Caption: Νέο ενδιαφέρον στη δημοφιλή κατηγορία
Article Gallery:

Με τον αέρα της πιο εκλεπτυσμένης εμφάνισης και των μεγάλων τροχών του το SYM HD300 αποτελεί το scooter που θα διευρύνει το αγοραστικό κοινό της εταιρείας

SYM HD300 12

Οι περισσότεροι ψάχνουν ένα τέτοιο scooter. Με μοντέρνα – «σοβαρή» εμφάνιση για λόγους πρεστίζ και μεγάλους τροχούς για λόγους ασφάλειας. Η SYM μπορεί τα τελευταία χρόνια και αφουγκράζεται το κοινό, αφού έχει «μάτια» και στην Ευρώπη. Μετά την επιτυχία του Symphony 200ST και του Citycom 300i, που είναι δύο από τα πιο επιτυχημένα scooter της εταιρείας με μεγάλους τροχούς, η SYM παρουσιάζει ένα ακόμη μεσαίου κυβισμού όχημα που θα ανταπεξέρχεται στην καθημερινή μετακίνηση αλλά και σε περιαστικές διαδρομές, εύκολα, οικονομικά και με στυλ.

SYM HD300 6

Σχεδιαστικά το HD έχει σαφείς επιρροές από τον ευρωπαϊκό και ιαπωνικό ανταγωνισμό. Μεγάλες πλαστικές επιφάνειες δεν αφήνουν τίποτα ακάλυπτο, ενώ υπάρχει σχεδιαστική αρμονία από μπροστά έως πίσω. Ο LED προβολέας είναι τοποθετημένος στο τιμόνι, όπως και οι μαύροι καθρέφτες και στην μετωπική επιφάνεια τα δύο μεγάλα LED φλας «δένουν» μεταξύ τους με ένα χρωμιομένο «φιλέτο». Πιο πάνω και κάτω από το logo της SYM, υπάρχει ένας ωραίος αεραγωγός.

SYM HD300 8

Ανάμεσα στα πόδια του αναβάτη υπάρχει το κεντρικό τουνελ, κάτω από το οποίο «κρύβεται» το σωληνωτό χαλύβδινο πλαίσιο. Εκεί, κάτω από ένα πορτάκι, βρίσκεται και η τάπα του 10λιτρου ρεζερβουάρ. Ο δευτερεύον αποθηκευτικός του scooter βρίσκεται μπροστά στην ποδιά και είναι ένα ντουλάπι με παροχή ρεύματος. Στο ίδιο μέρος υπάρχει και ο πάντα πολύ χρήσιμο γάντζος για κρέμασμα τσαντών. Ο μαγνητικός αντικλεπτικός κεντρικός διακοπτής χρησιμοποιείται και το HD300. Μπροστά στα μάτια του αναβάτη, λειτουργεί ένα πάνελ οργάνων που περιέχει κυρίως αναλογικές λειτουργίες (ταχύμετρο, στροφόμετρο, δείκτης στάθμης βενζίνης), και μια μικρή οθόνη ψηφιακών ενδείξεων, με τους χιλιομετρητές, τη θερμοκρασία, την ώρα, τη θερμοκρασία κ.α.

SYM HD300 14

Κάτω από την μεγάλη σέλα που απέχει 800mm από το έδαφος, υπάρχει ένας εξίσου μεγάλος αποθηκευτικός χώρος που χωράει 38 λίτρα. Παρά τη χρήση μεγάλου τροχού 16 ιντσών πίσω η χωρητικότητα, όπως και σε πολλά ακόμη scooter της SYM, είναι από τις μεγαλύτερες.

SYM HD300 10

Η σχάρα που είναι σχεδιασμένη για να «κουμπώσει» top case των εταιρειών SHAD και Givi, ενσωματώνει τις χειρολαβές συνεπιβάτη, που πατά τα πόδια του σε αναδιπλούμενα μαρσπιέ.

SYM HD300 1

Ο κινητήρας είναι μονοκύλινδρος, υγρόψυκτος, χωρητικότητας 278,3 κ.εκ. που τροφοδοτείται από ηλεκτρονικό ψεκασμό, αποδίδει 27 ίππους στις 8.000 σ.α.λ. και 2,6 kgm ροπή στις 6.000 σ.α.λ.

SYM HD300 4

Στα φρένα συναντάμε από έναν δίσκο σε κάθε τροχό, διαστάσεων 287mm και 260mm μπροστά και πίσω αντίστοιχα με ABS. Οι τροχοί είναι αλουμινίου 16 ιντσών με ελαστικά 110/70 και 140/70. Το βάρος του HD είναι 179 κιλά.

Η Ducati κέρδισε το βραβείο "Red Dot: Best of the Best", την υψηλότερη αναγνώριση που απονέμεται ετησίως από τον διεθνή διαγωνισμό
Μία από τις πιο exclusive Aprilia όλων των εποχών
Όταν ο κατασκευαστής με την μεγαλύτερη επιρροή στο μοτοσυκλετιστικό γίγνεσθαι αποφασίζει να ασχοληθεί σοβαρά με τις ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες σημαίνει πως τα πράγματα αλλάζουν
H θυγατρική της Honda στην Κίνα, Wuyang Honda Motor, παρουσίασε ένα όμορφο scrambler με κινητήρα 184 κ.εκ. και εκλεπτυσμένη ρετρό εμφάνιση