Αγώνες Εξωτερικού

Πήρε το τελικό ΟΚ ο Valentino Rossi


Γράφει ο Μανόλης Βλαχάκης  //  01.06.2017

Οι... συνάδελφοι του «γιατρού» έδωσα τελικά το ΟΚ ώστε να αγωνιστεί στο Mugello

Ο Ιατρικός Διευθυντής της FIM, Giancarlo Di Filippo, ο Διευθυντής Ιατρικής της πίστας του Mugello, Remo Barbagli και ο Ιατρικός Διευθυντής τών MotoGP, Angel Charte, βρήκαν τον Rossi να είναι σε κατάλληλη κατάσταση για να αγωνισθεί.


Μετά το ατύχημα που είχε την περασμένη εβδομάδα κατά την προπόνηση του με MX μπορεί να μην είναι 100% έτοιμος, αλλά δείχνει να έχει τεράστια θέληση ώστε να ανακάμψει βαθμολογικά και ψυχολογικά απέναντι στους αντιπάλους του.

rossi yellow

Κατά τις χθεσινές του δηλώσεις ο Valentino Rossi είχε επισημάνει, πώς παρόλο που η κατάσταση του βελτιώνεται μέρα με την ημέρα οι πόνοι που αισθάνεται παραμένουν έντονοι. Συμπλήρωσε όμως, πώς θα δώσει το 100% των δυνάμεων του ώστε να αγωνιστεί και να βρίσκεται σε υψηλό επίπεδο στο Mugello.


Γνωρίζει βέβαια πολύ καλά, πως το πόσο έτοιμος είναι να οδηγήσει γρήγορα αυτό το Σαββατοκύριακο, θα φανεί μόλις καβαλήσει τη μοτοσυκλέτα του στα δοκιμαστικά της Παρασκευής.

Φαίνεται πώς η ατυχία χτυπά για άλλη μία χρονιά την πόρτα του «Γιατρού». Με αποκορύφωμα το περσινό «σπάσιμο» του κινητήρα του, τη στιγμή μάλιστα που ηγούνταν του αγώνα.


Ο Valentino Rossi αναζητά την πρώτη νίκη του στην κατηγορία των MotoGP από το 2008, έχοντας στο παρελθόν επτά συνεχόμενες νίκες στο Mugello από το 2002 έως το 2008. Το 2009, το 2014 και το 2015 εχει κατακτήσει την τρίτη θέση.

Έχει επίσης κερδισει μιά φορά στα 250cc το 1999 και έχει μία δεύτερη θέση το 1998. Τέλος έχει ανέβει στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου στα 125cc το 1997.

rossi mugello

 

Μετά την ακύρωση του πρώτου αγώνα που ήταν προγραμματισμένος να γίνει στη Jerez, οι διοργανωτές αναγκάστηκαν να κάνουν το ίδιο και για τον δεύτερο αγώνα στο Le Mans
Oι περσινοί νικητές του Isle of Man, Michael Dunlop, Peter Hickman και Dean Harrison επιβεβαίωσαν την συμμετοχή τους στον αγώνα του 2019
Το Σαββατοκύριακο 16 - 17 Μαρτίου η ομάδα της Yamaha κέρδισε 4 καρό σημαίες, πολλά βάθρα και συγχρόνως προσέφερε μεγάλες συγκινήσεις!
Κατακτώντας τη νίκη στο Β΄σκέλος ο αναβάτης της Husqvarna Motul Michelin Acerbis Team ανεβαίνει στο βάθρο της MX2