Αγώνες Εξωτερικού

Ο Troy Bayliss επιστρέφει

Με μια 1299 Panigale R Final Edition


Γράφει ο Κώστας Ταρναβάς  //  13.12.2017

Δέκα χρόνια αφού κρέμασε τα γάντια του, ο Αυστραλό αναβάτης επιστρέφει στην ενεργό δράση και θα πάρει μέρος σε όλους τους αγώνες του Αυστραλιανού Πρωταθλήματος SBK με τι άλλο... μια Ducati!


Τα παραπάνω αποτελούν πραγματικότητα 100% αφού η είδηση βγήκε διά στόματος του ίδιου του τρεις φορές Παγκόσμιου Πρωταθλήματς SBK. O Baylisss θα αγωνιστεί με μια Ducati 1299 Panigale R Final Edition.

Ο Aυστραλός είναι συνιδιοκτήτης της ομάδας Desmosport που έχει εργοστασιακή υποστήριξη. Ο 49χρονος αναβάτης σε δηλώσεις του είπε πως η ιδέα να συμμετάσχει ξανά σε ένα κορυφαίο Πρωτάθλημα ήρθε όταν αντικατέστησε σε κάποιους αγώνες του 2017 έναν αναβάτη της ομάδας που είχε τραυματιστεί. Το «μικρόβιο» δεν φεύγει ποτέ λέμε εμείς!

Ο Bayliss έχει ήδη «γράψει» πολλές εκατοντάδες γύρους σε προπονήσεις και αγώνες με την μοτοσυκλέτα που θα αγωνιστεί και φέτος. Σε μια κρίση ειλικρίνειας δε είπε πως θα ήθελε πολύ να δει έναν νέο αναβάτη να συμμετέχει στο Πρωτάθλημα ως μέλος της ομάδας του αλλά όταν οδήγησε συνειδητοποίησε πως θέλει να αγωνιστεί ο ίδιος και να πάρει το Πρωτάθλημα.

Τόπος στα νιάτα Troy!

Μετά την ακύρωση του πρώτου αγώνα που ήταν προγραμματισμένος να γίνει στη Jerez, οι διοργανωτές αναγκάστηκαν να κάνουν το ίδιο και για τον δεύτερο αγώνα στο Le Mans
Oι περσινοί νικητές του Isle of Man, Michael Dunlop, Peter Hickman και Dean Harrison επιβεβαίωσαν την συμμετοχή τους στον αγώνα του 2019
Το Σαββατοκύριακο 16 - 17 Μαρτίου η ομάδα της Yamaha κέρδισε 4 καρό σημαίες, πολλά βάθρα και συγχρόνως προσέφερε μεγάλες συγκινήσεις!
Κατακτώντας τη νίκη στο Β΄σκέλος ο αναβάτης της Husqvarna Motul Michelin Acerbis Team ανεβαίνει στο βάθρο της MX2