Αγώνες Εξωτερικού

Moto-e: Το ηλεκτρικό πρωτάθλημα που θα διεξάγεται μαζί με τα MotoGP

Με κοινή μοτοσυκλέτα για όλους


Γράφει ο Μανόλης Βλαχάκης  //  13.12.2017

Η Dorna Sports ανακοίνωσε πως η Ιταλική Energica θα είναι ο μοναδικός προμηθευτής για το πρωτάθλημα Moto-e 

Η Dorna θέλοντας να ακολουθήσει τις εξελίξεις της αγοράς που τείνουν προς ένα ηλεκτρικό μέλλον έψαχνε καιρό τρόπο να εισάγει ένα πρωτάθλημα με ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες.

Οι πρώτοι αγώνες του Moto-e World Cup θα διεξαχθούν σε επιλεγμένος γύρους του Πρωταθλήματος MotoGP του 2019. Ο προμηθευτής μοτοσυκλετων, που θα είναι κοινός για όλους τους αγωνιζόμενους, για το συγκεκριμένο πρωτάθλημα είναι η Ιταλική εταιρία Energica που έχει έδρα την Modena.

 

ego 2

Η εταιρία έχει ήδη εμπειρία από αγώνες αφού στον αγώνα του Isle of Man ΤΤ στην κατηγορία ΤΤ Zero κατέλαβε την έβδομη θέση με μέση ωριαία ταχύτητα 127 χ.α.ω.
Η εταιρία ισχυρίζεται πως το μοντέλο Ego αποδίδει 145 ίππους και τελική κοντά στα 241.5χ.α.ω (150mph). Στο “διαγωνισμό” για το συγκεκριμένο πρωτάθλημα συμμετείχαν και η Βελγική εταιρεία Sarolea.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Dorna, Carmelo Ezpeleta δήλωσε: "Το Παγκόσμιο Κύπελλο Moto-e FIM είναι ένα νέο και συναρπαστικό εγχείρημα για τη Dorna και είμαστε υπερήφανοι να ανακοινώσουμε πως η Energica θα είναι ο προμηθευτής μοτοσυκλετων για το νέο πρωτάθλημα αυτό.
«Πιστεύουμε στην ποιότητα και την απόδοση των μοτοσυκλετών της εταιρείας η οποία αποτελεί την καλύτερη συνεργασία για να ξεκινήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο Moto-e FIM.»

 

ego electricmotorcycle

Είχε προηγουμένως ανακοινωθεί πώς ο τεχνικός διευθυντής της Michelin MotoGP, Nicolas Goubert πρόκειται να εγκαταλείψει τη γαλλική εταιρεία για να εργαστεί ως εκτελεστικός διευθυντής στο θεσμό του Παγκόσμιου κυπέλλου Moto-e.

Ο αριθμός των μοτοσυκλετών που θα συμμετάσχουν αναμένεται να είναι από 15 έως 20 ενώ οι αγώνες θα έχουν διάρκεια δέκα γύρων.

Κατά την διάρκεια των αγώνων όμως και για να μην πάρει ο ύπνος τους θεατές θα πρέπει από τις ηχητικές εγκαταστάσεις τις εκάστοτε πίστας να υπάρχει ανάλογο soundtrack!

Από την απόλυτη κυριαρχία του Jonathan Rea και της Kawasaki, φέτος ο Bautista και η Ducati «διαλύουν» τον ανταγωνισμό
Μοναδικές επιδόσεις με νέα ρεκόρ για τα MotoGP™ ελαστικά της Michelin
Οι διοργανωτές της MotoE ανακοίνωσαν την αιτία της πυρκαγιάς στο paddock της Jerez, που κατέστρεψε την πλειονότητα των μοτοσυκλετών και του εξοπλισμού
Η συνέχεια του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Enduro δόθηκε στις Σέρρες, με τους αναβάτες της ΚΤΜ SEE MICHELIN MOTO MARKET MOTOREX TEAM ENDURO να κατακτούν τρεις νίκες, μία δεύτερη και μία τρίτη θέση