Νεα Μοντελα

EICMA 2018 Ducati Multistrada 950: Τεχνολογικά αναβαθμισμένο και με έκδοση S

To αναγκαίο φρεσκάρισμα


  05.11.2018

  Το μικρότερο Multistrada ανανεώνεται για το 2019. Νέα IMU, ψαλίδι και ζάντες και μια έκδοση S με ηλεκτρονική ανάρτηση

  ducati multistrada 950 s 2019 2

  Από αισθητική άποψη το 950 δεν υφίσταται σημαντικές αλλαγές, αλλά παίρνει τα πλαϊνά φέρινγκ του μεγάλου 1260. Αμετάβλητη και η απόδοση του Testastretta 11 των 937 κ.εκ. ο οποίος αποδίδει 113 ίππους στις 9.000 σ.α.λ. και ροπή 9,8 kgm στις 7.750 σ.α.λ. Ο υδραυλικός συμπλέκτης φέρει πλέον σύστημα ολίσθησης. Το πλαίσιο παραμένει ατσάλινο χωροδικτύωμα, συνδέεται πλέον με ένα νέο αλουμινένιο υποπλαίσιο, ενώ το Multi έχει και νέες ελαφρύτερες ζάντες.

  ducati multistrada 950 s 2019 5

  Στο ανανεωμένο 950 εμφανίζεται η νέα IMU (μονάδα μέτρησης αδράνειας 6 αξόνων) της Bosch, το Cornering ABS και το σύστημα ασφαλούς εκκίνησης της μοτοσυκλέτας Vehicle Hold Control (VHC). Επιπλέον το Multistrada 950 διαθέτει σύστημα εκκίνησης χωρίς κλειδί.

  ducati multistrada 950 s 2019 10

  Συνοπτικά τα ηλεκτρονικά συστήματα του νέου Multistrada 950 είναι τα εξής:

  • DTC (Ducati Traction Control) που ρυθμίζεται ε 8 επίπεδα
  • VHC (Vehicle Hold Control) για ασφαλής εκκινήσεις σε δρόμους με μεγάλες κλίσεις
  • Hands Free που επιτρέπει να ενεργοποιήσετε τη μοτοσυκέτα με το κλειδί στην τσέπη.
  • Ducati Mode: Sport, Touring, Urban, Enduro. Κάθε ένα παρεμβαίνει μέσω του συστήματος Ride by Wire στην απόδοση του κινητήρα και στα Cornering ABS, DTC.
  • DQS (Ducati Quick Shift) που επιτρέπει να ανεβάσματα και κατεβάσματα σχέσεων χωρίς τη χρήση συμπλέκτη.
  • DCL (Ducati Cornering Lights) προβολείς που «ακολουθούν» την πορεία της μοτοσυκλέτας
  • Cruise Control
  • DMS (Ducati Multimedia System) Σύστημα πολυμέσων Ducati
  • Ducati Link: Συμβατότητα με το application με το όποιο μπορούν να ρυθμιστούν και να ελεγχθούν παράμετροι κάθε λειτουργίας οδήγησης και κάθε πληροφορίας σχετικής με την μοτοσυκλέτα (διαστήματα service, εγχειρίδιο χρήστη) μέσω του smartphone.

  ducati multistrada 950 s 2019 8

  Η νέα έκδοση S δείχνει πιο off road χάρις στις ακτινωτές ζάντες. Διαθέτει στάνταρ το DQS, έγχρωμη οθόνη TFT, σύστημα εκκίνησης χωρίς κλειδί, cruise control και φωτιζόμενους διακόπτες, προβολείς LED και Ducati Cornering Lights (DCL).

  ducati multistrada 950 s 2019 1

  Το κερασάκι στην τούρτα της έκδοσης S είναι το σύστημα ανάρτησης Ducati Skyhook Suspension (DSS). Βασίζεται σε πιρούνι 48mm και αμορτισέρ που ρυθμίζονται ηλεκτρονικά.

  Το νέο Multistrada 950 διατίθεται με τέσσερα στάνταρ πακέτα εξοπλισμού. Touring Pack, Sport Pack, Urban Pack και Enduro Pack.

  ducati multistrada 950 s 2019 7
  Θα διατίθεται σε κόκκινο χρώμα συμπεριλαμβανομένου και του πλαισίου με αλουμινένιες ή ακτινωτές ζάντες και σε γκρι με κόκκινο πλαίσιο με τις ίδιες ζάντες.

  Τα πρώτα VF185 έχουν έρθει ήδη στην χώρα μας, ο διαγωνισμός που αφορούσε το μεγαλύτερο παπί παραγωγής τελείωσε και η τιμή του είναι…
  Όταν είσαι παθιασμένος με τις μοτοσυκλέτες ονειρεύεσαι να φτιάξεις την δική σου συλλογή. Υπάρχει ένα μέρος στην Alabama των H.Π.Α. που με 15 δολάρια μπορείς να κάνεις το όνειρο σου πραγματικότητα. Τουλάχιστον για μία ώρα…
  Ο πρώην αναβάτης GP, Loris Reggiani, κατασκευάζει πλέον ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες με το Thundervolt NK-E, να είναι το πρώτο του μοντέλο
  Μετά από μια λαμπρή καριέρα στο MotoGP, ο Dani Pedrosa αποχώρησε το 2018. Προς τιμήν του, η Deus Ex Machina κλήθηκε να κατασκευάσει μια custom μοτοσυκλέτα για Ισπανό αναβάτη