Αγώνες Ελλάδας

ΠΠΤ 2017: Δεύτερο συνεχόμενο για Κουτσουμπό και Honda

Με Honda CBR600RR στην κατηγορία SuperSport


18.10.2017

O Μιχάλης Κουτσουμπός (Νο1) οδηγώντας μία Honda CBR600RR, συμμετοχή της εταιρείας Αδελφοί Σαρακάκη Α.Ε.Β.Μ.Ε.- Επίσημος Εισαγωγές-Διανομέας της Honda moto στην Ελλάδα κατέκτησε για δεύτερη συνεχή χρονιά τον τίτλο του πρωταθλητή της κατηγορίας Supersport

O τίτλος της κατηγορίας με το μεγαλύτερο αριθμό συμμετοχών κρίθηκε στους δύο τελευταίους αγώνες που πραγματοποιήθηκαν στα Μέγαρα το Σαββατοκύριακο 14 και 15 Οκτωβρίου 2017. Στον αγώνα του Σαββάτου 14 Οκτωβρίου ο Μιχάλης Κουτσουμπός κέρδισε την πρώτη θέση προσπερνώντας στον τελευταίο γύρο και στην τελευταία στροφή της πίστας το Δημήτρη Καρακώστα (No7), ο οποίος συμμετέχει και αυτός στο πρωτάθλημα με Honda CBR600RR με την υποστήριξη της εταιρείας Αδελφοί Σαρακάκη Α.Ε.Β.Μ.Ε.

1 Honda CBR600RR 2


Στον αγώνα της Κυριακής ο Μιχάλης Κουτσουμπός ξεκίνησε όπως και στον αγώνα του Σαββάτου από την πρώτη θέση της γραμμής εκκίνησης έχοντας κάνει τον καλύτερο χρόνο στα χρονομετρημένα δοκιμαστικά της Παρασκευής. Στη συνέχεια ακολουθώντας ένας αγώνα στρατηγικής μετά την πτώση του Δημήτρη Καρακώστα ο οποίος βρισκόταν στην πρώτη θέση μέχρι και το 17ο γύρο, ο Μιχάλης Κουτσουμπός τερμάτισε στη δεύτερη θέση πίσω από Θεοφάνη Μίχα με Triumph 675. To αποτέλεσμα αυτό του χάρισε το δεύτερο συνεχή τίτλο στην κατηγορία SuperSport με διαφορά τριών βαθμών από το δεύτερο Δημήτρη Καρακώστα με CBR600RR.

1 Honda CBR600RR 3

Με το φετινό του τίτλο ο Μιχάλης Κουτσουμπός έχει κερδίσει συνολικά 3 Πρωταθλήματα Ταχύτητος στην κατηγορία SuperSport με μοτοσυκλέτα Honda CBR600RR και άλλα τέσσερα πρωταθλήματα στην κατηγορία SuperMoto οδηγώντας Honda CRF450R.

Ο Μιχάλης Κουτσουμπός στον τερματισμό δήλωσε: «για δεύτερη συνεχή χρονιά κέρδισα το τίτλο του πρωταθλητή σε μία πολύ δύσκολη κατηγορία με υψηλό ανταγωνισμό. Η μοτοσυκλέτα μου δούλεψε απροβλημάτιστα στοιχείο που οφείλεται στην άριστη προετοιμασία της από τους μηχανικούς της ομάδας μου με team manager τον Γ. Κουτσουμπό. Η σωστή προετοιμασία, η καλή προπόνηση σε συνδυασμό με τα λάστιχα της Michelin μου προσέφεραν υψηλά επίπεδα απόδοσης, γεγονός που έδωσε τη δυνατότητα να τερματίσω στην πρώτη θέση της κατηγορίας SuperSport.»

Honda CBR600RR

Η βαθμολογία των αναβατών που συμμετείχαν Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ταχύτητος στην κατηγορία SuperSport είναι:

ΟΝΟΜΑ ΑΝΑΒΑΤΗ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΑ ΒΑΘΜΟΙ
ΚΟΥΤΣΟΥΜΜΠΟΣ ΜΙΧΑΛΗΣ HONDA CBR600RR 121
ΚΑΡΑΚΩΣΤΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ HONDA CBR600RR 118
ΜΙΧΑΣ ΘΕΟΦΑΝΗΣ TRIUMPH 675 106
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ YAMAHA R6 600 73
ΤΡΙΝΤΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ HONDA CBR600RR 62
ΠΑΠΑΓΓΕΛΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗΣ YAMAHA R6 600 60
ΤΖΩΡΤΖΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ HONDA CBR600RR 57
ΛΙΟΥΝΤΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ YAMAHA R6 600 31
ΖΑΦΕΙΡΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ HONDA CBR600RR 22
ΔΗΜΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ SUPERSPORT 18
Oι περσινοί νικητές του Isle of Man, Michael Dunlop, Peter Hickman και Dean Harrison επιβεβαίωσαν την συμμετοχή τους στον αγώνα του 2019
Το Σαββατοκύριακο 16 - 17 Μαρτίου η ομάδα της Yamaha κέρδισε 4 καρό σημαίες, πολλά βάθρα και συγχρόνως προσέφερε μεγάλες συγκινήσεις!
Από την απόλυτη κυριαρχία του Jonathan Rea και της Kawasaki, φέτος ο Bautista και η Ducati «διαλύουν» τον ανταγωνισμό
Μοναδικές επιδόσεις με νέα ρεκόρ για τα MotoGP™ ελαστικά της Michelin