Αγώνες Εξωτερικού

Πήρε το τελικό ΟΚ ο Valentino Rossi


Γράφει ο Μανόλης Βλαχάκης  //  01.06.2017

Οι... συνάδελφοι του «γιατρού» έδωσα τελικά το ΟΚ ώστε να αγωνιστεί στο Mugello

Ο Ιατρικός Διευθυντής της FIM, Giancarlo Di Filippo, ο Διευθυντής Ιατρικής της πίστας του Mugello, Remo Barbagli και ο Ιατρικός Διευθυντής τών MotoGP, Angel Charte, βρήκαν τον Rossi να είναι σε κατάλληλη κατάσταση για να αγωνισθεί.


Μετά το ατύχημα που είχε την περασμένη εβδομάδα κατά την προπόνηση του με MX μπορεί να μην είναι 100% έτοιμος, αλλά δείχνει να έχει τεράστια θέληση ώστε να ανακάμψει βαθμολογικά και ψυχολογικά απέναντι στους αντιπάλους του.

rossi yellow

Κατά τις χθεσινές του δηλώσεις ο Valentino Rossi είχε επισημάνει, πώς παρόλο που η κατάσταση του βελτιώνεται μέρα με την ημέρα οι πόνοι που αισθάνεται παραμένουν έντονοι. Συμπλήρωσε όμως, πώς θα δώσει το 100% των δυνάμεων του ώστε να αγωνιστεί και να βρίσκεται σε υψηλό επίπεδο στο Mugello.


Γνωρίζει βέβαια πολύ καλά, πως το πόσο έτοιμος είναι να οδηγήσει γρήγορα αυτό το Σαββατοκύριακο, θα φανεί μόλις καβαλήσει τη μοτοσυκλέτα του στα δοκιμαστικά της Παρασκευής.

Φαίνεται πώς η ατυχία χτυπά για άλλη μία χρονιά την πόρτα του «Γιατρού». Με αποκορύφωμα το περσινό «σπάσιμο» του κινητήρα του, τη στιγμή μάλιστα που ηγούνταν του αγώνα.


Ο Valentino Rossi αναζητά την πρώτη νίκη του στην κατηγορία των MotoGP από το 2008, έχοντας στο παρελθόν επτά συνεχόμενες νίκες στο Mugello από το 2002 έως το 2008. Το 2009, το 2014 και το 2015 εχει κατακτήσει την τρίτη θέση.

Έχει επίσης κερδισει μιά φορά στα 250cc το 1999 και έχει μία δεύτερη θέση το 1998. Τέλος έχει ανέβει στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου στα 125cc το 1997.

rossi mugello

 

Η Ducati έκανε την αρχή με τις παρουσιάσεις των ομάδων MotoGP. Ας δούμε πότε είναι προγραμματισμένες και οι παρουσιάσεις των υπόλοιπων ομάδων
Όλα καινούργια το 2019. Νέα μοτοσυκλέτα, χορηγός και ο Danilo Petrucci που ήρθε να πλαισιώσει τον “παλιό» Andrea Doviziozo
Με ανακοίνωση του το HRC, ενημέρωσε πως ο Ισπανός αναβάτης τραυματίστηκε και θα υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση για την αποκατάσταση της ζημιάς
Το βάθρο «βάφτηκε πορτοκαλί» αφού και οι 3 πρώτοι ήταν αναβάτες της εργοστασιακής ομάδας της KTM