Αγώνες Εξωτερικού

MotoGP: Ο Smith στο πρωτάθλημα της MotoE

Υπέγραψε ο Βρετανός με την ομάδα SIC One Energy Racing


11.11.2018

Ο Bradley Smith θα συμμετάσχει στο νέο ''ηλεκτρικό'' πρωτάθλημα που ξεκινά το 2019 παράλληλα με τα καθήκοντα του ως οδηγός εξέλιξης της Aprilia

Έχοντας χάσει τη θέση του στην ομάδα της ΚΤΜ για την επόμενη σεζόν, ο Smith θα είναι ο επίσημος test rider της Aprilia από το 2019. Ο ίδιος πιστεύει πώς έτσι θα κρατηθεί σε υψηλό επίπεδο και μελλοντικά ίσως του δοθεί ξανά η ευκαιρία να επιστρέψει στην κορυφαία κατηγορία.

smithe 9

Όμως τα πλάνα του Βρετανού για την επόμενη σεζόν δεν σταμάτησαν στην συνεργασία του με την ιταλική ομάδα. Ταυτόχρονα θα είναι μέλος της One Energy Racing team στο νεοσύστατο Παγκόσμιο Κύπελλο MotoE, που υποστηρίζεται επίσημα από την SIC (Sepang International Circuit)

smithe 2

"Αυτό είναι ένα εντελώς νέο κεφάλαιο στον κόσμο της μοτοσυκλέτας και είμαι πολύ ενθουσιασμένος που είμαι μέρος του MotoE", δήλωσε ο Smith. "Η νέα μου ομάδα και εγώ έχουμε ένα μεγάλο καθήκον για να μάθουμε και να προσαρμοστούμε σε αυτή τη νέα τεχνολογία, αλλά είμαι βέβαιος ότι είμαστε σε καλό επίπεδο για την πρόκληση".

Το πρώτο Παγκόσμιο Κύπελλο MotoE που διεξάγεται σε συνεργασία με την Enel, ξεκινάει τον Μάιο από τη Jerez με δώδεκα ομάδες και θα διεξάγεται παράλληλα με πέντε από τους αγώνες των τριών μεγάλων κατηγοριών.

smithe 3

Οι πρώτες επίσημες δοκιμές της MotoE θα πραγματοποιηθούν στην ισπανική πίστα της Jerez στα τέλη Νοεμβρίου στις οποίες ο Smith θα πρέπει να τις συνδυάσει με αυτές της Aprilia.

smithe 4

Θαρραλέος θα λέγαμε ο Βρετανός που δεν φοβάται να δοκιμάσει τον εαυτό του σε κάτι που ένας αναβάτης του επιπέδου του ίσως να θεωρούσε και υποτιμητικό.
Όπως και να 'χει το νέο πρωτάθλημα θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και καθόλου... ''θόρυβο'' κάνοντας μας να το περιμένουμε με ιδιαίτερη…περιέργεια.

Οι Άρης Τσαρνάς και Αλέξης Γεωργαντάς βρίκονται σε πλήρη ετοιμότητα για το φετινό αγωνιστικό τους ντεμπούτο στις Σέρρες
Την ομάδα εκπροσωπούν οι Νίκος Λυρίου (ΜΧ1), Φραγκίσκος Ζούνης (ΜΧ2), Μάριος Κανάκης (ΜΧ2Τ) και Νίκος Κοσιάβελος (ΜΧ85) τη νέα σεζόν
Βροχή, κρύο, λάσπη και ένα απαιτητικό τερέν σημάδεψαν τον πρώτο αγώνα του φετινού Πρωταθλήματος
Το πιο ανταγωνιστικό Πρωτάθλημα των τελευταίων ετών με πέντε εργοστασιακές ομάδες αρχίζει στις 22 Φεβρουαρίου