Αγώνες Εξωτερικού

MotoGP: Ο Lorenzo θα επιχειρήσει να τρέξει στην Ταϊλάνδη

Δεν θα χάσει τελικά αγώνα ο Ισπανός της Ducati


01.10.2018

Παρά τον τραυματισμό που υπέστη κατά τη διάρκεια του GP στην πίστα της Αραγονίας ο αναβάτης της Ducati θα προσπαθήσει να φτάσει σε κατάσταση που θα το επιτρέψει να τρέξει στην Ταϊλάνδη.

Jorge Crash 1

Ο αναβάτης από την Μαγιόρκα που έπεσε μετά από ένα τρομακτικό hghsiding στην πρώτη στροφή του αγώνα στην ισπανική πίστα, έσπασε ένα μετατάρσιο στο δεξί του πόδι και υπέστη εξάρθρωση στο μεγάλο του δάχτυλο. Αμέσως μεταφέρθηκε στο ιατρικό κέντρο της πίστας όπου του δόθηκαν οι πρώτες βοήθειες. Λίγο αργότερα κατηγόρησε τον Marc Marquez ως υπαίτιο του ατυχήματός του και η συμμετοχή στον αγώνα της Ταϊλάνδης ήταν αμφίβολη.

Jorge Crash 4
Η πρόοδος της αποθεραπείας, όπως όλα δείχνουν, θα του επιτρέψει στην συμμετοχή του στον αγώνα. Αυτό διαπιστώθηκε από τους θεράποντες ιατρούς οι οποίοι τον υπέβαλαν σε σειρά εξετάσεων που δείχνουν πως ο τραυματισμός του θα τον αφήσει να ανέβει στην Desmosedici GP18 για τον αγώνα της Ταϊλάνδης.

Jorge Crash 5
Ωστόσο, ο αναβάτης της Ducati γνωρίζει τους κινδύνους που θα μπορούσαν να προκύψουν μετά από μία νέα πτώση, με δεδομένο πως απομένουν ακόμη πέντε αγώνες για το τέλος του Πρωταθλήματος. Μετά την Ταϊλάνδη ακολουθούν η Ιαπωνία, η Αυστραλία, η Μαλαισία και ο αγώνας στην πίστα της Valencia. Η πτώση στην Αραγονία, ήταν η δεύτερη σερί για τον ίδιο, που πλέον έχει χάσει την τρίτη θέση της βαθμολογίας από τον Valentino Rossi, από τον οποίο βρίσκεται 29 βαθμούς πίσω.

Σήμερα, 23 Ιανουαρίου, στις 1:00 το μεσημέρι, θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση της εργοστασιακής ομάδας της Honda
Η χειρουργική επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε ο Jorge Lorenzo ήταν επιτυχής
11 ομάδες WorldSBK και 8 WorldSSP είναι έτοιμες για τις δοκιμές που θα γίνουν στην ισπανική πίστα της Jerez στις 23 και 24 Ιανουαρίου
Οι προσπάθειες της Dorna να αυξήσει σε 20 τους αγώνες, στο καλεντάρι του 2019, δεν ευοδώθηκαν και έτσι μένουμε τελικά στους 19