Αγώνες Εξωτερικού

Moto-e: Το ηλεκτρικό πρωτάθλημα που θα διεξάγεται μαζί με τα MotoGP

Με κοινή μοτοσυκλέτα για όλους


Γράφει ο Μανόλης Βλαχάκης  //  13.12.2017

Η Dorna Sports ανακοίνωσε πως η Ιταλική Energica θα είναι ο μοναδικός προμηθευτής για το πρωτάθλημα Moto-e 

Η Dorna θέλοντας να ακολουθήσει τις εξελίξεις της αγοράς που τείνουν προς ένα ηλεκτρικό μέλλον έψαχνε καιρό τρόπο να εισάγει ένα πρωτάθλημα με ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες.

Οι πρώτοι αγώνες του Moto-e World Cup θα διεξαχθούν σε επιλεγμένος γύρους του Πρωταθλήματος MotoGP του 2019. Ο προμηθευτής μοτοσυκλετων, που θα είναι κοινός για όλους τους αγωνιζόμενους, για το συγκεκριμένο πρωτάθλημα είναι η Ιταλική εταιρία Energica που έχει έδρα την Modena.

 

ego 2

Η εταιρία έχει ήδη εμπειρία από αγώνες αφού στον αγώνα του Isle of Man ΤΤ στην κατηγορία ΤΤ Zero κατέλαβε την έβδομη θέση με μέση ωριαία ταχύτητα 127 χ.α.ω.
Η εταιρία ισχυρίζεται πως το μοντέλο Ego αποδίδει 145 ίππους και τελική κοντά στα 241.5χ.α.ω (150mph). Στο “διαγωνισμό” για το συγκεκριμένο πρωτάθλημα συμμετείχαν και η Βελγική εταιρεία Sarolea.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Dorna, Carmelo Ezpeleta δήλωσε: "Το Παγκόσμιο Κύπελλο Moto-e FIM είναι ένα νέο και συναρπαστικό εγχείρημα για τη Dorna και είμαστε υπερήφανοι να ανακοινώσουμε πως η Energica θα είναι ο προμηθευτής μοτοσυκλετων για το νέο πρωτάθλημα αυτό.
«Πιστεύουμε στην ποιότητα και την απόδοση των μοτοσυκλετών της εταιρείας η οποία αποτελεί την καλύτερη συνεργασία για να ξεκινήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο Moto-e FIM.»

 

ego electricmotorcycle

Είχε προηγουμένως ανακοινωθεί πώς ο τεχνικός διευθυντής της Michelin MotoGP, Nicolas Goubert πρόκειται να εγκαταλείψει τη γαλλική εταιρεία για να εργαστεί ως εκτελεστικός διευθυντής στο θεσμό του Παγκόσμιου κυπέλλου Moto-e.

Ο αριθμός των μοτοσυκλετών που θα συμμετάσχουν αναμένεται να είναι από 15 έως 20 ενώ οι αγώνες θα έχουν διάρκεια δέκα γύρων.

Κατά την διάρκεια των αγώνων όμως και για να μην πάρει ο ύπνος τους θεατές θα πρέπει από τις ηχητικές εγκαταστάσεις τις εκάστοτε πίστας να υπάρχει ανάλογο soundtrack!

Η Honda παρουσίασε στην Μαδρίτη τη νέα της μοτοσυκλέτα για το MotoGP του 2019
Σήμερα, 23 Ιανουαρίου, στις 12:00 το μεσημέρι, θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση της εργοστασιακής ομάδας της Honda
Η χειρουργική επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε ο Jorge Lorenzo ήταν επιτυχής
11 ομάδες WorldSBK και 8 WorldSSP είναι έτοιμες για τις δοκιμές που θα γίνουν στην ισπανική πίστα της Jerez στις 23 και 24 Ιανουαρίου