Αγώνες Εξωτερικού

MotoGP: «Χωρίζουν οι δρόμοι» Ducati και Stoner

Μετά από τρία χρόνια


15.11.2018

Η ιταλική ομάδα και ο Αυστραλός Παγκόσμιος Πρωταθλητής αποφάσισαν από κοινού να τερματίσουν τη συνεργασία τους

Μετά από τρία χρόνια(2016-2018) επιτυχημένες συνεργασίας, αφού κατά το διάστημα αυτό η Desmosedici έχει παρουσιάσει αξιοσημείωτη βελτίωση και θεωρείται σήμερα μια από τις ανταγωνιστικές μοτοσυκλέτες στο MotoGP, Stoner και Ducati δεν θα συνεχίσουν μαζί από το νέο Πρωτάθλημα του 2019.

Η συνεργασία τους επεκτάθηκε και στην εξέλιξη του superbike Panigale V4 καθώς και σε άλλες μοτοσυκλέτες παραγωγής. Ταυτόχρονα με την ιδιότητα του «πρεσβευτή» της μάρκας, ο πρώην Παγκόσμιος Πρωταθλητής ήταν ο πρωταγωνιστής των δύο τελευταίων World Ducati Weekend.

Casey Stoner 1

Το τελευταίο διάστημα ο Casey είχε εκφράσει τη δυσαρέσκειά του για το ότι οι μηχανικοί του Borgo Panigale δεν λάμβαναν σοβαρά υπ’ όψιν τους τις παρατηρήσεις του, θεωρώντας πως η συμβολή του ήταν λιγότερο χρήσιμη απ’ ότι στο παρελθόν.

Ο CEO της ιταλικής εταιρείας, Claudio Domenicali, σχολίασε πως ο Stoner θα μείνει για πάντα στις καρδιές όλων των Ducatisti και πως η συνεργασία μαζί του ήταν πολύ σημαντική. Μαζί με τον Michele Pirro βοήθησαν στην εξέλιξη της Desmosedici και συνέβαλαν στην ανάπτυξη πολλών μοντέλων παραγωγής. Τον ευχαρίστησε εκ μέρους όλων στην Ducati και του ευχήθηκε να έχει ευτυχισμένο μέλλον γεμάτο επιτυχίες τόσο σε προσωπικό όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο.

Casey Stoner 2

Με την σειρά του ο Αυστραλός ευχαρίστησε για την άριστη συνεργασία και για όλα όσα έζησε στην Ducati το διάστημα των τριών ετών. Τόνισε πως μοιράζονται το ίδιο πάθος για τις μοτοσυκλέτες και τους αγώνες. Δήλωσε ενθουσιασμένος που συνέβαλε στην βελτίωση της ομάδας του MotoGP και που πήρε μέρος σε όλες τις δοκιμές της Desmodedici.

Θεωρούμαι σίγουρο πως σύντομα κάποια από τις κορυφαίες ομάδες του MotoGP θα τον εντάξει στο δυναμικό της λόγω εμπειρίας και επιπέδου γνώσεων. Μήπως να το σκέφτονταν στη Yamaha;

Ο αναβάτης της εργοστασιακής ομάδας της Yamaha, σημείωσε τον καλύτερο χρόνο την πρώτη ημέρα των δοκιμών στην πίστα Jerez
Η Honda παρουσίασε στην Μαδρίτη τη νέα της μοτοσυκλέτα για το MotoGP του 2019
Σήμερα, 23 Ιανουαρίου, στις 12:00 το μεσημέρι, θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση της εργοστασιακής ομάδας της Honda
Η χειρουργική επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε ο Jorge Lorenzo ήταν επιτυχής