Αγώνες Εξωτερικού

O Rossi κερδίζει για 7η φορά το Rally της Monza

5ος ο Cairoli, που επικράτησε στην "μάχη" head-to-head


10.12.2018

Στον αγώνα που κλείνει παραδοσιακά τις αγωνιστικές υποχρεώσεις της χρονιάς του ο «γιατρός» κατέκτησε ακόμη μια νίκη


Στην ιταλική πίστα ο Rossi επιβεβαίωσε τον τίτλο του φαβορί επικρατώντας με το Ford Fiesta RS WRC, για τέταρτη συνεχή χρονιά και για έβδομη συνολικά (2006, 2007, 2012, 2015, 2016, 2017, 2018). O Rossi οδήγησε ένα από τα τέσσερα Ford Fiesta που συμμετείχαν στην κατηγορία WRC Plus. Με συνοδηγό τον Carlo Cassina, επικράτησε στην κατηγορία και στον αγώνα.

rossi monza rally 2018 7

Πίσω του τερμάτισαν τα άλλα τρία Fiesta WRC, ένα εκ των οποίων οδηγούσε ο αδελφός του team manager της Suzuki στο MotoGP, Davide Brivio, Roberto που βρέθηκε στην τρίτη θέση, αφήνοντας στην τέταρτη τον «κολλητό» του Rossi, Uccio Salucci. Στην πέμπτη θέση βρέθηκε ο πολυπρωταθλητής MX, Toni Cairoli με το Hyundai i20 WRC με συνοδηγό την Eleonora Mori.

rossi monza rally 2018 6


Ο 10 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής Motocross, επικράτησε στο τελικό του Masters, του Rossi σε μια μάχη head-to-head. O Cairoli προηγήθηκε του Rossi από την αρχή και τελικά επικράτησε με διαφορά μισού δευτερολέπτου.

Αποτελέσματα Rally Monza 2018 (pdf)


rossi monza rally 2018 4

Από την απόλυτη κυριαρχία του Jonathan Rea και της Kawasaki, φέτος ο Bautista και η Ducati «διαλύουν» τον ανταγωνισμό
Μοναδικές επιδόσεις με νέα ρεκόρ για τα MotoGP™ ελαστικά της Michelin
Οι διοργανωτές της MotoE ανακοίνωσαν την αιτία της πυρκαγιάς στο paddock της Jerez, που κατέστρεψε την πλειονότητα των μοτοσυκλετών και του εξοπλισμού
Η συνέχεια του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Enduro δόθηκε στις Σέρρες, με τους αναβάτες της ΚΤΜ SEE MICHELIN MOTO MARKET MOTOREX TEAM ENDURO να κατακτούν τρεις νίκες, μία δεύτερη και μία τρίτη θέση