Αγώνες Εξωτερικού

Το Superprestigio ακυρώθηκε

Επόμενο ραντεβού στα τέλη του 2019


11.12.2018

Ο φημισμένος αγώνας dirt bike δεν θα διεξαχθεί εξαιτίας του μειωμένου ενδιαφέροντος από πρωτοκλασάτους αναβάτες


Παραδοσιακά ο αγώνας γίνεται στο στάδιο Palau Sant Jordi της Βαρκελώνης, φέτος όμως οι διοργανωτές αποφάσισαν να αλλάξει τόπο διεξαγωγής και να γίνει στο Παρίσι, ώστε να εκμεταλλευθούν την δημοτικότητα του Johann Zarco που είχε δηλώσει συμμετοχή, μιας και πέρσι στη Βαρκελώνη η προσέλευση του κοινού ήταν πολύ μικρή.

Prestigio 2

Η έκτη έκδοση του συναρπαστικού event ήταν προγραμματισμένη για το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου στη La Defense Arena. Αν και ο αγώνας είχε την υποστήριξη της Dorna και υπήρχαν αρκετοί μεγάλοι χορηγοί, τελικά αναβλήθηκε και η ανακοίνωση που εκδόθηκε αναφέρει πως το επόμενο Superprestigio το 2019.

Prestigio 5

Η κύρια αιτία ήταν η μη συμμετοχή πρωτοκλασάτων αναβατών από το MotoGP, που θα πλαισίωναν τον Zarco, ο οποίος πέρσι πήρε για πρώτη φορά μέρος στον αγώνα. Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής Marc Marquez εξαιτίας της πρόσφατης επέμβασης στον ώμο του, αν και ήταν πρόθυμος να συμμετάσχει δεν μπορεί.

Prestigio 6

Σήμερα, 23 Ιανουαρίου, στις 12:00 το μεσημέρι, θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση της εργοστασιακής ομάδας της Honda
Η χειρουργική επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε ο Jorge Lorenzo ήταν επιτυχής
11 ομάδες WorldSBK και 8 WorldSSP είναι έτοιμες για τις δοκιμές που θα γίνουν στην ισπανική πίστα της Jerez στις 23 και 24 Ιανουαρίου
Οι προσπάθειες της Dorna να αυξήσει σε 20 τους αγώνες, στο καλεντάρι του 2019, δεν ευοδώθηκαν και έτσι μένουμε τελικά στους 19