Αγώνες Ελλάδας

Ο Σάκης Συνιώρης με Formula Gloria

Πρώτος και με τέσσερις τροχούς!


10.10.2017

O 10 φορές Πρωταθλητής Ελλάδας στην Ταχύτητα Μοτοσυκλετών Σάκης Συνιώρης, έκανε το ντεμπούτο του και στο χώρο των τεσσάρων τροχών, με τη συμμετοχή του με Formula Gloria στον πρώτο Αγώνα για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας Αυτοκινήτου, που έγινε στο αεροδρόμιο του Τατοΐου

Ο Συνιώρης οδήγησε μια Formula Gloria C8 της λουξ cola, με την τεχνική υποστήριξη της Fortune Mototrsports και από την πρώτη στιγμή έδειξε να προσαρμόζεται πολύ γρήγορα και να κατανοεί την οδήγηση και τις γραμμές ενός μονοθεσίου.

Στις Κατατακτήριες πήρε την Pole Position με χρόνο 1:39.602 που αποτέλεσε και τον απόλυτο χρόνο όλων των κατηγοριών που συμμετείχαν στο Τατόι.

Sinioris Formula 3

Στον πρώτο αγώνα, αφού προηγήθηκε με διαφορά 23", σε ένα κατέβασμα ταχυτήτων δεν λειτούργησε το ηλεκτρονικό σύστημα κατεβάσματος και είχε έξοδο που του στοίχισε χρόνο και την μπροστά αεροτομή! Συνέχισε από την 4η θέση και τελικά τερμάτισε 2ος με διαφορά 0.8" από τη νίκη!

Στον 2ο Αγώνα και Τελικό της ημέρας, οδήγησε από την πρώτη στροφή έως το τέλος με άνετο ρυθμό στην πρώτη θέση, παρά τα αρκετά χρησιμοποιημένα ελαστικά του! Στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου λοιπόν στον πρώτο του Αγώνα, κάτι που χειροκροτήθηκε από πολλούς φίλους των αγώνων.

Sinioris Formula 2

“Είμαι πολύ χαρούμενος και πάρα πολύ ευχαριστημένος που είχα την ευκαιρία να οδηγήσω μέσα σε αγωνιστικό περιβάλλον ένα τόσο ωραίο μονοθέσιο. Από την πρώτη στιγμή ένιωσα άνετα και με εντυπωσίασε το φρενάρισμα αλλά και η ταχύτητα μέσα στην στροφή. Είναι τρομερή εμπειρία και την συνιστώ σε όλους όσους θέλουν να ασχοληθούν με την πίστα. Με την ευκαιρία θέλω να ευχαριστήσω την ΛΟΥΞ ΜΑΡΛΑΦΕΚΑ ΑΕΒΕ και τον Πλάτωνα Μαρλαφέκα για την παραψώρηση του μονοθεσίου καθώς και τον Γιώργο Παπαμιχάλη και όλη την ομάδα της Fortune για την άψογη αντιμετώπιση του προβλήματος στο σύστημα αλλαγής ταχυτήτων και στην αεροτομή, λόγω της εξόδου που είχα και για την ωραία ατμόσφαιρα που επικρατούσε στο χώρο μας με όλους τους άλλους αγωνιζόμενους”, είπε ο Σάκης Συνιώρης.

Σημείωση: Η Formula Gloria C8 χρησιμοποπιεί το μοτέρ της Yamaha R1, με απόδοση 175hp από 1000cc.

Το Σαββατοκύριακο 16 - 17 Μαρτίου η ομάδα της Yamaha κέρδισε 4 καρό σημαίες, πολλά βάθρα και συγχρόνως προσέφερε μεγάλες συγκινήσεις!
Από την απόλυτη κυριαρχία του Jonathan Rea και της Kawasaki, φέτος ο Bautista και η Ducati «διαλύουν» τον ανταγωνισμό
Μοναδικές επιδόσεις με νέα ρεκόρ για τα MotoGP™ ελαστικά της Michelin
Οι διοργανωτές της MotoE ανακοίνωσαν την αιτία της πυρκαγιάς στο paddock της Jerez, που κατέστρεψε την πλειονότητα των μοτοσυκλετών και του εξοπλισμού