Αγώνες Εξωτερικού

300 αγώνες Rossi

...και συνεχίζει!


Γράφει ο Κώστας Ταρναβάς  //  25.08.2017

Ο μοναδικός αναβάτης στην ιστορία των αγώνων μοτοσυκλέτας που συμπληρώνει αυτό το Σαββατοκύριακο 300 εμφανίσεις ΜΟΝΟ στη μεγάλη κατηγορία των αγώνων GP


To 2000 έκανε το ντεμπούτο του πάνω σε μια Honda NSR500, τότε που όλες οι μοτοσυκλέτες του grid ήταν «δίχρονες» και το Πρωτάθλημα κέρδισε ο Kenny Roberts jr πάνω σε μια Suzuki. Από τότε μέχρι σήμερα ο GOAT δεν συμμετέχει απλά, πρωταγωνιστεί!

300wins Rossi2
Στο Silverstone o «γιατρός» είχε κατακτήσει την πρώτη του νίκη στη μεγάλη κατηγορία το 2000, ενώ το 2015 και μάλιστα υπό βροχή είχε κερδίσει για τελευταία φορά στη συγκεκριμένη πίστα. Ο Rossi έχει λάβει μέρος στο 35,1% των αγώνων της μεγάλης κατηγορίας από το 1949 έως και σήμερα. Πιο συγκεκριμένα έχει πάρει μέρος στους 299 από τους 851!

300wins Rossi1
Έχει «τρέξει» σε 27 διαφορετικές πίστες σε 19 χώρες. Έχει 89 νίκες και δεν έχει ανέβει στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου στο Red Bull Ring της Αυστρίας, στην Aragon της Ισπανίας, στο Austin των Η.Π.Α. και στην πίστα της Κωνσταντινούπολης. Επίσης αξίζει να σημειωθεί πως η πίστα της Αυστρίας είναι η μοναδική στην οποία δεν έχει πανηγυρίσει καμία θέση στο βάθρο.

Το Σαββατοκύριακο 16 - 17 Μαρτίου η ομάδα της Yamaha κέρδισε 4 καρό σημαίες, πολλά βάθρα και συγχρόνως προσέφερε μεγάλες συγκινήσεις!
Από την απόλυτη κυριαρχία του Jonathan Rea και της Kawasaki, φέτος ο Bautista και η Ducati «διαλύουν» τον ανταγωνισμό
Μοναδικές επιδόσεις με νέα ρεκόρ για τα MotoGP™ ελαστικά της Michelin
Οι διοργανωτές της MotoE ανακοίνωσαν την αιτία της πυρκαγιάς στο paddock της Jerez, που κατέστρεψε την πλειονότητα των μοτοσυκλετών και του εξοπλισμού