Αγώνες Εξωτερικού

O Josh Brookes στο Classic TT με Norton Rotary (Video)

Με μια εξωτική μοτοσυκλέτα με περιστροφικό κινητήρα


Γράφει ο Ηλίας Μπόσμος  //  27.07.2017

Έχοντας ακόμα πρόσφατη την επιτυχία του στους αγώνες Τourist Trophy του Isle of Man τον περασμένο Ιούνιο, ο Αυστραλός αναβάτης σκοπεύει να κάνει το ντεμπούτο του στο Classic TT της φετινής χρονιάς και να συμμετάσχει με την ομάδα της Wiz Norton Racing

Ο Brookes θα οδηγήσει ένα 588cc Norton Rotary ενώ αυτή τη περίοδο δοκιμάζει την εξωτική αγωνιστική μοτοσυκλέτα στην πίστα του Donington. H ιπποδύναμη φτάνει τα 120hp και σύμφωνα με τις πληροφορίες που διαρρέουν τα μηχανικά μέρη προέρχονται από τη (δεύτερη) χρυσή περίοδο της εταιρείας όταν τις βρετανικές μοτοσυκλέτες με τον περιστροφικό κινητήρα οδηγούσαν οι Robert Dunlop, Trevor Nation και Ron Haslam.

Josh Brookes Rotary 2
Χωρίς αμφιβολία η σημαντικότερη στιγμή του εργοστασίου κατά την “Rotary Era” ήταν το 1992 όταν ο Steve Hislop κέρδισε το Senior TT του Isle of Man μετά από μια σκληρή μάχη με τον Carl Fogarty-σε έναν αγώνα ο οποίος ψηφίστηκε από το κοινό ως ο καλύτερος όλων των εποχών. Ο 34χρονος Αυστραλός αναβάτης κάθε άλλο παρά τυχαίος είναι. Τον περασμένο Ιούνιο στο «Νησί» μπήκε για τέταρτη φορά στην δωδεκάδα με τους ταχύτερους αναβάτες ενώ κατά τη διάρκεια του Senior Race έκανε προσωπικό ρεκόρ αλλά και ρεκόρ ταχύτερου γύρου όλων των εποχών με Norton επιτυγχάνοντας μέση ωριαία ταχύτητα 130.883mph με το αγωνιστικό V4 Superbike του εργοστασίου.

Oι περσινοί νικητές του Isle of Man, Michael Dunlop, Peter Hickman και Dean Harrison επιβεβαίωσαν την συμμετοχή τους στον αγώνα του 2019
Το Σαββατοκύριακο 16 - 17 Μαρτίου η ομάδα της Yamaha κέρδισε 4 καρό σημαίες, πολλά βάθρα και συγχρόνως προσέφερε μεγάλες συγκινήσεις!
Από την απόλυτη κυριαρχία του Jonathan Rea και της Kawasaki, φέτος ο Bautista και η Ducati «διαλύουν» τον ανταγωνισμό
Μοναδικές επιδόσεις με νέα ρεκόρ για τα MotoGP™ ελαστικά της Michelin