Αγώνες Εξωτερικού

Superprestigio: Μεγάλος νικητής ο Beach, εκτός τελικού ο Zarco

Οι αστέρες του MotoGP Johann Zarco και Xavier Simeon δεν τα κατάφεραν


Γράφει ο Μανόλης Βλαχάκης  //  18.12.2017

Τo πέμπτο Superprestigio Dirt Track κέρδισε ο Αμερικανός JD Beach, ενώ ο Johann Zarco δεν κατόρθωσε να φτάσει στον τελικό

 


Ο περσινός νικητής Marc Marquez και ο αντίπαλός του Brad Baker μπορεί να έλαμψαν δια της απουσίας τους αλλά το ενδιαφέρον του κοινού στράφηκε στον φετινό Rookie Of The Year για το πρωτάθλημα του MotoGP, Johann Zarco, τον πρωταθλητή του φετινού MotoAmerica Superbike, Toni Elias αλλά και τους αναβάτες του Αμερικάνικου Πρωταθλήματος Flat Track JD Beach και Brian Bauman.

 

Prestigio 4

O πρώην πρωταθλητής του Moto2 Elias προκρίθηκε πρώτος από την κατηγορία Superprestigio στον τελικό.
Οι Zarco και Xavier Simeon αντιμετώπισαν αρκετές δυσκολίες, μάλιστα ύστερα από μία πτώση που είχαν και οι δύο στο τρίτο σκέλος των προκριματικών έχασαν την πρόκριση στον μεγάλο τελικό.
Αντίθετα οι αναβάτες του Moto2 Remy Gardner και Moto3 Albert Arenas και Fabio di Giannantonio εντυπωσίασαν με τις επιδόσεις τους και προκρίθηκαν σχετικά άνετα.

 

Prestigio 6

Στον «Superfinal» το κουαρτέτο θα είχε να αντιμετωπίσει τους τέσσερις καλύτερους αναβάτες από την κατηγορία Open, JD Beach, Briar Bauman, Ferran Cardus και Guillermo Cano.
Ο Beach πέρασε τον Elias και τον Cardus από την αρχή του τελικού που είχε διάρκεια δεκαέξι γύρους χαράζοντας από νωρίς νικηφόρα πορεία. Ο Αμερικανός Bauman κατάφερε να περάσει τον Cardus στον τελευταίο γύρο για να τερματίσει τελικά δεύτερος.
Στον αγώνα που έχει γίνει θεσμός τα τελευταία χρόνια και μονοπωλεί το ενδιαφέρον στο τέλος κάθε χρονιάς έλαβαν μέρος πολύ πρωτοκλασάτοι αναβάτες από όλα τα είδα αγώνων μοτοσυκλέτας.

Ενδεικτικά να αναφέρουμε τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή των Supersport Lucas Mahias, τον δέκα φορές Πρωταθλητή του Παγκόσμιου Endurance Vincent Phillipe, τον έξι φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή Supermoto Thomas Chareyre, τους αναβάτες της Moto2 Fbio Quartaro και Xavi Vierge και τον αναβάτη της Moto3 Marcos Ramirez.

 

Prestigio 3

Ο Elias ήταν ο καλύτερος από τους «ασφάλτινους» αναβάτες τερματίζοντας τέταρτος μπροστά από τους Giannantonio και Arenas. Ο Gardner τερμάτισε εν τέλει όγδοος πίσω από τον Cano.

 Κατακτώντας τη νίκη στο Β΄σκέλος ο αναβάτης της Husqvarna Motul Michelin Acerbis Team ανεβαίνει στο βάθρο της MX2
Μετά την ακύρωση του πρώτου αγώνα που ήταν προγραμματισμένος να γίνει στη Jerez, οι διοργανωτές αναγκάστηκαν να κάνουν το ίδιο και για τον δεύτερο αγώνα στο Le Mans
Δίνοντας τον καλυτερό εαυτό τους, όλοι οι αναβάτες της ομάδας τερματίζουν εντός εξάδας στιν Β' γύρο του Πρωταθλήματος Motocross
Oι περσινοί νικητές του Isle of Man, Michael Dunlop, Peter Hickman και Dean Harrison επιβεβαίωσαν την συμμετοχή τους στον αγώνα του 2019