Αγώνες Εξωτερικού

VR46: Η ομάδα του Valentino για το 2018

Live στο Ιταλικό X-Factor


Γράφει ο Μανόλης Βλαχάκης  //  18.12.2017

Νέα χρώματα και αναβάτες για την ομάδα του “Γιατρού” στις κατηγορίες Moto2 και Moto3 το 2018

 

Η ομάδα Sky Racing VR46 χρησιμοποίησε και πάλι το Ιταλικό X Factor σε Live τηλεοπτική μετάδοση για να παρουσιάσει την νέα της σύνθεση.

Στην Moto3 θα συμμετάσχουν με μοτοσυκλέτες της KTM. Εκεί συναντάμε για άλλη μια χρονιά τον Nicolo Bulega, που παρότι προσπάθησε να διακριθεί την περσινή σεζόν κυρίως εξαιτίας των κακών του εκκινήσεων τερμάτισε στην δωδέκατη θέση.

Τη θέση του Andrea Migno έχει πάρει ο πολλά υποσχόμενος Dennis Foggia που πέρυσι κατέκτησε το πρωτάθλημα της CEV Repsol Junior World Championship.

New VR46 1

Στην κατηγορία Moto2 με Kalex θα αγωνισθεί για άλλη μια χρονιά ο πολύ καλός Francesco Bagnaia που το 2017 εντυπωσίασε στην πρώτη του μόλις χρονιά κατακτώντας την πέμπτη θέση.
Oμόσταυλός του θα είναι ο ετεροθαλής αδερφός του Valentino Rossi, Luca Marini, που μετακόμισε από την ιταλική ομάδα της Forward Racing στην VR46.

Η ομάδα, που δημιουργήθηκε το 2014 από τον Valentino Rossi σε συνεργασία με τον ιταλικό όμιλο Sky, έχει ως κύριο μέλημα την ανάδειξη νέων Ιταλών αναβατών. Το 2018 θα συνεχίσει να έχει την υποστήριξη της Oakley, της Monster Energy, της Dainese και AGV, καθώς και μία νέα προσθήκη αυτήν της Dell’ Orto.

 

New VR46 3

Ένα ακόμη φαβορί για την νίκη εγκαταλείπει, εξαιτίας σπασμένου κινητήρα, 16 χλμ πριν τον τερματισμό της 9ης ειδικής του Dakar
Tο Yamaha YZF-R1, που ο Michael van der Mark και ο Alex Lowes θα αγωνιστούν για την Pata Yamaha WorldSBK στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα FIM Superbike του 2019 παρουσιάστηκε κατά την Πανευρωπαϊκή Συνάντηση Dealer της Yamaha στη Σεβίλλη
Ο Matthias Walkner κέρδισε την ειδική, ενώ ο Toby Price προηγείται. Την ίδια στιγμή ο κινητήρας της Honda του Ricky Brabec «σπάει» και ο Αμεριάνος εγκαταλείπει
Τρεις ημέρες πριν το τέλος του φετινού αγώνα, και το Dakar 2019 δεν έχει ακόμη φαβορί για τη νίκη