Αγώνες Εξωτερικού

Οι τελετουργίες του Valentino Rossi (Video)

Όλα αυτά που φέρνουν γούρι στο “γιατρό”


Γράφει ο Μανόλης Βλαχάκης  //  02.11.2017

Ο Valentino Rossi ακολουθεί κάθε φορά πριν ανέβει στη «καλή» του M1 το γνωστό του τελετουργικό, όμως υπάρχουν και κάποιες κρυφές προκαταλήψεις του «γιατρού» που δεν γνωρίζεται

 

 

Ο Ιταλός προετοιμάζει τη μοτοσυκλέτα του κολλώντας μόνος του ένα ένα τα αυτοκόλλητα. Ευδιάκριτα και γνωστά είναι τα αγαπημένα κατοικίδια του, οι δύο σκύλοι με την γάτα στη μέση, που βρίσκονται πάντα κολλημένα στο πίσω από την σέλα της μοτοσυκλέτας του.

 

Rossi Rituals 4

 

Σε αρκετά σημεία της συναντάμε και το γνωστό «The Doctor» προσωνύμιο που είχε και πριν ανακηρυχθεί και τιμηθεί επίσημα καθηγητής στον τομέα της Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου του Urbino.


Ένα αυτοκόλλητο που λίγοι ξέρουν οτι υπάρχει είναι μια άδεια κυκλοφορίας, ενός Ιταλικού σκούτερ για την ακρίβεια. Όταν ρωτήθηκε περί αυτού ο Valentino απάντησε «Δεν νοείται μοτοσυκλέτα χωρίς άδεια κυκλοφορίας! Γιατί σας φαίνεται παράλογο;»

 

Rossi Rituals 5

Το γνωστό τελετουργικό που ξεκινά μέσα από το box της ομάδας και καταλήγει στους μαρισπιέδες της μοτοσυκλέτας του δεν ξεκίνησε αλλιώς, παρά σαν καθιερωμένες διατάσεις πριν βγει στην πίστα. Αυτό στην πορεία καθιερώθηκε σε απαραίτητη διαδικασία αυτοσυγκέντρωσης.

 

 

Πριν την έξοδο του από τα pits ο Valentino τραβάει τη φόρμα του προς τα κάτω. Όχι δεν έκανε κάποιο λάθος η Dainese και του έστειλε μικρότερο νούμερο. Είναι και αυτό ένα κουσούρι - γούρι που του έμεινε από το παρελθόν. Όταν ήταν μικρός και άσημος και οι φόρμες που χρησιμοποιούσε ήταν του εμπορίου και όχι ραμμένες στα μέτρα του, ήταν μία από τις σύνηθες κινήσεις του για να μπορέσει να την προσαρμόσει επάνω του όσο το δυνατόν καλύτερα για τον αγώνα.

Rossi Rituals 1

Τέλος πολλές φορές ο Rossi έχει δηλώσει πως η μοτοσυκλέτα του είναι η σχέση του. Δεν θα ξεχάσουμε το γράμμα που είχε γράψει στην αγαπημένη του M1 πριν φύγει για την περιπέτεια του στην Ducati το 2010.

Έτσι καθώς οι δυο τους είναι στημένοι στη σχάρα της εκκίνησης πριν από κάθε αγώνα περνά τουλάχιστον πέντε λεπτά στο πλάι της μιλώντας της και μοιράζοντας μαζί της τις σκέψεις του και τη στρατηγική που θα ακολουθήσουν στον αγώνα.

 

Rossi Rituals 7

Εκκεντρικός; Σίγουρα. Τεράστιο κεφάλαιο για τα MotoGP. Ξεκάθαρα. Είτε είστε φαν του Valentino Rossi είτε όχι, είναι σίγουρο πως σίγουρα κάποια στιγμή θα έχετε πιάσει τον εαυτό σας να γελάει με τις γκριμάτσες, τον τρόπο που αντιδρά ή πανηγυρίζει ο «γιατρός».

 

Κατακτώντας τη νίκη στο Β΄σκέλος ο αναβάτης της Husqvarna Motul Michelin Acerbis Team ανεβαίνει στο βάθρο της MX2
Μετά την ακύρωση του πρώτου αγώνα που ήταν προγραμματισμένος να γίνει στη Jerez, οι διοργανωτές αναγκάστηκαν να κάνουν το ίδιο και για τον δεύτερο αγώνα στο Le Mans
Δίνοντας τον καλυτερό εαυτό τους, όλοι οι αναβάτες της ομάδας τερματίζουν εντός εξάδας στιν Β' γύρο του Πρωταθλήματος Motocross
Oι περσινοί νικητές του Isle of Man, Michael Dunlop, Peter Hickman και Dean Harrison επιβεβαίωσαν την συμμετοχή τους στον αγώνα του 2019