Caption: Παντός εδάφους
Article Gallery:

Η ιταλική εταιρεία επιστρέφει στην κατηγορία με μια πρόταση που διαθέτει άφθονα ρετρο στοιχεία συνδυασμένο με μπόλικη σύγχρονη τεχνολογία

MOTOGUZZI V85TT 7

Το V85TT είναι μια μοτοσυκλέτα, σύμφωνα με την Moto Guzzi που απευθύνεται σε κάθε αναβάτη. Από τον έμπειρο μέχρι των «πρωτάρη». Το μοντέλο φέρνει πολλά καινούργια στοιχεία που θα δούμε σε μελλοντικά μοντέλα του Mandello de Lario.

MOTOGUZZI V85TT 4

Πρώτο και κυριότερο από αυτό, ο νέος δικύλινδρος, πάντα εγκάρσια τοποθετημένος κινητήρας σε διάταξη V. Η ιπποδύναμη που παράγει είναι 80 ίπποι στις 7.750 σ.α.λ., νούμερο αξιοπρόσεκτο μιας και παράγεται από έναν αερόψυκτο κινητήρα που σημειώστε πως πληροί ήδη τις προδιαγραφές Euro5 που θα ισχύσουν από του χρόνου. Διαθέτει σύστημα Ride by Wire με τρία προγράμματα οδήγησης, Road, Rain και Off Road, τα οποία εκτός από την απόδοση του κινητήρα «επηρεάζουν» και το ABS αλλά και το Traction Control, που διαθέτει στον στάνταρ εξοπλισμό της η μοτοσυκλέτα. Όσον αφορά το πρώτο, στο V85TT υπάρει δυνατότητα πλήρους απενεργοποίησης του. To cruise control περιλαμβάνεται επίσης στο προηγμένο πακέτο των ηλεκτρονικών της νέας μοτοσυκλέτας της Guzzi.

MOTOGUZZI V85TT 9

Όλα τα παραπάνω μαζί με ένα πλήθος άλλων ενδείξεων και λειτουργιών, ελέγχονται από μια έγχρωμη οθόνη TFT, στο πλάι της οποίας υπάρχει πρίζα φόρτισης, που μέσω αισθητήρων μεταβάλει την φωτεινότητά της, ανάλογα με το φυσικό φως του περιβάλλοντος.

MOTOGUZZI V85TT 11

Και για να θεωρείται σύγχρονη μια μοτοσυκλέτα της εποχής μας θα πρέπει να διαθέτει σύστημα συνδεσιμότητα με smartphone. Μέσω της multimedia πλατφόρμα της Moto Guzzi, που ονομάζεται ΜΙΑ, o αναβάτης μπορεί να δέχεται και να διαχειρίζεται πληροφορίες και κλίσης από το κινητό του τηλέφωνο, αλλά και να έχει πρόσβαση μέσω της ECU της μοτοσυκλέτας σε δεδομένα που αφορούν την κατάσταση της.

MOTOGUZZI V85TT 14

Το V85TT, βασίζεται σε ένα χαλύβδινο πλαίσιο που αποτελείται από σωλήνες κυκλικής διατομής που μοιάζει με χωροδικτύωμα. Οι αναρτήσεις αποτελούνται από ένα ανεστραμμένο πιρούνι 41mm με διαδρομή 170mm, ρυθμίζεται ως την προφόρτιση ελατηρίου και την απόσβεση επαναφοράς. Επάνω στο αλουμινένιο ψαλίδι που φιλοξενεί και τον άξονα της τελικής μετάδοσης, εδράζεται ένα αμορτισέρ που είναι τοποθετημένο στην αριστερή πλευρά της μοτοσυκλέτας, που διαθέτει την ίδια διαδρομή και τις ίδιες δυνατότητες ρύθμισης με το πιρούνι.

MOTOGUZZI V85TT 17

Μιλώντας για τον άξονα, η Moto Guzzi ισχυρίζεται ότι διαθέτει πιο αθόρυβη λειτουργία, ενώ το εξατάχυτο κιβώτιο ταχυτήτων εγγυάται πιο ομαλές αλλαγές σχέσεων.
Στα φρένα το V85TT είναι εξοπλισμένο με δύο δίσκους 320mm, μπροστά με τετραέμβολες δαγκάνες ακτινικής στήριξης και έναν πίσω με διάμετρο 260mm και διέμβολη δαγκάνα.

MOTOGUZZI V85TT 12

Το ύψος σέλας είναι στα 830mm και το βάρος της μοτοσυκλέτας με όλα τα υγρά είναι 229 κιλά.

H θυγατρική της Honda στην Κίνα, Wuyang Honda Motor, παρουσίασε ένα όμορφο scrambler με κινητήρα 184 κ.εκ. και εκλεπτυσμένη ρετρό εμφάνιση
Όταν δεν ξέρεις τι να κάνεις τα λεφτά, όταν σου αρέσουν τα αυτοκίνητα αλλά και οι μοτοσυκλέτες και ταυτόχρονα θέλεις να προκαλείς, τότε δίνεις την παραγγελία γι αυτό
Με μια λιτή ανακοίνωση στη σελίδα της στο facebook, η CF Moto ανήγγειλε την άφιξη ενός ακόμη μοντέλου της στην ευρωπαϊκή αγορά.
Αφού απέτυχε στην επίσημη παρουσίαση, ο Γάλλος ιδιοκτήτης της εταιρείας Ludovic Lazareth δημοσίευσε ένα βίντεο της μοτοσυκλέτας που πετάει σε δράση