Αγώνες Εξωτερικού

MotoGP Misano: «’Εκοψε» το δάχτυλο του ο Cal Crutchlow!

Δεν ξέρει να χειρίζεται τα μαχαίρια όπως την RCV...


Γράφει ο Μανόλης Βλαχάκης  //  05.09.2017

Μετά τον Valentino Rossi πού δεν θα αγωνισθεί στο εντός έδρας Grand Prix του Misano αμφίβολος είναι και ο Cal Crutchlow

Όλα ξεκίνησαν το απόγευμα της περασμένης Κυριακής στην Ιταλία, που ο αναβάτης της LCR Honda βρισκόταν για προπόνησεις πριν τον αγώνα στο Misano. Την ίδια ημέρα αυτοτραυματιστηκε στο δείκτη του αριστερού του χεριού με μαχαίρι!

Το πρωί της επόμενης ημέρας και ενώ η αιμορραγία δεν σταματούσε μετεβη στο νοσοκομείο της Pistoia όπου και διαπιστώθηκε πως είχε κοπεί ο τενοντας του δαχτύλου του. Αμέσως έγινε χειρουργική επέμβαση ώστε να επανακολληθεί. Στη συνέχεια ταξίδεψε στην έδρα της Clinica Mobile στην Parma, όπου επανεξετάστηκε από τους γιατρούς Michele Zasa και Luca Guardoli.

Λόγω του δύσκολου σημείου του τραυματισμού του, αποφασίστηκε να τοποθετηθεί ένας ειδικά διαμορφωμένος νάρθηκας, σε συνεργασία με τον ειδικό χειρούργό Silvio Tocco. 

cal

«Δυστυχώς, έκοψα τον αριστερό δείκτη και τένοντα αυτού με ένα μαχαίρι », εξηγεί ο Crutchlow.

«Αρχικά δεν έδωσα μεγάλη βάση στον τραυματισμό μου και έπεσα για ύπνο. Καθώς όμως η αιμορραγία συνεχίστηκε το επόμενο πρωί, πήγα αμέσως στα Επείγοντα του νοσοκομείο της Pistoia, όπου εξετάσθηκα από τον Δρ. Riccardo Simonti ο οποίος και ανακάλυψε ότι ο τένοντας είχε κοπεί.»

«Στη συνέχεια χειρουργήθηκα. Με φρόντισαν πολύ καλά στο νοσοκομείο, έκαναν καλή δουλειά. Οι γιατροί στην Parma δημιούργησαν έναν ειδικό νάρθηκα για το δάχτυλο ώστε να μου δοθεί η ευκαιρία να οδηγήσω όσο το δυνατόν καλύτερα αυτό το Σαββατοκύριακο στον αγώνα του San Marino.»

 

«Είμαι βέβαιος ότι θα είναι δύσκολο, αλλά θα προσπαθήσω να κάνω 100% όπως πάντα. Ας δούμε πώς θα τα πάω!».

Κατακτώντας τη νίκη στο Β΄σκέλος ο αναβάτης της Husqvarna Motul Michelin Acerbis Team ανεβαίνει στο βάθρο της MX2
Μετά την ακύρωση του πρώτου αγώνα που ήταν προγραμματισμένος να γίνει στη Jerez, οι διοργανωτές αναγκάστηκαν να κάνουν το ίδιο και για τον δεύτερο αγώνα στο Le Mans
Δίνοντας τον καλυτερό εαυτό τους, όλοι οι αναβάτες της ομάδας τερματίζουν εντός εξάδας στιν Β' γύρο του Πρωταθλήματος Motocross
Oι περσινοί νικητές του Isle of Man, Michael Dunlop, Peter Hickman και Dean Harrison επιβεβαίωσαν την συμμετοχή τους στον αγώνα του 2019