Αγώνες Εξωτερικού

MotoGP: Τι κρύβεται μέσα στο Salad Box της Ducati; (Video)

Σίγουρα δεν περιέχει κάτι απλό και ασήμαντο


Γράφει ο Μανόλης Βλαχάκης  //  07.12.2017

 Μια φωτογραφία από το πρόσφατο ατύχημα του Danilo Petrucci στη Jerez αποκαλύπτει πως μέσα στο Salad Box των Ducati υπάρχει άλλο ένα κουτί

Δέκα μήνες μετά το ντεμπούτο του στα MotoGP και τα δοκιμαστικά της Sepang, το περιεχόμενο του μυστηριώδους Salad Box της Ducati αποκαλύφθηκε εν μέρη. Ήταν αναπόφευκτο πως κάποια στιγμή θα βλέπαμε το εσωτερικό του ανθρακονημάτινου κουτιού μετά από κάποιο ατύχημα. Βέβαια το μόνο που αποκαλύφθηκε περαιτέρω ήταν ένα άλλο μεταλλικό κιβώτιο, που συνδέεται με καλώδια... ε ναι τι νομίζεται δεν θα το είχαν σκεφτεί οι Ιταλοί;

Στο παρακάτω βίντεο δύσκολα μπορεί να διακρίνει κάποιος κάτι παραπάνω και όπως μια πηγή από τα paddock επιβεβαιώνει «Ειλικρινά, με βάση τις εικόνες δεν νομίζω ότι κανείς μπορεί να πει ακριβώς τι είναι».

 

Θεωρίες θέλουν το κουτί να αποτελεί αποθηκευτικό χώρο των ηλεκτρονικών συστημάτων, έναν αποσβεστήρα μάζας ή γυροσκόπιο.

 

box 2

Ένας ισχυρισμός που δεν διαψεύδεται από τις νέες εικόνες είναι πως το μεταλλικό κιβώτιο θα μπορούσε να τροφοδοτεί μια βαλβίδα εξαγωγής, αλλά το κουτί θεωρείται πολύ μεγαλύτερο από αυτό που θα χρειαζόταν για κάτι τέτοιο.

Άλλοι πιστεύουν πως το κιβώτιο περιέχει κάποιο είδος γυροσκόπιου, η περιστροφή του οποίου χρησιμοποιείται για να αντισταθεί στις κανονικές γυροσκοπικές δυνάμεις που ασκούνται σε μια μοτοσυκλέτα. Κάτι τέτοιο θα βελτίωνε το χειρισμό στις εξόδους των στροφών με ένα μικρό κούνημα ανάλογα την κατεύθυνση της μοτοσυκλέτας..

Αρκετοί έμπειρα μάτια στα paddock έχουν παρατηρήσει πως οι Ducati έχουν βελτιωθεί σημαντικά σε θέματα χειρισμού φέτος.

 

 

Το παρακάτω βίντεο δείχνει πως ένα μικρό περιστρεφόμενο γυροσκόπιο, περίπου του μεγέθους που θα χωρούσε στο κουτί της Ducati, θα μπορούσε να βοηθήσει τον αναβάτη να χειρισθεί τη μοτοσυκλέτα.


Μόνο σε περίπτωση που η Ducati επιλέξει να μας ανακοινώσει κάποια λεπτομέρεια θα λυθεί το μυστήριο με το «μαγικό» κουτί της Ιταλικής φίρμας.

Αλλά τουλάχιστον ξέρουμε σίγουρα πως δεν είναι χώρος αποθήκευσης μεσημεριανού φαγητού, του δοκιμαστή Michele Pirro, όπως ο ίδιος είχε απαντήσει σε σχετική ερώτηση κατά την αποκάλυψη του salad box, στη Sepang.

 

 

ΠΗΓΗ: Crash.net

 

Το Σαββατοκύριακο 16 - 17 Μαρτίου η ομάδα της Yamaha κέρδισε 4 καρό σημαίες, πολλά βάθρα και συγχρόνως προσέφερε μεγάλες συγκινήσεις!
Από την απόλυτη κυριαρχία του Jonathan Rea και της Kawasaki, φέτος ο Bautista και η Ducati «διαλύουν» τον ανταγωνισμό
Μοναδικές επιδόσεις με νέα ρεκόρ για τα MotoGP™ ελαστικά της Michelin
Οι διοργανωτές της MotoE ανακοίνωσαν την αιτία της πυρκαγιάς στο paddock της Jerez, που κατέστρεψε την πλειονότητα των μοτοσυκλετών και του εξοπλισμού