Αγώνες Εξωτερικού

Δοκιμές MotoGP Sepang: Χόρεψε στη βροχή ο Stoner (Video)

Πολύ δύσκολες οι συνθήκες για άλλη μια χρονιά στη Sepang


Γράφει ο Μανόλης Βλαχάκης  //  25.01.2018

Μετά την βροχή στη Μαλαισία ήρθε το “κόκκινο” ουράνιο τόξο με τον Casey Stoner να πραγματοποιεί για άλλη μια φορά εκπληκτική εμφάνιση

Η πρώτη ημέρα των δοκιμών είναι σαν να μην έγινε ποτέ μίας και η έντονη βροχή που έπεφτε από το βράδυ της Δευτέρας μέχρι και τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης δυσκόλεψε πολύ τα πλάνα των ομάδων.

Γύρω στις 11 το πρωί οι πρώτοι αναβάτες βγήκαν στην βρεγμένη πίστα της Sepang, με τον Casey Stoner να κάνει αμέσως τη διαφορά.

 


Για την ακρίβεια μετά από μερικούς γύρους «πέταγε» επάνω στην Ducati GP18 και με το 2' 01''.1 που σημείωσε, έφτασε παρά δύο δευτερόλεπτα τον χρόνο που έδωσε την pole position στον Dani Pedrosa τον περασμένο Οκτώβριο.
Ίσως θα ήταν κουραστικό να το ξαναπούμε αλλά ο Αυστραλός τις επόμενες ημέρες αναμένετε πάλι να τραβήξει τα βλέμματα επάνω του, με τους χρόνους του σε σχέση με τους αγωνιζόμενους αναβάτες.

 

MotoGP Sepang1 2

Για τη Honda δεύτερο χρόνο σημείωσε ο Hiroshi Aoyama με 2'05''.9 και τρίτο ο Stefan Bradl με το 2'06''.2, στο ντεμπούτο του ως δοκιμαστής των Ιαπώνων.

Σήμερα συνεχίζονται οι δοκιμές σε καλύτερες συνθήκες και έτσι αναμένουμε με πολύ ενδιαφέρον πως θα τα πάνε ο Toni Elias, Michael Dunlop και Josh Waters, που κέρδισαν μια θέση στις δοκιμές σαν δώρο για τις επιδόσεις τους το 2017 από την “μαμά” Suzuki

Ο αναβάτης της εργοστασιακής ομάδας της Yamaha, σημείωσε τον καλύτερο χρόνο την πρώτη ημέρα των δοκιμών στην πίστα Jerez
Η Honda παρουσίασε στην Μαδρίτη τη νέα της μοτοσυκλέτα για το MotoGP του 2019
Σήμερα, 23 Ιανουαρίου, στις 12:00 το μεσημέρι, θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση της εργοστασιακής ομάδας της Honda
Η χειρουργική επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε ο Jorge Lorenzo ήταν επιτυχής