Αγώνες Εξωτερικού

Θέλει MotoGP ο Alex Marquez το 2019

Υψηλούς στόχους βάζει ο Ισπανός αναβάτης


Γράφει ο Μανόλης Βλαχάκης  //  15.12.2017

Το 2019 μπορεί να βρει δύο Marquez στα MotoGP, αφού ο Alex πιστεύει πως τότε θα είναι σε θέση να αγωνιστεί στο κορυφαίο πρωτάθλημα

 

 

Από την αρχή της καριέρας του στα MotoGP ο Marc Marquez απέδειξε πώς είναι το Next Big Thing της κατηγορίας, κατακτώντας τέσσερα από τα πέντε πρωταθλήματα στα οποία έχει συμμετάσχει.

Με τέτοιο αδερφό και μια τόσο επιτυχημένη καριέρα είναι δύσκολο για τον Alex Marquez να καταφέρει να ξεχωρίσει ή να κάνει κάτι αντίστοιχο. Όμως οι δύο τους δείχνουν να έχουν πολύ καλές σχέσεις μεταξύ τους και ο μεγάλος Marquez προσπαθεί με κάθε τρόπο να μεταδώσει τις γνώσεις του στον μικρο του αδερφό.

 

Alex MotoGP 4

Πέραν του πρωταθλήματος στα Moto3 που κατέκτησε ο μικρός το 2014 πάνω στη σέλα μιας Honda NSF250RW, δεν έχει δείξει να έχει τις ίδιες δυνατότητες με τον Marc.

Δεν δείχνει να το βάζει κάτω όμως και το ίδιο πιστεύει για αυτόν και ο αδερφός του που σε πρόσφατες δηλώσεις του είχε πει «Ο Alex έχει ένα δύσκολο έργο μετά την δική μου πορεία, αλλά πρέπει να χαράξει την δική του καριέρα όπως και κάνει. Όλα θα έρθουν σιγά σιγά και ίσως κάποια στιγμή να τον έχω team mate... ποιος ξέρει.»

Στις δοκιμές τις Jerez ο Alex Marquez οδήγησε μία μοτοσυκλέτα MotoGP, για λογαριασμό της ομάδας του Marc VDS, δείχνοντας πολύ καλά στοιχεία, υπό το άγρυπνο βλέμμα βέβαια του αδερφού του. 

 

Alex MotoGP 3

« Η εμπειρία της οδήγησης μια μοτοσυκλέτας MotoGP μου δίνει ένα τεράστιο κίνητρο. Θέλω να είμαι ανταγωνιστικός σε μια τέτοια πρόκληση ώστε να κερδίσω το πρωτάθλημα στην Moto2 την επόμενη χρονιά και το 2019 να είμαι έτοιμος για την μεγάλη κατηγορία.», δήλωσε ο Alex Marquez.

« Τώρα πρέπει να επικεντρωθώ στις χειμερινές δοκιμές για την Moto2 και να βγάλω από το μυαλό μου έστω και για λίγο αυτή τη φανταστική εμπειρία που έζησα.»

Κατακτώντας τη νίκη στο Β΄σκέλος ο αναβάτης της Husqvarna Motul Michelin Acerbis Team ανεβαίνει στο βάθρο της MX2
Μετά την ακύρωση του πρώτου αγώνα που ήταν προγραμματισμένος να γίνει στη Jerez, οι διοργανωτές αναγκάστηκαν να κάνουν το ίδιο και για τον δεύτερο αγώνα στο Le Mans
Δίνοντας τον καλυτερό εαυτό τους, όλοι οι αναβάτες της ομάδας τερματίζουν εντός εξάδας στιν Β' γύρο του Πρωταθλήματος Motocross
Oι περσινοί νικητές του Isle of Man, Michael Dunlop, Peter Hickman και Dean Harrison επιβεβαίωσαν την συμμετοχή τους στον αγώνα του 2019