Αγώνες Εξωτερικού

MotoGP: Αλλαγές ανακοινώθηκαν για τους Wildcard αναβάτες

Όριο στον αριθμό Wildcard συμμετοχών ορίζεται στο MotoGP απο το 2018


Γράφει ο Μανόλης Βλαχάκης  //  20.10.2017

Νέοι κανόνες ανακοινώθηκαν από την επιτροπή αγώνων του MotoGP, περιορίζοντας τον αριθμό συμμετοχών των επιπλέον αναβατών σε τρεις

 

 

Οι αλλαγές αυτές επηρεάζουν κυρίως την ομάδα της KTM και του αναβάτη εξέλιξης Mika Kallio, καθώς είναι η μόνη ομάδα η οποία χρησιμοποιεί Wildcard αναβάτη τόσο συχνά μέσα στη σεζόν.

Kats Nakasuga

Ο Kallio έχει αγωνιστεί ήδη τρεις φορές φέτος και αναμένεται μια τέταρτη στο Grand Prix της Βαλένθια, σε αντίθεση με τις υπόλοιπες ομάδες του grid που χρησιμοποιούν επιπλέον αναβάτες σε λιγότερους αγώνες.

Η ομάδα της Ducati παραδοσιακά χρησιμοποιεί τον Michele Pirro για τα Grand Prix του Mugello και Misano. Φέτος η ομάδα της Yamaha για να επιβραβεύσει τον αναβάτη της Kats Nakasuga και τη νίκη του στον οκτάωρο αγώνα της Suzuka, του έδωσε τη δυνατότητα να αγωνιστεί στο Motegi.

pirro

Όμως οι κανονισμοί έχουν ένα «παραθυράκι». Η ομάδα της KTM και Aprilia που θεωρούνται ακόμα νέοι κατασκευαστές, έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν έξι φορές συνολικά τον έξτρα αναβάτη μέσα στη σεζόν.
Μία ομάδα νοείται «παλιά» αν καταφέρει σε μία σεζόν να πετύχει τρεις τρίτες ή δύο δεύτερες θέσεις ή μία νίκη σε στεγνό οδόστρωμα.

Τέλος οι Wildcard αναβάτες έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν μόνο τρεις κινητήρες σε μια σεζόν, οι οποίοι πρέπει να ακολουθούν τις ίδιες προδιαγραφές που τηρούνται από όλες τις ομάδες του Πρωταθλήματος.

 

KTM end

Κατακτώντας τη νίκη στο Β΄σκέλος ο αναβάτης της Husqvarna Motul Michelin Acerbis Team ανεβαίνει στο βάθρο της MX2
Μετά την ακύρωση του πρώτου αγώνα που ήταν προγραμματισμένος να γίνει στη Jerez, οι διοργανωτές αναγκάστηκαν να κάνουν το ίδιο και για τον δεύτερο αγώνα στο Le Mans
Δίνοντας τον καλυτερό εαυτό τους, όλοι οι αναβάτες της ομάδας τερματίζουν εντός εξάδας στιν Β' γύρο του Πρωταθλήματος Motocross
Oι περσινοί νικητές του Isle of Man, Michael Dunlop, Peter Hickman και Dean Harrison επιβεβαίωσαν την συμμετοχή τους στον αγώνα του 2019