Νεα Μοντελα

Honda CRF450L Rally project: Όπως ο πρωταγωνιστής του Dakar

Έτοιμο και για το δρόμο


20.11.2018

Παρουσιάστηκε στην EICMA και αποτελεί την προσέγγιση της Honda στις μοτοσυκλέτες Rally

honda crf450l rally project 4

Αποτελούν την πιο hard core εκδοχή των adventure και θεωρούμε σίγουρο πως σε λίγα χρόνια πολλά εργοστάσια θα προσεγγίσουν τη νέα κατηγορία. Η Honda το έκανε πριν λίγα χρόνια με το CRF 250L Rally και τώρα τραβάει τα βλέμματα με ένα πρωτότυπο που είναι σίγουρα πιο κοντά στην μοτοσυκλέτα του HRC που πρωταγωνιστεί σε αγώνες Rally, όπως το Dakar.

honda crf450l rally project 6

Η μοτοσυκλέτα βασίζεται στο CRF450L και με την πρώτη ματιά πείθει πως είναι πολύ κοντά στο CRF 450 Rally. Μοιράζεται μαζί του άλλωστε πολλά κοινά στοιχεία. Όπως τη μεγάλη διαφανή ζελατίνα, τον πύργο πλοήγησης το κοντό και χαμηλά τοποθετημένο τελικό της Termignoni, την ανθρακονημάτινη καρίνα που προστατεύει όλο τον κινητήρα, τη σέλα Noguchi και τα logo του HRC.

honda crf450l rally project 3

Με μια προσεκτικότερη ματιά βλέπουμε πως εκεί που βρίσκονται τα ρεζερβουάρ στην αγωνιστική μοτοσυκλέτα της Honda, υπάρχει μια εργαλειοθήκη. Το δύο ρεζερβουάρ βρίσκονται στην κλασσική τους θέση και φαίνεται πως εκτείνονται προς τα κάτω, για να χωράνε περισσότερο καύσιμο αλλά και για την συγκέντρωση του κέντρου βάρους χαμηλότερα.
Το roadbook έχει αντικατασταθεί με μια TFT οθόνη, ενώ ο πύργος πλόηγησης είναι από πλαστικό αντί για carbon. Επίσης τα μικρά LED φώτα αντικαταστάθηκαν από έναν όμορφο προβολέα ενσωματωμένο στην ζελατίνα του φέρινγκ.

honda crf450l rally project 8

Το πρωτότυπο της Honda είναι έτοιμο για κυκλοφορία στο δρόμο, αφού διαθέτει καθρέφτες, φλας και βάση πινακίδας. Το πλαίσιο και ο κινητήρας πιθανότατα να προέρχονται αυτούσια από τον CRF450L.

honda crf450l rally project 2

Όλα τα παραπάνω οδηγούν στο συμπέρασμα πως ίσως δούμε πολύ σύντομα το συγκεκριμένο project στην παραγωγή. Kάπως έτσι ξεκίνησε και το CRF250L Rally και μετά από την θετική ανταπόκριση του κοινού «μπήκε» στην γκάμα της Honda. Οπότε είναι πολύ πιθανό η Honda να «μετρήσει» το ενδιαφέρον του κόσμου και στη συνέχεια να πάρει την απόφαση. Υπομονή λοιπόν!

Τα πρώτα VF185 έχουν έρθει ήδη στην χώρα μας, ο διαγωνισμός που αφορούσε το μεγαλύτερο παπί παραγωγής τελείωσε και η τιμή του είναι…
Όταν είσαι παθιασμένος με τις μοτοσυκλέτες ονειρεύεσαι να φτιάξεις την δική σου συλλογή. Υπάρχει ένα μέρος στην Alabama των H.Π.Α. που με 15 δολάρια μπορείς να κάνεις το όνειρο σου πραγματικότητα. Τουλάχιστον για μία ώρα…
Ο πρώην αναβάτης GP, Loris Reggiani, κατασκευάζει πλέον ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες με το Thundervolt NK-E, να είναι το πρώτο του μοντέλο
Μετά από μια λαμπρή καριέρα στο MotoGP, ο Dani Pedrosa αποχώρησε το 2018. Προς τιμήν του, η Deus Ex Machina κλήθηκε να κατασκευάσει μια custom μοτοσυκλέτα για Ισπανό αναβάτη