Αγώνες Εξωτερικού

Can Oncu: Ένα αστέρι γεννιέται

Δύο αδέλφια ξεχωρίζουν


19.11.2018

O 15χρονος Τούρκος έγινε ο νεότερος αναβάτης στην ιστορία του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος που κερδίζει στον πρώτο του αγώνα

Can Oncu Deniz Oncu 2

Ο Oncu είναι ο δεύτερος στην ιστορία, αλλά ο μικρότερος σε ηλικία που κερδίζει στο ντεμπούτο του, μετά τον Noboru Ueda το 1991 στα GP125 στο ιαπωνικό Grand Prix.

Can Oncu Deniz Oncu 1

O Τούρκος αναβάτης, που προέρχεται από το Red Bull MotoGP Rookies Cup είναι ο μικρότερος σε ηλικία που κερδίζει σε αγώνα της μικρότερης κατηγορίας, σε ηλικία 15 ετών και 115 ημερών, παίρνοντας το «ρεκόρ» από τον Scott Redding που ήταν ο θριαμβευτής του αγώνα στο Donington Park το 2008, στα GP125.

Can Oncu Deniz Oncu 5

Ο Can Oncu έχει δίδυμο αδελφό, τον Deniz. Η καριέρα και των δύο ξεκινάει το 2011 όταν κατέλαβαν την 1η και την 2η θέση στο τούρκικο πρωτάθλημα motocross στην κατηγορία των 65 κ.εκ.

Can Oncu Deniz Oncu 13

Την επόμενη χρονιά τρέχουν και στο Πρωτάθλημα Ανατολικής Ευρώπης Supermoto, όπου ο Can τερματίζει πρώτος και ο Deniz δεύτερος. Το 2013 επαναλαμβάνουν την ίδια επιτυχία και ταυτόχρονα κατακτούν και τις δύο πρώτες θέσεις στα τούρκικα πρωταθλήματα supermoto και motocross στην κατηγορία 85cc.

Can Oncu Deniz Oncu 4

Ένα χρόνο μετά παίρνουν τις δύο πρώτες θέσεις στο Ευρωπαϊκό και Τούρκικο Πρωτάθλημα Supermoto 85cc και συμμετέχουν στα τοπικά πρωταθλήματα Motocross ενώ κάνουν και τα πρώτα τους βήματα στους αγώνες ταχύτητας στο Πρωτάθλημα KNN 54 100 κ.εκ. με μοτοσυκλέτες Honda NSF.

Can Oncu Deniz Oncu 10

Το 2015 οι ρόλοι αντιστρέφονται και ο Deniz παίρνει το Πρωτάθλημα στο Ευρωπαϊκό και τούρκικο supermoto, με δεύτερο τον αδελφό του, ενώ ο Can ανακηρύσσεται Πρωταθλητής στο τούρκικο motocross και στην κατηγορία 250κ.εκ. του πρωταθλήματος ταχύτητας με Yamaha YZF R25 με δεύτερο τον Deniz.

Can Oncu Deniz Oncu 3

To 2016 παίρνουν μέρος στο κύπελλο ταχύτητας Asia Talent με Honda NSF και κατατάσσονται, ο Can 9ος και ο Deniz 10ος ενώ ταυτόχρονα κατακτούν τις δύο πρώτες θέσεις στο τουρκικό πρωτάθλημα ταχύτητας 250 κ.εκ. με Yamaha.

Can Oncu Deniz Oncu 12

Το 2017 κάνουν το μεγάλο βήμα και συμμετέχουν στο Red Bull MotoGP Rookies Cup. O Can παίρνει 4 νίκες και ο Deniz 1. Ο πρώτος ανεβαίνει 7 φορές στο βάθρο και ο δεύτερος μία. Κατατάσσονται στην τρίτη και τέταρτη θέση στη βαθμολογία.

Can Oncu Deniz Oncu 8

O Can θα είναι μέλος της εργοστασιακής ομάδας Red Bull KTM Ajo το 2019 στην κατηγορία Moto3.

Κατακτώντας τη νίκη στο Β΄σκέλος ο αναβάτης της Husqvarna Motul Michelin Acerbis Team ανεβαίνει στο βάθρο της MX2
Μετά την ακύρωση του πρώτου αγώνα που ήταν προγραμματισμένος να γίνει στη Jerez, οι διοργανωτές αναγκάστηκαν να κάνουν το ίδιο και για τον δεύτερο αγώνα στο Le Mans
Δίνοντας τον καλυτερό εαυτό τους, όλοι οι αναβάτες της ομάδας τερματίζουν εντός εξάδας στιν Β' γύρο του Πρωταθλήματος Motocross
Oι περσινοί νικητές του Isle of Man, Michael Dunlop, Peter Hickman και Dean Harrison επιβεβαίωσαν την συμμετοχή τους στον αγώνα του 2019