Αγώνες Εξωτερικού

Mick Doohan: Ο Marquez βρίσκεται "σε άλλο επίπεδο" σε σχέση με τους αντιπάλους του

Ο Αυστραλός δίνει “τροφή” για συζητήσεις στα paddock με τις δηλώσεις του


Γράφει ο Μανόλης Βλαχάκης  //  05.10.2017

Ο θρύλος των Grand Prix, Mick Doohan θεωρεί πως ο Marc Marquez είναι «σε άλλο επίπεδο» σε σύγκριση με τους υπόλοιπους διεκδικητές του τίτλου

Ο Marc Marquez άργησε να «πάρει μπρος» στη φετινή σεζόν μένοντας τριανταέξι βαθμούς πίσω μετά τους πρώτους έξι αγώνες. Όμως η αντεπίθεση του ήταν διαρκής και σταθερότατη. Έτσι έφτασε στο σημείο τρεις αγώνες πριν από τον “μεγάλο τελικό” της Valencia να προηγείται με δεκαέξι βαθμούς έναντι του βασικού του αντιπάλου Andrea Dovizioso.

1 Marc finish

Ο Doohan, ο οποίος ήταν ασταμάτητος με την Honda NSR 500 μεταξύ 1994 και 1998, θεωρεί τον Marquez τον καλύτερο αναβάτη της φετινής σεζόν.

«Νομίζω πώς έχει το πάνω χέρι σε σχέση τους αντιπάλους του», δήλωσε ο ένας από τους καλύτερους αναβάτες όλων των εποχών.

«Είναι σε ένα άλλο επίπεδο. Είναι τόσο καλός όσο ο Valentino Rossi, είναι γρήγορος και οδηγεί με αυτοπεποίθηση, έχει καλή μοτοσικλέτα και βελτιώνεται σε αγώνες που πέρυσι υπέφερε. Το πλεονέκτημά του στο πρωτάθλημα δεν είναι πολύ μεγάλο, αλλά μπορεί να το αυξήσει στους επόμενους αγώνες.»

Marc flag

Ο Doohan θεωρεί πως, σε αντίθεση με τον Marquez, ο κύριος αντίπαλος Dovizioso δεν είναι σε θέση να επιβληθεί των κορυφαίων αναβατών στο MotoGP.

«Ο Dovi δεν βρίσκεται στην ίδια θέση με τον Marc», πρόσθεσε. «Έχει αγωνιστεί με τους κορυφαίους αναβάτες για πολλά χρόνια, αλλά δεν ξέρω αν μπορεί πραγματικά να τους επιβληθεί. Ίσως κάνω λάθος. Μόνο ο Dovizioso με τις οδηγικές του ικανότητες μπορεί να με διαψεύσει»

 

marc podioum

Σήμερα, 23 Ιανουαρίου, στις 12:00 το μεσημέρι, θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση της εργοστασιακής ομάδας της Honda
Η χειρουργική επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε ο Jorge Lorenzo ήταν επιτυχής
11 ομάδες WorldSBK και 8 WorldSSP είναι έτοιμες για τις δοκιμές που θα γίνουν στην ισπανική πίστα της Jerez στις 23 και 24 Ιανουαρίου
Οι προσπάθειες της Dorna να αυξήσει σε 20 τους αγώνες, στο καλεντάρι του 2019, δεν ευοδώθηκαν και έτσι μένουμε τελικά στους 19