Αγώνες Εξωτερικού

Rally Dakar 2019: Dutto και Goncalves εκτός αγώνα (Video)

Πιο "φτωχό" συνεχίζεται το φετινό Dakar


12.01.2019

Δύο από τους πρωταγωνιστές του φετινού αγώνα δυστυχώς εγκαταλείπουν την 5η ημέρα του Dakar

Ο πρώτος παραπληγικός αναβάτης που παίρνει μέρος σε Rally Dakar, δυστυχώς δεν συνεχίζει τον αγώνα μετά από μια σειρά ατυχών γεγονότων και την ανεξήγητη απόφαση της διοργάνωσης να τον αποβάλει από τον αγώνα.

Όλα άρχισαν όταν στα μέσα της ειδικής διαδρομής η μοτοσυκλέτα του Victor Rivera, που ήταν ένας από τους τρεις ghost rider (αναβάτες που στην ουσία «συνόδευαν» τον Dutto και του παρείχαν βοήθεια σε δύσκολα σημεία ή μετά από πτώση), αντιμετώπισε μηχανικό πρόβλημα. Μετά από δίωρη προσπάθεια αντιμετώπισης του προβλήματος δεν κατέστη δυνατό να διορθωθεί το πρόβλημα και έτσι αποφάσισαν από κοινού να συνεχίσουν οι υπόλοιποι του team. O Pablo Toral, ο Julian Villarubia και ο Nocola Dutto.

Δυστυχώς και η μοτοσυκλέτα του Pablo Toral «έμεινε» μετά από λίγα χιλιόμετρα. Ο Dutto δεν μπορούσε να ρισκάρει να συνεχίσει με έναν μόνο ghost rider. Έτσι πήρε την απόφαση να πράξει κάτι που προβλέπεται από τους κανονισμούς. Αφού είχε ολοκληρώσει το πρώτο μέρος της ειδικής να μην την ολοκληρώσει και να μεταβεί στο bivouac όπου θα επισκευάζονταν οι μοτοσυκλέτες. Φυσικά κάτι τέτοιο θα του επέφερε ποινή, αλλά θα του επέτρεπε να συνεχίσει τον αγώνα.

Αρχικά του δόθηκε το ok από την διοργάνωση, όμως φτάνοντας στο bivouac, ενημερώθηκε πως είναι αποκλειστεί από τον αγώνα. Φανερά πικραμένος δημοσίευσε ένα video μαζί με όλη την ομάδα σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης, που εξηγεί τι συνέβη.

Την ίδια ημέρα ήρθαν και άλλα «άσχημα» νέα. Ο Paulo Goncalves, ο Πορτογάλος του HRC, που έναν μήνα πριν είχε χειρουργηθεί για αφαίρεση σπλήνα, εγκατέλειψε. Ο δεύτερος του Rally Dakar 2015 και Παγκόσμιος Πρωταθλητής Cross-Country Rally το 2013, αγωνιζόνταν για 12η φορά στο Dakar αν και δεν είχε ανακάμψει πλήρως από τον τραυματισμό του. Σταδιακά ανέβαζε την απόδοσή του και είχε φτάσει 8ος στην γενική κατάταξη.

paulo goncalves dakar 2019

Ο “Speedy” Goncalves, είχε μια άσχημη πτώση μετά τα πρώτα 155 χλμ. της ειδική διαδρομής, κατά την οποία τραυματίστηκε στο δεξί χέρι και στο κεφάλι. Έτσι αναγκάστηκε να εγκαταλείψει για πέμπτη φορά στην καριέρα του. Αυτή ήταν η δεύτερη μεγάλη απώλεια για την Honda, που μετά τον Barreda χάνει έναν ακόμη αναβάτη που θα μπορούσε να διεκδικήσει τη νίκη.

Κατακτώντας τη νίκη στο Β΄σκέλος ο αναβάτης της Husqvarna Motul Michelin Acerbis Team ανεβαίνει στο βάθρο της MX2
Μετά την ακύρωση του πρώτου αγώνα που ήταν προγραμματισμένος να γίνει στη Jerez, οι διοργανωτές αναγκάστηκαν να κάνουν το ίδιο και για τον δεύτερο αγώνα στο Le Mans
Δίνοντας τον καλυτερό εαυτό τους, όλοι οι αναβάτες της ομάδας τερματίζουν εντός εξάδας στιν Β' γύρο του Πρωταθλήματος Motocross
Oι περσινοί νικητές του Isle of Man, Michael Dunlop, Peter Hickman και Dean Harrison επιβεβαίωσαν την συμμετοχή τους στον αγώνα του 2019