Νεα Μοντελα

EICMA 2018 Husqvarna EE5: Με το βλέμμα στο μέλλον

Ηλεκτρικό minicross επιδόσεων!


13.11.2018

Η Husqvarna παρουσίασε το ηλεκτρικό minicross EE5 στο σαλόνι μοτοσυκλέτας του Μιλάνου

husqvarna ee5 3

Ο αριθμός 5 αντιστοιχεί την ισχύ σε κιλοβάτ. Αν τα αρχικά cc αντιστοιχούν στη χωρητικότητα σε κυβικά εκατοστά των κινητήρων βενζίνης, το ΕΕ σημαίνει «Electric Engine» στο ηλεκτρικό μοτέρ της Husqvarna. Πρόκειται για μια μοτοσυκλέτα έτοιμη για αγώνα και ικανή να ανταγωνιστεί τους «αντιπάλους» της των 50 κ.εκ.

Τα κύρια χαρακτηριστικά του είναι

  • Ηλεκτροκινητήρας με μέγιστη ισχύ 5kW
  • 6 προγράμματα οδήγησης
  • Μπαταρία ιόντων λιθίου 907 Wh
  • Γρήγορη φόρτιση (100% σε 70 λεπτά)
  • Εργονομική σχεδίαση
  • Ρυθμιζόμενο ύψος σέλας
  • WP αναρτήσεις (πιρούνι WP XACT και αμορτισέρ WP)

husqvarna ee5 6

Με πλήρως φορτισμένη την μπαταρία ένας αρχάριος αναβάτης μπορεί να οδηγήσει για δύο ώρες, ενώ ένας πιο έμπειρος 25 λεπτά, ανάλογα με το τερέν και τις συνθήκες. Ένα όργανο πολλαπλών λειτουργιών τοποθετημένο μεταξύ τιμονιού και σέλας επιτρέπει στον αναβάτη να επιλέξει τα προγράμματα οδήγησης που διαθέτουν διαφορετικά χαρακτηριστικά παροχής ισχύος. Επιπλέον ο πίνακας οργάνων εμφανίζει τα αποθέματα ισχύος της μπαταρίας. Η φόρτιση μπορεί να γίνει εύκολα σε οικιακή πρίζα. Για 80% φόρτιση απαιτείται χρόνος 45 λεπτών και για 100%, 70 λεπτά.

husqvarna ee5 2

Το EE5 διαθέτει διακόπτη που σταματά την παροχή ρεύματος σε περίπτωση πτώσης. Ένας ακόμη διακόπτης, συνδεδεμένος με καλώδιο στον καρπό του αναβάτη, κάνει το ίδιο σε περίπτωση που ο αναβάτης απομακρυνθεί από την μοτοσυκλέτα. Το επιλεγμένο πρόγραμμα οδήγησης μπορεί να «κλειδώσει» με διακόπτη που βρίσκεται κάτω από την σέλα, προκειμένου οι αρχάριοι αναβάτες να μην έχουν πρόσβαση σε κάποιο πιο «ισχυρό» πρόγραμμα.

husqvarna ee5 4

Το πλαίσιο του EE5 είναι από χρωμομολυβδαινιούχο ατσάλι. Το ανεστραμμένο πιρούνι WP XACT έχει διάμετρο 35χλστ και διαδρομή 205χλστ. Το αμορτισέρ της WP είναι πλήρως ρυθμιζόμενο με διαδρομή 185χλστ. Στον εξοπλισμό του περιλαμβάνονται δισκόφρενα εμπρός και πίσω.

husqvarna ee5 10

Το EE5 έρχεται με στάνταρ ύψος σέλας 698χλστ. που μπορεί να ρυθμιστεί στα 653χλστ. Επιπλέον παρέχονται και αναρτήσεις με μικρότερες διαδρομές που μειώνουν περαιτέρω το ύψος σέλας στα 556χλστ.

Η Βρετανική εταιρεία μέσω του κορυφαίου της café racer, Thruxton R, παρουσίασε την νέα σειρά μοντέλων της TFC (Triumph Factory Custom)
Το νέο Moto Guzzi V85 TT έρχεται στις παγκόσμιες αγορές, μεταξύ των πρώτων στην Βόρεια Αμερική όπου είναι ήδη δυνατή η κράτηση, με παράδοση προγραμματισμένη για το Μάιο
Η Triumph Factory Custom σειρά είναι γεγονός και στην παρουσίαση αυτής, η Βρετανική εταιρεία παρουσίασε το εκπληκτικό νέο Rocket III
Με ένα διαφημιστικό video με τίτλο “The world’s favourite Indian” η Bajaj παρουσίασε στην Ινδία το ανανεωμένο Dominar 400