Αγώνες Εξωτερικού

MotoGP: Ιδιωτικές δοκιμές της Yamaha στη Sepang

Λήξη της δράσης στα MotoGP για το 2017


Γράφει ο Μανόλης Βλαχάκης  //  30.11.2017

Με την εξέλιξη του νέου κινητήρα ασχολήθηκε κυρίως η Yamaha στη Sepang με τον Rossi, Zarco και Vinales να είναι εκεί

 

Μετά από μια δύσκολη χρονιά για τους «μπλε» κάθε λεπτό δοκιμών είναι σημαντικό, ώστε να ανατρέψουν την εις βάρος τους κατάσταση και να φτάσουν σε εξέλιξη τις υπόλοιπες ομάδες.
Έτσι οι αναβάτες της εργοστασιακής ομάδας Valentino Rossi και Maverick Vinales καθώς και ο αναβάτης της Tech3, Johann Zarco που βοήθησε αρκετά στις δοκιμές της Βαλένθια, ήταν εκεί για να δοκιμάσουν και να εξελίξουν τα πάντα πάνω στην Μ1 του 2018.

Κανένας από τους τρεις δεν ήταν παρών στη δοκιμή Jerez της περασμένης εβδομάδας, όπως επίσης και οι αναβάτες της Repsol Honda, Marc Marquez και Dani Pedrosa.

yamaha

Ενώ η Yamaha δεν εξέδωσε καμία ενημέρωση για τα test, είναι γνωστό ότι οι δοκιμές περιελάμβαναν και τον νέο κινητήρα. Σύμφωνα με τους ιθύνοντες του ιαπωνικού εργοστασίου για αυτό το λόγο επιλέχθηκε μια πίστα σαν την Sepang, που βοηθά στο να βγουν ασφαλέστερα συμπεράσματα.

«Στη Sepang επικεντρώσαμε την προσοχή μας στη δοκιμή διαφορετικών κινητήρων, και μόλις ολοκληρώσουμε τις παραμετροποιήσης που πρέπει να γίνουν, θα δουλέψουμε στο νέο πλαίσιο, στις δοκιμές του Ιανουαρίου», δήλωσε έμπιστη πηγή της Yamaha στο Motorsport.com

2017 sepang motogp test final yamaha vinales on top 1

Τόσο ο Rossi όσο και ο Vinales είχαν τέσσερις διαφορετικές μοτοσυκλέτες στη διάθεσή τους, δημιουργώντας ένα μείγμα από το πλαίσιο του 2016 και του 2017, ενώ ο Zarco είχε δύο διαφορετικές μοτοσυκλέτες για να δοκιμάσει.

Το τρίο ήταν επίσης σε θέση να κάνει κάποια χιλιόμετρα σε βρεγμένο οδόστρωμα την Δευτέρα, κάτι που μπορεί να τους φανεί χρήσιμο τη νέα σεζόν.

Zarco Spain Valencia 2017

Η λήξη των ιδιωτικών δοκιμών της Yamaha σηματοδοτεί το τέλος της δράσης για τα MotoGP το 2017. Οι επίσημες δοκιμές πριν από την νέα σεζόν συνεχίζονται στις 28 Ιανουαρίου στην ίδια πίστα.


ΠΗΓΗ : Motorsport

Κατακτώντας τη νίκη στο Β΄σκέλος ο αναβάτης της Husqvarna Motul Michelin Acerbis Team ανεβαίνει στο βάθρο της MX2
Μετά την ακύρωση του πρώτου αγώνα που ήταν προγραμματισμένος να γίνει στη Jerez, οι διοργανωτές αναγκάστηκαν να κάνουν το ίδιο και για τον δεύτερο αγώνα στο Le Mans
Δίνοντας τον καλυτερό εαυτό τους, όλοι οι αναβάτες της ομάδας τερματίζουν εντός εξάδας στιν Β' γύρο του Πρωταθλήματος Motocross
Oι περσινοί νικητές του Isle of Man, Michael Dunlop, Peter Hickman και Dean Harrison επιβεβαίωσαν την συμμετοχή τους στον αγώνα του 2019