Αγώνες Εξωτερικού

H MV Agusta επιστρέφει στα GP με την F2

Παρουσιάστηκε η εργοστασιακή ομάδα


13.02.2019

Η MV Agusta Idea Lavoro Forward Racing Team αποκάλυψε το αγωνιστικό πρωτότυπο F2 με το οποίο θα λάβει μέρος στην κατηγορία Moto2 του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος

Μετά από 42 χρόνιας απουσίας η MV Agusta θα επιστρέψει στο κορυφαίο επίπεδο αγώνων ταχύτητας μοτοσυκλετών. Το F2 θα είναι η μοτοσυκλέτα που θα στηθεί στο grid σε λιγότερο από έναν μήνα.

mvagusta moto2 3

Η ομάδα παρουσιάστηκε στο Garage Italia Custom, το ιστορικά γραφεία της ιταλικής εταιρείας λιπαντικών Agip. Όπως και όλες οι μοτοσυκλέτες της κατηγορίας θα εφοδιάζεται με έναν τρικύλινδρο κινητήρα Triumph, 765 κ.εκ. Το πλαίσιο της μοτοσυκλέτας είναι χαλύβδινο σωληνωτό, οι αναρτήσεις της Ohlins, οι ζάντες μαγνησίου της ΟΖ. Το ρεζερβουάρ έχει χωρητικότητα 24 λίτρα και το βάρος της μοτοσυκλέτας, με τον αναβάτη είναι μόλις 217 κιλά.

mvagusta moto2 8

Η ομάδα που έχει αναβάτες τους Stefano Manzi και Dominique Aegerter θα λάβει μέρος στις επίσημες δοκιμές της κατηγορίας που θα γίνουν στις 15 και 16 Φεβρουαρίου στην Αλμερία και στις 20 με 22 του ίδιου μήνα στην Jerez.

Οι Άρης Τσαρνάς και Αλέξης Γεωργαντάς βρίκονται σε πλήρη ετοιμότητα για το φετινό αγωνιστικό τους ντεμπούτο στις Σέρρες
Την ομάδα εκπροσωπούν οι Νίκος Λυρίου (ΜΧ1), Φραγκίσκος Ζούνης (ΜΧ2), Μάριος Κανάκης (ΜΧ2Τ) και Νίκος Κοσιάβελος (ΜΧ85) τη νέα σεζόν
Βροχή, κρύο, λάσπη και ένα απαιτητικό τερέν σημάδεψαν τον πρώτο αγώνα του φετινού Πρωταθλήματος
Το πιο ανταγωνιστικό Πρωτάθλημα των τελευταίων ετών με πέντε εργοστασιακές ομάδες αρχίζει στις 22 Φεβρουαρίου