Αγώνες Εξωτερικού

WSBK 2019: «Έκλεισε» το αγωνιστικό ημερολόγιο με αγώνα στην Αμερική

Η μοναδική εκκρεμότητα που υπήρχε στο «καλεντάρι» του 2019


19.12.2018

Η Laguna Seca θα φιλοξενήσει τον 9ο γύρο του WSBK από τις 12 έως τις 14 Ιουλίου

Η πολιτεία του Monterrey και η Dorna, διοργανώτρια του Πρωταθλήματος, ανακοίνωσαν πως η WeatherTech Raceway Laguna Seca θα είναι ένας από τους σταθμούς του Motul FIM Superbike World Championship 2019.

lowes sykes laverty

Ο αγώνας ήταν προγραμματισμένος να γίνει από τις 19 έως τις 21 Ιουλίου, όμως οι διοργανωτές αποφάσισαν να γίνει μια εβδομάδα νωρίτερα, το αμέσως επόμενο Σαββατοκύριακο από τον αγώνα στην Μ.Βρετανία στην πίστα του Donington Park.

hi 08 LagunaSeca WSBK Race2 Rea MP42710

Η Laguna Seca φιλοξένησε αγώνες του θεσμού από το 1995 , με ένα «μικρό διάλλειμα» από το 2004 έως το 2013. Σε όλα αυτά τα χρόνια υπήρξαν 15 διαφορετικοί νικητές. Ο Jonathan Rea (Kawasaki Racing Team) έχει κερδίσει τα τρία από τέσσερα σκέλη στους αγώνες των δύο τελευταίων ετών.

race start

Τα Superbike είναι ιδιαίτερα δημοφιλή στις Η.Π.Α. Το Αμερικάνικο Πρωτάθλημα μαζεύει αρκετό κόσμο, όμως στο Παγκόσμιο δεν θα υπάρχει εκπροσώπηση φέτος, αφού και οι δύο αναβάτες που συμμετείχαν πέρσι, το 2019 δεν συνεχίζουν την καριέρα τους στο θεσμό. Σημαντικό ρόλο στην συγκεκριμένη συμφωνία έπαιξε το γεγονός πως η αγορά μοτοσυκλετών superbike είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στις H.Π.Α.

Το βάθρο «βάφτηκε πορτοκαλί» αφού και οι 3 πρώτοι ήταν αναβάτες της εργοστασιακής ομάδας της KTM
Ο Toby Price ήταν ο μεγάλος νικητής του φετινού μαραθωνίου στους αμμόλοφους του Περού
O αναβάτης που απειλούσε την KTM και τον Toby Price, είχε πτώση προσπαθώντας να ξεπεράσει τον πρωτοπόρο
Οι ανταγωνιστές της «φεύγουν» από τον αγώνα ο ένας μετά τον άλλον και η «πορτοκαλί» ομάδα είναι πλέον πολύ κοντά στην 18η σερί νίκη στο Rally Dakar