Αγώνες Εξωτερικού

WSBK: Rea και Haslam από την Honda στην Kawasaki

Για δεύτερη φορά στην ίδια ομάδα


10.12.2018

Θα είναι η δεύτερη φορά που οι δύο Βρετανοί θα βρεθούν στην ίδια ομάδα


Όταν ανακοινώθηκε πως ο Leon Haslam θα πάρει τη θέση του Tom Sykes στην εργοστασιακή ομάδα της Kawasaki, όλοι θυμήθηκαν πως ο pocket rocket, όπως είναι το προσωνύμιο του βραχύσωμου Άγγλου, υπήρξε team mate του Rea και στο παρελθόν. Για δύο χρόνια, το 2013 και το 2014, ήταν μέλη της εργοστασιακής ομάδας της Honda στο WSBK.

Rea Haslam team mates 1

Η Ten Kate Honda, ήταν ο τελευταίος σταθμός του Rea, πριν πάει στην Kawasaki και κάνει το απίστευτο σερί με τους 4 συνεχόμενους Παγκόσμιους τίτλους. Το 2013 o Rea κατέκτησε μία νίκη και άλλες τέσσερις θέσεις στο βάθρο. Το 2014 ήταν η πιο επιτυχημένη χρονιά στην έως τότε καριέρα του Βόρειοιρλανδού. Τερμάτισε στην τρίτη θέση του Πρωταθλήματος μετά από 4 νίκες. 9 podium και 1 pole position. To 2015 «πήρε μεταγραφή» για την Kawasaki και από τότε γράφει ιστορία με το Ninja ZX-10RR.

Rea Haslam team mates 3

Το 2013 ήταν μια δύσκολη χρονιά για τον Haslam, ο οποίος έσπασε άσχημα το αριστερό πόδι του στον αγώνα του Assen. Αφού έχασε τρεις αγώνες, επανήλθε αλλά αναλώθηκε σε όλο το υπόλοιπο της χρονιάς στην αποκατάσταση του σοβαρού τραυματισμού του. Το τέλος του Πρωταθλήματος τον βρήκε στην 13η θέση. Το 2014 ήταν σαφώς καλύτερη χρονιά. Κατετάγη έβδομος με μία θέση στο podium στον αγώνα του Magny Cours. Μετά από μία ακόμη χρονιά στο WSBK, συνέχισε την καριέρα του στο Βρετανικό Πρωτάθλημα Superbike (BSB). Το 2018 πήρε τον τίτλο, γεγονός που του έδωσε την ευκαιρία να ξανοδοκιμάσει για μια ακόμη φορά τις δυνατότητές του στο WSBK.

Η Honda παρουσίασε στην Μαδρίτη τη νέα της μοτοσυκλέτα για το MotoGP του 2019
Σήμερα, 23 Ιανουαρίου, στις 12:00 το μεσημέρι, θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση της εργοστασιακής ομάδας της Honda
Η χειρουργική επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε ο Jorge Lorenzo ήταν επιτυχής
11 ομάδες WorldSBK και 8 WorldSSP είναι έτοιμες για τις δοκιμές που θα γίνουν στην ισπανική πίστα της Jerez στις 23 και 24 Ιανουαρίου