Αγώνες Εξωτερικού

Στο ADAC Junior Cup KTM η ομάδα KTM Skourtas

Βασίλης Κορωνάκης και Κυριάκος Λιούτας θα αγωνιστούν στην πίστα του Sachsenring


30.06.2017

Καθ’ οδόν για την Γερμανία και την ιστορική πίστα του Sachsenring βρίσκονται ήδη οι δύο νεαροί πρωταγωνιστές του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ταχύτητας Βασίλης Κορωνάκης και Κυριάκος Λιούτας. Σε ένα Σαββατοκύριακο όπου τα βλέμματα όλου του κόσμου θα είναι στραμμένα στη Γερμανική πίστα, οι δύο αναβάτες θα συμμετάσχουν στο ADAC JUNIOR CUP KTM

Οδηγώντας δύο ειδικά προετοιμασμένες KTM RC 390, οι δύο εκπρόσωποι της ομάδας KTM SKOURTAS RACING CENTER θα δοκιμάσουν τις δυνάμεις του απέναντι σε 40 επίλεκτους αναβάτες από κάθε γωνιά του πλανήτη. Με την αγωνιστική δράση για το ADAC JUNIOR CUP KTM να ολοκληρώνεται το Σάββατο 1 Ιουλίου, στην ίδια πίστα την επόμενη μέρα θα γίνουν οι τελικοί του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος MotoGP.

Σε μία αποστολή που για ακόμη μία χρονιά φέρνει την σφραγίδα της KTM SOUTH EAST EUROPE SA, ο Βασίλης και ο Κυριάκος θα μπορέσουν να δείξουν τις δυνατότητές τους και να πάρουν εικόνες και παραστάσεις από μία διοργάνωση παγκόσμιου επιπέδου.

KTM SKOURTAS RACING CENTER ADAC

“Στόχος μας είναι να δώσουμε την ευκαιρία στους νεαρούς αναβάτες της ομάδας να κερδίζουν όσο το δυνατό περισσότερο εμπειρία,” δήλωσε χαρακτηριστικά ο manager της ομάδας KTM SKOURTAS RACING CENTER Σάκης Σκούρτας. “Το τριήμερό μας στη Γερμανία ξεκινά ήδη από την Πέμπτη 29 του μήνα όπου θα έχουμε μία πρώτη επαφή με την ιστορική πίστα και θα παρακολουθήσουμε το επίσημο briefing αναβατών. Την Παρασκευή έχουμε τα πρώτα δοκιμαστικά εντός πίστας καθώς και τα προκριματικά σκέλη, ενώ το Σάββατο θα γίνουν οι αγώνες.”

“Με τον αγώνα να φιλοξενεί 40 νέους αναβάτες από όλο τον κόσμο, ξέρουμε ότι η πρόκληση είναι μεγάλη για τον Βασίλη και για τον Κυριάκο. Θέλουμε και οι δύο αναβάτες μας να εξοικειωθούν πρώτα με την πίστα και τις συνθήκες και κατόπιν βήμα - βήμα να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό για ένα καλό συνολικά αποτέλεσμα. Μετά τον τερματισμό, θεωρούμε πως ένα πλασάρισμα στους πρώτους 20 αναβάτες θα είναι ένα σπουδαίο βήμα.”

Με ολικό μήκος τα 3.671 μέτρα και ένα σύνολο 14 στροφών, η πίστα στην Σαξονία της Γερμανίας ξεκίνησε την ιστορία της το 1927 και έκτοτε έχει φιλοξενήσει αμέτρητους αγώνες καθώς και το παγκόσμιο πρωτάθλημα MotoGP σταθερά από το 1998.

Περισσότερες πληροφορίες για τον παγκόσμιο θεσμό του KTM RC Cup μπορείτε να βρείτε εδώ: www.ktmrccup.com/int/rc-home

Οι Άρης Τσαρνάς και Αλέξης Γεωργαντάς βρίκονται σε πλήρη ετοιμότητα για το φετινό αγωνιστικό τους ντεμπούτο στις Σέρρες
Την ομάδα εκπροσωπούν οι Νίκος Λυρίου (ΜΧ1), Φραγκίσκος Ζούνης (ΜΧ2), Μάριος Κανάκης (ΜΧ2Τ) και Νίκος Κοσιάβελος (ΜΧ85) τη νέα σεζόν
Βροχή, κρύο, λάσπη και ένα απαιτητικό τερέν σημάδεψαν τον πρώτο αγώνα του φετινού Πρωταθλήματος
Το πιο ανταγωνιστικό Πρωτάθλημα των τελευταίων ετών με πέντε εργοστασιακές ομάδες αρχίζει στις 22 Φεβρουαρίου