Αγώνες Ελλάδας

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ΜΧ: 4ος αγώνας Χαλκίδα

Κουζής και Λυρίου ασταμάτητοι!


17.04.2018

Πίστα απαιτητική και ο αγώνας δύσκολος ο 4ος γύρος του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Motocross

ktm mx team

Είχαμε και δυσάρεστα καθώς δύο εκ των κορυφαίων αθλητών στις κατηγορίες ΜΧ1 και ΜΧ2Τ δεν συμμετείχαν εξαιτίας τραυματισμών. Ο Γιάννης Τουρατζίδης (Yamaha) υπεβλήθη σε εγχείρηση εξαιτίας τραυματισμού που αποκόμισε κατά τον αγώνα του Βαλκανικού Πρωταθλήματος. Αυτό σημαίνει πως ο πολυνίκης αναβάτης δεν θα συμμετέχει στο φετινό Πρωτάθλημα. Μία ακόμη απουσία εξαιτίας τραυματισμού κατά τη διάρκεια των δοκιμών ήταν αυτή ενός εκ των καλύτερων νέων αναβατών του ελληνικού motocross. Ο Αντώνης Σάγμαλης δεν συμμετείχε στον αγώνα της Χαλκίδας.

ΜΧ1

Ο Παναγιώτης Κουζής (Honda) συνέχισε το αήττητο σερί του, παρότι βρέθηκε πίσω από τον Άρη Τσαρνά (Husqvarna) στα δοκιμαστικά. Ο πολυπρωταθλητής πήρε δύο νίκες στα ισάριθμα σκέλη, με τον Τσαρνά να κατατάσσεται δεύτερος και τον Δημήτρη Κοντολέτα (Yamaha) τρίτο.

Αποτελέσματα ΜΧ1 (Pdf)

ΜΧ2

Ο Νίκος Λυρίου (KTM) συνέχισε τις διπλές νίκες και στην πίστα της Χαλκίδας. Έχοντας κάνει και τον ταχύτερο χρόνο στα δοκιμαστικά δεν άφησε κανένα περιθώριο στους Αλέξη Γεωργαντά με Husqvrana που τερμάτισε τρίτος και δεύτερος στα δύο σκέλη και δεύτερος στο σύνολο και στον Παναγιώτη Παπίλα που ήταν τρίτος στη γενική κατάταξη με μια δεύτερη και μια τρίτη θέση.

ΜΧ2Τ

Ο Ανδρέα Ανδρέου (Yamaha) πήρε την πρώτη του φετινή νίκη, με τον Κυριάκο Μπόγρη να τερματίζει δεύτερος. Ο Αντώνης Σάγμαλης (KTM) δεν μπόρεσε να συλλέξει βαθμούς στην Χαλκίδα λόγω του τραυματισμού του.

Αποτελέσματα ΜΧ2 & MX2T (Pdf)

ΜΧ85

kanakis mx85

Απόλυτη επικράτηση του Μάριου Κανάκη (ΚΤΜ) στην κατηγορία με τον δύο πρώτες θέσεις στα σκέλη. Πίσω του τερμάτισε ο Γιώργος Μαυράκης με ίδια μοτοσυκλέτα, ενώ για πρώτη φορά φέτος στο βάθρο ανέβηκε ο Καμαρινός Παυλόπουλος επίσης με ΚΤΜ που τερμάτισε τέταρτος στο πρώτος σκέλος και τρίτος στο δεύτερο.

Αποτελέσματα ΜΧ85 (Pdf)

ΜΧ65

Δημήτρης Γανωτής και Σωτήρης Φωτάκης με ΚΤΜ και Μιχαήλ Σακελλαρίου με Husqvarna ήταν οι τρεις νικητήτες των σκελών αλλά και της συνολικής κατάταξης του αγώνα της Χαλκίδας.

Αποτελέσματα ΜΧ65 (Pdf)

Open

Μεγάλη μάχη μεταξύ του Σάββα Σάββα με ΤΜ και του Βασίλη Πακαταρίδη με ΚΤΜ. Οι δύο αναβάτες πήραν από μία νίκη και μια δεύτερη θέση στα δύο σκέλη, όμως ο Κύπριος αναβάτης κερδίζοντας στο δεύτερο πήρε την πρωτοπορία στο σύνολο. Το βάθρο συμπλήρωσε ο Σταμάτης Δημολιάνης με ΚΤΜ με δύο τρίτες θέσεις.

Αποτελέσματα Open (Pdf)

Επόμενος αγώνας στις 28 και 29 Απρίλιου στα Δουνέϊκα Ηλείας.

Oι περσινοί νικητές του Isle of Man, Michael Dunlop, Peter Hickman και Dean Harrison επιβεβαίωσαν την συμμετοχή τους στον αγώνα του 2019
Το Σαββατοκύριακο 16 - 17 Μαρτίου η ομάδα της Yamaha κέρδισε 4 καρό σημαίες, πολλά βάθρα και συγχρόνως προσέφερε μεγάλες συγκινήσεις!
Από την απόλυτη κυριαρχία του Jonathan Rea και της Kawasaki, φέτος ο Bautista και η Ducati «διαλύουν» τον ανταγωνισμό
Μοναδικές επιδόσεις με νέα ρεκόρ για τα MotoGP™ ελαστικά της Michelin