Αγώνες Εξωτερικού

MotoGP: Η Dorna θέλει τον Rea στη Suzuki του Iannone

Οι φήμες για τη μετακίνηση του Rea από τα WorldSBK στα MotoGP πληθαίνουν


Γράφει ο Μανόλης Βλαχάκης  //  17.09.2017

Οι επικεφαλής του εργοστασίου της Suzuki και οι διοργανωτές τών MotoGP και WorldSBK είναι απογοητευμένοι με την μέχρι τώρα απόδοση του Iannone κατά τη φετινή σεζόν 

Ο αγώνας της Κυριακής, στο Grand Prix του San Marino, αποτέλεσε έναν ακόμα “γολγοθά” για τον Andrea Iannone και την ομάδα της Suzuki. Πέραν των κακών χρόνων όλου του Σαββατοκύριακου οι οποίοι τον έφερναν συνεχώς εκτός δεκάδας, την Κυριακή τα πράγματα έγιναν χειρότερα. Ο Ιταλός αναγκάστηκε να αποσυρθεί από τον αγώνα λόγο προβλήματος στους πήχεις που προκάλεσε το στενό αδιάβροχο που φορούσε!

001

Οι επικεφαλής του εργοστασίου της Suzuki και η Dorna (διοργανωτές των MotoGP και WorldSBK) είναι απογοητευμένοι με την μέχρι τώρα απόδοση του Iannone κατά τη φετινή σεζόν. Έτσι οι φήμες συνεχίζουν να οργιάζουν στα paddock, που θέλουν την Dorna να πραγματοποιεί μια συντονισμένη προσπάθεια ώστε να δελεάσει τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή του Παγκόσμιου Superbike, Jonathan Rea, να μεταπηδήσει στην ομάδα της Suzuki στα MotoGP, παρά το συμβόλαιο που έχει με την Kawasaki.

Main

Με την προτεινόμενη συμφωνία η Dorna θέλει να πετύχει «με ένα σμπάρο δύο τρυγόνια». Γιατί έτσι πιθανόν η Suzuki θα γίνει πιο ανταγωνιστική στο MotoGP και επίσης θα τερματίσει την κυριαρχία του Rea στο WSBK κάνοντας το πρωτάθλημα περισσότερο ανταγωνιστικό.

Ωστόσο, το μεγαλύτερο εμπόδιο στην όλη συμφωνία φαίνεται να είναι η Suzuki, με τον Ιάπωνα κατασκευαστή να μην είναι πρόθυμος να «σπάσει» το διετές συμβόλαιο του Iannone. Κάτι που μπορεί να αλλάξει, αν τα κάκιστα αποτελέσματα του Ιταλού αναβάτη συνεχιστούν μέσα στη χρονιά.

Η Honda παρουσίασε στην Μαδρίτη τη νέα της μοτοσυκλέτα για το MotoGP του 2019
Σήμερα, 23 Ιανουαρίου, στις 12:00 το μεσημέρι, θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση της εργοστασιακής ομάδας της Honda
Η χειρουργική επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε ο Jorge Lorenzo ήταν επιτυχής
11 ομάδες WorldSBK και 8 WorldSSP είναι έτοιμες για τις δοκιμές που θα γίνουν στην ισπανική πίστα της Jerez στις 23 και 24 Ιανουαρίου