Αγώνες Εξωτερικού

WorldSBK Portimao: Τέρμα γκάζι ο Rea

Τυπική υπόθεση το υπόλοιπο του Πρωταθλήματος


17.09.2018
 
Ένα ακόμη double για τον αναβάτη της Kawasaki και πλέον σημασία έχει πόσα ακόμη ρεκόρ μπορεί να σπάσει ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής
 

Α΄ Σκέλος

Στον αγώνα του Σαββάτου, ο Jonathan Rea έφτασε συνολικά τις 65 νίκες - και τις πενήντα από τότε που εντάχθηκε στην Kawasaki το 2015. 
 
hi 10 Portimao WSBK 2018 Race2 Rea C87Q0553
 
Ο Rea ξεκίνησε τον πρώτο αγώνα του Σαββατοκύριακου στο Portimao από την πρώτη γραμμή και τη δεύτερη θέση. Ο Rea πήρε γρήγορα το προβάδισμα και οδήγησε γρήγορα αυξάνοντας την διαφορά του σταδιακά χαλαρώνοντας στη συνέχεια για να γιορτάσει την έκτη διαδοχική νίκη του στο Portimao.
 
Στον τρίτο γύρο ο Rea έκανε νέο ρεκόρ 1'42.304, σε θερμοκρασίες περιβάλλοντος που έφτασαν τους σχεδόν 30°C.
 
hi 10 Portimao WSBK 2018 Race2 Rea C87Q0306
 
Ο κύριος αντίπαλός του, Chaz Davies, κατέλαβε την τέταρτη θέση στον αγώνα. Το βάθρο συμπλήρωσαν οι Marco Melandri με Ducati και ο Mikael van der Mark με Yamaha.
 

Β΄ Σκέλος

 
H δεύτερη νίκη στο Portimao για τον Jonathan Rea (KRT) τον είδε να επεκτείνει το προβάδισμα που έχει στο πρωτάθλημα.Από τότε που εντάχθηκε στην Kawasaki το 2015 έχει κερδίσει έξι συνεχόμενες νίκες σε πορτογαλικό έδαφος, και επτά στη σειρά στο Portimao συνολικά.
 
hi R10 Portimao WorldSBK 2018 Sunday Rea DSC9880
 
Αυτός ήταν ο 12ος κερδισμένος αγώνας για τον Rea μέχρι στιγμής το 2018 διευρύνοντας το ρεκόρ όλων των εποχών στο WorldSBK στις 66. Έχει κερδίσει και στα έξι τελευταία σκέλη παίρνοντας διπλές νίκες στη Laguna Seca, στο Misano και τώρα στο Portimao.
 
Μετά τη νίκη του Σάββατο ο Rea εκκινούσε από την ένατη θέση, γεγονός που έκανε την προσπάθεια του δυσκολότερη. Ο Chaz Davies οδήγησε στους πρώτους 11 γύρους με τους πρώτους Sykes και Rea να βρίσκονται πίσω του. Ο Rea προσπέρασε στον 12ο γύρο και πήρε το προβάδισμα, καθώς η σειρά των podium άλλαξε πίσω του.
 
hi R10 Portimao WorldSBK 2018 Sunday Rea DSC3223
 
Ο Davies εξαιτίας των αλλεπάλληλων τραυματισμών στην κλείδα υποχώρησε στην τέταρτη θέση και έτσι ο Michael van der Mark ολοκλήρωσε τελικά στη δεύτερη θέση και ο Marco Melandri τρίτος.
 
hi 10 Portimao WSBK 2018 Race2 Rea C87Q0402
 
Στο πρωτάθλημα η Rea έχει τώρα 420 πόντους, ο Davies 304 και ο van der Mark 284, με τρεις γύρους και έξι αγώνες που απομένουν. Ο Rea θα έχει την πρώτη του ευκαιρία να πάρει το πρωτάθλημα στον επόμενο γύρο στη Γαλλία.
 
Αποτελέσματα Β' Σκέλος                                   Βαθμολογία
Κατακτώντας τη νίκη στο Β΄σκέλος ο αναβάτης της Husqvarna Motul Michelin Acerbis Team ανεβαίνει στο βάθρο της MX2
Μετά την ακύρωση του πρώτου αγώνα που ήταν προγραμματισμένος να γίνει στη Jerez, οι διοργανωτές αναγκάστηκαν να κάνουν το ίδιο και για τον δεύτερο αγώνα στο Le Mans
Δίνοντας τον καλυτερό εαυτό τους, όλοι οι αναβάτες της ομάδας τερματίζουν εντός εξάδας στιν Β' γύρο του Πρωταθλήματος Motocross
Oι περσινοί νικητές του Isle of Man, Michael Dunlop, Peter Hickman και Dean Harrison επιβεβαίωσαν την συμμετοχή τους στον αγώνα του 2019