Αγώνες Εξωτερικού

Δοκιμές MotoGP Sepang: Χόρεψε στη βροχή ο Stoner (Video)

Πολύ δύσκολες οι συνθήκες για άλλη μια χρονιά στη Sepang


Γράφει ο Μανόλης Βλαχάκης  //  25.01.2018

Μετά την βροχή στη Μαλαισία ήρθε το “κόκκινο” ουράνιο τόξο με τον Casey Stoner να πραγματοποιεί για άλλη μια φορά εκπληκτική εμφάνιση

Η πρώτη ημέρα των δοκιμών είναι σαν να μην έγινε ποτέ μίας και η έντονη βροχή που έπεφτε από το βράδυ της Δευτέρας μέχρι και τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης δυσκόλεψε πολύ τα πλάνα των ομάδων.

Γύρω στις 11 το πρωί οι πρώτοι αναβάτες βγήκαν στην βρεγμένη πίστα της Sepang, με τον Casey Stoner να κάνει αμέσως τη διαφορά.

 


Για την ακρίβεια μετά από μερικούς γύρους «πέταγε» επάνω στην Ducati GP18 και με το 2' 01''.1 που σημείωσε, έφτασε παρά δύο δευτερόλεπτα τον χρόνο που έδωσε την pole position στον Dani Pedrosa τον περασμένο Οκτώβριο.
Ίσως θα ήταν κουραστικό να το ξαναπούμε αλλά ο Αυστραλός τις επόμενες ημέρες αναμένετε πάλι να τραβήξει τα βλέμματα επάνω του, με τους χρόνους του σε σχέση με τους αγωνιζόμενους αναβάτες.

 

MotoGP Sepang1 2

Για τη Honda δεύτερο χρόνο σημείωσε ο Hiroshi Aoyama με 2'05''.9 και τρίτο ο Stefan Bradl με το 2'06''.2, στο ντεμπούτο του ως δοκιμαστής των Ιαπώνων.

Σήμερα συνεχίζονται οι δοκιμές σε καλύτερες συνθήκες και έτσι αναμένουμε με πολύ ενδιαφέρον πως θα τα πάνε ο Toni Elias, Michael Dunlop και Josh Waters, που κέρδισαν μια θέση στις δοκιμές σαν δώρο για τις επιδόσεις τους το 2017 από την “μαμά” Suzuki

Το Σαββατοκύριακο 16 - 17 Μαρτίου η ομάδα της Yamaha κέρδισε 4 καρό σημαίες, πολλά βάθρα και συγχρόνως προσέφερε μεγάλες συγκινήσεις!
Από την απόλυτη κυριαρχία του Jonathan Rea και της Kawasaki, φέτος ο Bautista και η Ducati «διαλύουν» τον ανταγωνισμό
Μοναδικές επιδόσεις με νέα ρεκόρ για τα MotoGP™ ελαστικά της Michelin
Οι διοργανωτές της MotoE ανακοίνωσαν την αιτία της πυρκαγιάς στο paddock της Jerez, που κατέστρεψε την πλειονότητα των μοτοσυκλετών και του εξοπλισμού