«Έξυπνο» κράνος από μαθητές στην Καλαμάτα

Κέρδισαν με την εταιρεία Helm.e.t. σε διαγωνισμό με 130 συμμετοχές


26.04.2018

Συνδέεται με την μοτοσυκλέτα και αν δεν φορεθεί ο κινητήρας δεν εκκινεί. Τόσο απλά!

Μαθητές των εκπαιδευτηρίων Μπουγά στην Καλαμάτα έφτιαξαν την εικονική επιχείρηση Helm.e.t. (!) και συμμετείχαν στην μαθητική εμπορική έκθεση που διοργάνωσε το Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievment Greece. H Helm.e.t. κατέκτησε το πρώτο βραβείο «Καλύτερης Εταιρείας» στον διαγωνισμό που συμμετείχαν 130 σχολεία από όλη την Ελλάδα.

smart helmet students kalamata 4

Ποιοι είναι οι μικροί εφευρέτες-επιχειρηματίες:

«Είμαστε 20 μαθητές της B Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά από την Καλαμάτα και με τη δράση μας ελπίζουμε να μειωθεί ο αριθμός των ανθρώπων που χάνονται καθημερινά στην άσφαλτο. Το εναρκτήριο λάκτισμα για εμάς έγινε τον Οκτώβρη του 2017 όπου μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα στην πόλη μας δύο νέοι έχασαν τη ζωή τους στην άσφαλτο οδηγώντας μηχανάκι και χωρίς να φοράνε κράνος.
Και επειδή, δυστυχώς, το πρόβλημα δεν είναι τοπικό αποφασίσαμε να ιδρύσουμε την κοινωνική επιχείρηση Helm.e.t. που κύριο στόχο έχει την εκπαίδευση και ευαισθητοποίηση των πολιτών (ενηλίκων και ανηλίκων) στη χρήση κράνους και κατ’ επέκταση τη μείωση των ατυχημάτων που οφείλονται στην έλλειψη παιδείας πάνω στο θέμα αυτό.

smart helmet students kalamata 3

Για να επιτύχουμε τα παραπάνω έχουμε θέσει δύο παράλληλους αλλά και συγκλίνοντες συνάμα προσανατολισμούς:
• Πρώτον, πραγματοποιούμε δράσεις ευαισθητοποίησης σε σχολεία αλλά και σε δημόσιους χώρους.
• Δεύτερον, σχεδιάζουμε και προωθούμε το «noctua kit». Το «noctua» αποτελεί μια ολοκληρωμένη λύση ενίσχυσης της ασφάλειας για τους αναβάτες δικύκλων, ένα έξυπνο σύστημα επικοινωνίας κράνους – μηχανής. Με απλά λόγια με την εγκατάσταση του noctua kit η μηχανή δε θα ξεκινά εάν ο οδηγός δε φορά το κράνος του.»

smart helmet students kalamata 2

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ

Ξεχάστε την ασύρματη τεχνολογία και συνδέστε το smartphone με το κράνος με ένα από καλώδιο
Η ιταλική εταιρεία σε συνεργασία με την Locman παρουσιάζει την δεύτερη σειρά ρολογιών της
Οι δύο κάμερες, μπροστά και πίσω από το κράνος, υπόσχονται να κάνουν τις μετακινήσεις ασφαλέστερες
Το Shoei Helmets συνεργάζεται με την NS West και αποκαλύπτει ένα νέο «έξυπνο κράνος» στο φετινό Consumer Electronics Show στο Λας Βέγκας