Αγώνες Εξωτερικού

Rally Dakar: Εκτός ο Paulo Goncalves

Απώλεια της τελευταίας στιγμής για την Honda


Γράφει ο Κώστας Ταρναβάς  //  05.01.2018

Ο αναβάτης της Honda και δεύτερος στο Dakar του 2015 δεν θα συμμετέχει στον αγώνα που αρχίζει αύριο 6 Ιανουαρίου αφού δεν μπόρεσε να ξεπεράσει τον τραυματισμό του

Την θέση του την τελευταία στιγμή παίρνει ο νεαρός αναβάτης Juan-Ignacio Cornejo, που συμμετέχει για 3η φορά στο Rally Dakar σε ηλικία 23 ετών.

Jos Ignacio Cornejo 700x450

Ο Goncalves δεν μπόρεσε να ξεπεράσει τον τραυματισμό στον ώμο τον οποίο αποκόμισε μετά από πτώση που είχε σε προπόνηση. Ο Πορτογάλο δοκίμασε να οδηγήσει τις τελευταίες ημέρες στο Περού τελικά όμως αποφάσισε να αποχωρήσει από τον αγώνα.

Paulo Goncalves 2

Κατά συνέπεια η Honda πέρασε τον τελευταίο τεχνικό έλεγχο χωρίς τον Goncalves. Η εξέλιξη αυτή έδωσε την ευκαιρία στον νεαρό Juan-Ignacio Cornejo που πέρσι είχε τερματίσει στην 17η θέση της γενικής κατάταξης να λάβει μέρος στο φετινό Dakar με την εργοστασιακή ομάδα της Honda δίπλα στον Ισπανό Joan Barreda και τον Αργεντινό Kevin Benavides.

Oι περσινοί νικητές του Isle of Man, Michael Dunlop, Peter Hickman και Dean Harrison επιβεβαίωσαν την συμμετοχή τους στον αγώνα του 2019
Το Σαββατοκύριακο 16 - 17 Μαρτίου η ομάδα της Yamaha κέρδισε 4 καρό σημαίες, πολλά βάθρα και συγχρόνως προσέφερε μεγάλες συγκινήσεις!
Από την απόλυτη κυριαρχία του Jonathan Rea και της Kawasaki, φέτος ο Bautista και η Ducati «διαλύουν» τον ανταγωνισμό
Μοναδικές επιδόσεις με νέα ρεκόρ για τα MotoGP™ ελαστικά της Michelin