Αγώνες Εξωτερικού

MotoGP: Μεγάλες αλλαγές στον τρόπο διεξαγωγής του αγώνα του Qatar

Μόνο ο αγώνας τών MotoGP θα διεξάγεται βράδυ


Γράφει ο Μανόλης Βλαχάκης  //  20.11.2017
Το χρονοδιάγραμμα έχει υποστεί μεγάλες αλλαγές με όλα τα sessions να μεταφέρονται πιο νωρίς και μόνο τον αγώνα του MotoGP να εξακολουθεί να πραγματοποιείτε το βράδυ
Οι αλλαγές αυτές έγιναν ώστε να μην βρεθεί η διοργάνωση ξανά προ εκπλήξεως, όπως έγινε στον αγώνα του 2017 και λόγο της βροχής που επικρατούσε μεταξύ του αγώνα των Moto2 και MotoGP. Εδώ να σημειώσουμε πως την προηγούμενη ημέρα είχαν ακυρωθεί και οι κατατακτήριες δοκιμές για όλες τις κατηγορίες λόγο βροχής.
 
Το μεγαλύτερο πρόβλημα διεξαγωγής νυχτερινού αγώνα στο Qatar προκύπτει, εκτός της βροχής ή πτώσης της θερμοκρασίας και λόγο της υγρασίας που ανεβαίνει σε υψηλά επίπεδα κάνοντας τη ζωή των ομάδων πολύ δύσκολη.
 
motogp qatar 2018 2
 
Μια ανησυχία που έχει εκφραστεί όμως με το νέο πρόγραμμα, είναι η δύση του ηλίου και κατά πόσο αυτή θα επηρεάσει την ορατότητα των αναβατών και κυρίως των sessions της κατηγορίας των Moto2 που διεξάγεται εκείνες τις ώρες.
 
Το αγωνιστικό πρόγραμμα έχει μειωθεί από τέσσερις σε τρεις ημέρες, όπως και οι υπόλοιποι αγώνες του πρωταθλήματος .
 
motogp qatar 2018 3
 
Δίνει επίσης τη δυνατότητα να διεξαχθεί νωρίτερα μέσα στο έτος, καθώς ο καιρός δεν θα αποτελέσει πλέον τόσο μεγάλο πρόβλημα. Έτσι θα μπορέσει να «γεμίσει» σωστά το αγωνιστικό ημερολόγιο της διοργάνωσης που θέλει από το 2020 και μετά την διεξαγωγή είκοσι συνολικά αγώνων.
 
Το πρόγραμμα του 2018 το οποίο μπορείτε εδώ εξακολουθεί να είναι προσωρινό. Είναι σχεδόν βέβαιο πάντως ότι το νέο Πρωτάθλημα θα αρχίσει στις 18 Μαρτίου. Πρόκειται όμως για αλλαγές που συζητούνταν έντονα μετά το τέλος του αγώνα του Qatar το 2017 και τον τρόπο που τον επηρέασε ο καιρός.
 
Το πρόγραμμα είναι αποτέλεσμα πολλών συζητήσεων μεταξύ των ομάδων, της Dorna και των ιδιοκτητών της πίστας.
Το Σαββατοκύριακο 16 - 17 Μαρτίου η ομάδα της Yamaha κέρδισε 4 καρό σημαίες, πολλά βάθρα και συγχρόνως προσέφερε μεγάλες συγκινήσεις!
Από την απόλυτη κυριαρχία του Jonathan Rea και της Kawasaki, φέτος ο Bautista και η Ducati «διαλύουν» τον ανταγωνισμό
Μοναδικές επιδόσεις με νέα ρεκόρ για τα MotoGP™ ελαστικά της Michelin
Οι διοργανωτές της MotoE ανακοίνωσαν την αιτία της πυρκαγιάς στο paddock της Jerez, που κατέστρεψε την πλειονότητα των μοτοσυκλετών και του εξοπλισμού