Αγώνες Εξωτερικού

MotoGP: Αλλαγές ανακοινώθηκαν για τους Wildcard αναβάτες

Όριο στον αριθμό Wildcard συμμετοχών ορίζεται στο MotoGP απο το 2018


Γράφει ο Μανόλης Βλαχάκης  //  20.10.2017

Νέοι κανόνες ανακοινώθηκαν από την επιτροπή αγώνων του MotoGP, περιορίζοντας τον αριθμό συμμετοχών των επιπλέον αναβατών σε τρεις

 

 

Οι αλλαγές αυτές επηρεάζουν κυρίως την ομάδα της KTM και του αναβάτη εξέλιξης Mika Kallio, καθώς είναι η μόνη ομάδα η οποία χρησιμοποιεί Wildcard αναβάτη τόσο συχνά μέσα στη σεζόν.

Kats Nakasuga

Ο Kallio έχει αγωνιστεί ήδη τρεις φορές φέτος και αναμένεται μια τέταρτη στο Grand Prix της Βαλένθια, σε αντίθεση με τις υπόλοιπες ομάδες του grid που χρησιμοποιούν επιπλέον αναβάτες σε λιγότερους αγώνες.

Η ομάδα της Ducati παραδοσιακά χρησιμοποιεί τον Michele Pirro για τα Grand Prix του Mugello και Misano. Φέτος η ομάδα της Yamaha για να επιβραβεύσει τον αναβάτη της Kats Nakasuga και τη νίκη του στον οκτάωρο αγώνα της Suzuka, του έδωσε τη δυνατότητα να αγωνιστεί στο Motegi.

pirro

Όμως οι κανονισμοί έχουν ένα «παραθυράκι». Η ομάδα της KTM και Aprilia που θεωρούνται ακόμα νέοι κατασκευαστές, έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν έξι φορές συνολικά τον έξτρα αναβάτη μέσα στη σεζόν.
Μία ομάδα νοείται «παλιά» αν καταφέρει σε μία σεζόν να πετύχει τρεις τρίτες ή δύο δεύτερες θέσεις ή μία νίκη σε στεγνό οδόστρωμα.

Τέλος οι Wildcard αναβάτες έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν μόνο τρεις κινητήρες σε μια σεζόν, οι οποίοι πρέπει να ακολουθούν τις ίδιες προδιαγραφές που τηρούνται από όλες τις ομάδες του Πρωταθλήματος.

 

KTM end

Ένα ακόμη φαβορί για την νίκη εγκαταλείπει, εξαιτίας σπασμένου κινητήρα, 16 χλμ πριν τον τερματισμό της 9ης ειδικής του Dakar
Tο Yamaha YZF-R1, που ο Michael van der Mark και ο Alex Lowes θα αγωνιστούν για την Pata Yamaha WorldSBK στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα FIM Superbike του 2019 παρουσιάστηκε κατά την Πανευρωπαϊκή Συνάντηση Dealer της Yamaha στη Σεβίλλη
Ο Matthias Walkner κέρδισε την ειδική, ενώ ο Toby Price προηγείται. Την ίδια στιγμή ο κινητήρας της Honda του Ricky Brabec «σπάει» και ο Αμεριάνος εγκαταλείπει
Τρεις ημέρες πριν το τέλος του φετινού αγώνα, και το Dakar 2019 δεν έχει ακόμη φαβορί για τη νίκη