Νεα Μοντελα

EICMA 2018 KTM 690 SMC & Enduro R: Welcome Back

Τα μονοκύλινδρα επιστρέφουν


08.11.2018

Τα πιο ισχυρά μονοκύλινδρα στον κόσμο. Δύο διαφορετικές μοτοσυκλέτες με εντελώς διαφορετικούς χαρακτήρες και έναν κοινό στόχο. Να είναι πάντα Ready to Race!

KTM 690 Enduro R 3

Για νατα βάλει στο κόλπο η KTM τα «προίκισε» με κορυφαία ηλεκτρονικά και τα εξόπλισε με το ίδιο χαλύβδινο πλαίσιο χωροδικτύωμα και τον κορυφαίο μονοκύλινδρο παραγωγής με 74 ίππους και 7,5 κιλά ροπή!

690 SMC R

Οι διαφοροποιήσεις με την προηγούμενη γενιά είναι ι πολλές. Η μοτοσυκλέτα φέρει τον τελευταίας γενιάς LC4 κινητήρα, εξελιγμένο για να παρέχει ακόμη πιο γραμμική ισχύ. Το ρεζερβουάρ, τοποθετημένο πάντα πίσω, χωράει πλέον 1,5 λίτρο περισσότερο καύσιμο (συνολικά 13,5 λίτρα).

KTM 690 SMC R 2

Τα ηλεκτρονικά εκτοξεύουν το κορυφαίο supermoto σε άλλα επίπεδα χρήσης. Υπάρχει το σύστημα ελέγχου πρόσφυσης (MTC), το οποίο απενεργοποιείται να ρυθμίζεται σε 2 επίπεδα (Street και Sport).Στο νέο ηλεκτρονικό πακέτο υπαχει δυνατότητα ρύθμισης του φρένου του κινητήρα, ενώ η IMU της Bosch, επιτρέπει στο SMC να διαθέτει Cornering ABS με την λειτουργία “Supermoto”. Το κερασάκι στην τούρτα είναι η ύπαρξη Quickshifter.

KTM 690 SMC R 10

Οι αναρτήσεις είναι νέες. Μπροστά υπάρχει ένα ανεστραμμένο πιρούνι WP Apex 48mm, πλήρως ρυθμιζόμενο και πίσω αμορτισέρ WP Apex νέας γενιάς.

KTM 690 SMC R 7

Για να σταματάει ο «πύραυλος» χρησιμοποιούνται φρένα τηςBrembo με δίσκους διαμέτρους 320mm μπροστά και 240mm πίσω. Τα ελαστικά πρώτης τοποθέτησης είναι τα Bridgestone S21 με διαστάσεις 120/70 και 160/60 που κουμπώνουν σε ζάντες 17 ιντσών.

KTM 690 SMC R 12

Το 690 SMC R έρχεται με ανανεωμένο «πολεμικό» look. Η νέα σέλα επιτρέπει μεγαλύτερη ελευθερία κινήσεων στον αναβάτη, για καλύτερο έλεγχο. Το βάρος σε σύγκριση με το προηγούμενο μοντέλο είναι αυξημένο κατά 11 κιλά, φτάνοντας τα 146.

690 Enduro R

Η έκδοση Enduro περιλαμβάνει όλο το ηλεκτρονικό πακέτο του SMC R, αλλά με περισσότερο off road προσανατολισμό. Το Cornering ABS διαθέτει λειτουργία off road και οι δύο διαθέσιμοι χάρτες οδήγησης είναι οι Street και Off Road.

KTM 690 Enduro R 4

Στις αναρτήσεις έχει χρησιμοποιηθεί ανεστραμμένο, ρυθμιζόμενο, πιρούνι WP XPLOR 48mm, που συνδυάζεται από αμορτισέρ της ίδιας εταιρείας. Και τα δύο έχουν διαδρομή 250mm.

KTM 690 Enduro R 6

Οι τροχοί είναι 21 ιντσών μπροστά και 18 ιντσών πίσω. Στα φρένα, ο μπροστινός δίσκος είναι μικρότερος 300mm και η δαγκάνα διέμβολη, ενώ ο πίσω είναι ίδιος με του SMC R.

KTM 690 Enduro R 7

H χωρητικότητα του ρεζερβουάρ είναι ίδια. Η απόσταση από το έδαφος είναι 270mm και το ύψος σέλας 910mm. Το βάρος του είναι 146 κιλά.

Τα πρώτα VF185 έχουν έρθει ήδη στην χώρα μας, ο διαγωνισμός που αφορούσε το μεγαλύτερο παπί παραγωγής τελείωσε και η τιμή του είναι…
Όταν είσαι παθιασμένος με τις μοτοσυκλέτες ονειρεύεσαι να φτιάξεις την δική σου συλλογή. Υπάρχει ένα μέρος στην Alabama των H.Π.Α. που με 15 δολάρια μπορείς να κάνεις το όνειρο σου πραγματικότητα. Τουλάχιστον για μία ώρα…
Ο πρώην αναβάτης GP, Loris Reggiani, κατασκευάζει πλέον ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες με το Thundervolt NK-E, να είναι το πρώτο του μοντέλο
Μετά από μια λαμπρή καριέρα στο MotoGP, ο Dani Pedrosa αποχώρησε το 2018. Προς τιμήν του, η Deus Ex Machina κλήθηκε να κατασκευάσει μια custom μοτοσυκλέτα για Ισπανό αναβάτη