Αγώνες Εξωτερικού

MXGP: O Cairoli Πρωταθλητής για 9η φορά

7 τίτλους στην κορυφαία κατηγορία έχει ο Ιταλός αναβάτης της ΚΤΜ


Γράφει ο Κώστας Ταρναβάς  //  11.09.2017

Ο Toni Cairoli στον προτελευταίο αγώνα του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Motocross MXGP κατάφερε να πάρει έναν ακόμη τίτλο και να γίνει ο δεύτερος πιο επιτυχημένος αναβάτης στην ιστορία του θεσμού

Για τον 31 ετών Ιταλό αναβάτη της εργοστασιακής ομάδας της ΚΤΜ αρκούσε μια θέση μέσα στη 16άδα στο πρώτο σκέλος σε περίπτωση που ο team mate του Jeffrey Herlings νικούσε Τελικά τερμάτισε δεύτερος στον αγώνα που έγινε στην πίστα του Assen της Ολλανδίας. Με αυτόν τον τρόπο κατέκτησε και μαθηματικά τον ένατο τίτλο του στην κορυφαία κατηγορία του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Motocross και τον έκτο με την ΚΤΜ. Στο δεύτερο σκέλος μια πτώση δύο γύρους πριν το τέλος τον ανάγκασε να τερματίσει έκτος.

Tony Cairoli 450 SX F Assen
Την δεύτερη θέση στο Πρωτάθλημα πανηγυρίζει επίσης η ομάδα της ΚΤΜ. Ο Ολλανδός αναβάτης της Jeffrey Herlings ήταν ο μεγάλος νικητής του αγώνα αφού κατέκτησε την νίκη και στα δύο σκέλη. Αυτή ήταν η τέταρτη επικράτηση του στους πέντε τελευταίους αγώνες.

Jeffrey Herlings 450 SX F Assen 1

Oι περσινοί νικητές του Isle of Man, Michael Dunlop, Peter Hickman και Dean Harrison επιβεβαίωσαν την συμμετοχή τους στον αγώνα του 2019
Το Σαββατοκύριακο 16 - 17 Μαρτίου η ομάδα της Yamaha κέρδισε 4 καρό σημαίες, πολλά βάθρα και συγχρόνως προσέφερε μεγάλες συγκινήσεις!
Από την απόλυτη κυριαρχία του Jonathan Rea και της Kawasaki, φέτος ο Bautista και η Ducati «διαλύουν» τον ανταγωνισμό
Μοναδικές επιδόσεις με νέα ρεκόρ για τα MotoGP™ ελαστικά της Michelin