Αγώνες Εξωτερικού

100 KM dei Campioni: Ο αγώνας στο ράντσο του Rossi (Video)

Franco Morbidelli και Mattia Pasini οι νικητές


Γράφει ο Μανόλης Βλαχάκης  //  21.12.2017

Μια φορά το χρόνο στον εκπληκτικό χώρο που έχει δημιουργήσει ο “Γιατρός” κοντά στο χωριό του πραγματοποιείται ένας αγώνας πολύ διαφορετικός

 

Στον αγώνα αυτό λαμβάνουν μέρος όχι μόνο Ιταλοί οδηγοί (φέτος είδαμε και τη μοναδική γυναίκα που αγωνίζεται στην Moto3 στην Maria Herrera) και όχι μόνο επαγγελματίες αναβάτες (διαχρονικά συμμετέχουν στενοί φίλοι του Rossi).

La 100km 3

Ένας edurance dirt track αγώνας που πραγματοποιείται με σκοπό πιο πολύ να διασκεδάσουν οι αγωνιζόμενοι και να κλείσουν την αγωνιστική χρονιά, τρώγοντας τούμπες και προσούτο!. Μπορεί να γίνεται με σκοπό την διασκέδαση όμως όταν έχεις να κάνεις με τόσους πολλούς και αξιόλογους αναβάτες όταν αρχίσει ο αγώνας όλοι θέλουν την νίκη.

La 100km 5

Φέτος οι τριάντα έξι συμμετέχοντες χωρίστηκαν σε ζευγάρια τα οποία εναλλάσσονταν κάθε πέντε γύρους και έδειξαν να διασκεδάζουν με την ψυχή τους. Όμως ο ανταγωνισμός και το επίπεδο ήταν υψηλό.

Πώς να μην είναι άλλωστε, όταν ανάμεσα στους συμμετέχοντες συναντάμε τους Παγκόσμιους Πρωταθλητή της Moto2 και Moto3 Franco Morbidelli και Joan Mir, τον πρώην παγκόσμιο πρωταθλητή της Moto2 Tito Rabat, τον Αμερικάνο Sammy Halbert, καθώς και όλους τους αναβάτες της ακαδημίας του Valentino Rossi. Φέτος ο Valentino είχες καλέσει και τον team mate του στην Yamaha, Maverick Vinales, άλλα λόγο των υποχρεώσεων του με την ομάδα δεν μπόρεσε να συμμετάσχει.

La 100km 8

Ο Valentino κάθε χρόνο αγωνίζεται πλάι στον ετεροθαλή αδερφού του, Luca Marini και ενώ πέρσι πήρε την πολυπόθητη νίκη φέτος τερμάτισε στη δεύτερη θέση.
Πρώτος ήταν ο φετινός πρωταθλητής της Moto2, Franco Morbidelli με ζευγάρι τον επίσης εντυπωσιακό και μεγάλο του αντίπαλο τη φετινή χρονιά Mattia Pasini. Τρίτοι τερμάτισαν, ο πάντα χαμογελαστός και εύθυμος Danillo Petrucci με τον Ιταλό αναβάτη της Moto2, Lorenzo Baldassarri.

Τα τρία πρώτα ζευγάρια μετά το τέλος του αγώνα είχαν τη χαρά να γευτούν το καπνιστό μπούτι χοιρινού που αποτελεί και το έπαθλο του αγώνα!

  

Από την απόλυτη κυριαρχία του Jonathan Rea και της Kawasaki, φέτος ο Bautista και η Ducati «διαλύουν» τον ανταγωνισμό
Μοναδικές επιδόσεις με νέα ρεκόρ για τα MotoGP™ ελαστικά της Michelin
Οι διοργανωτές της MotoE ανακοίνωσαν την αιτία της πυρκαγιάς στο paddock της Jerez, που κατέστρεψε την πλειονότητα των μοτοσυκλετών και του εξοπλισμού
Η συνέχεια του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Enduro δόθηκε στις Σέρρες, με τους αναβάτες της ΚΤΜ SEE MICHELIN MOTO MARKET MOTOREX TEAM ENDURO να κατακτούν τρεις νίκες, μία δεύτερη και μία τρίτη θέση