Αγώνες Εξωτερικού

Ο Pedrosa με KTM το 2019

Σύμφωνα με πληροφορίες του Motorsport.com


10.09.2018

 

Πληθαίνουν οι φήμες που θέλουν τον Ισπανό αναβάτη να αναλαμβάνει χρέη δοκιμαστή για τους Αυστριακούς το 2019

Ο Pedrosa, ο οποίος αποχωρει από τους αγώνες θα αντικατασταθεί από τον Jorge Lorenzo στη Repsol Honda το 2019. Ο Ισπανός που σε όλη του την αγωνιστική καριέρα αποτέλεσε αναβάτη των Ιαπώνων, είχε δηλώσει πως σκέφτεται το ενδεχόμενο να εκτελέσει χρέη δοκιμαστή στο μέλλον.

Η KTM θέλησε να εντάξει στην ομάδα της τον Ισπανό με στόχο να αποτελέσει έναν βασικό κρικο στην εξέλιξη του MotoGP project της εταιρείας. Άλλωστε ο επικεφαλής της KTM Mike Leitner αποτέλεσε για πολλά χρόνια διευθυντής της ομάδας του Dani.

Πέραν αυτού ο κύριος χορηγός τόσο του Ισπανού, όσο και της KTM είναι η Red Bull, που έχει επενδύσει στο αγωνιστικό project της αυστριακής μάρκας. Λογικά θα υπάρχουν "πιέσεις" και από αυτή την πλευρά για να προσφέρει ο Pedrosa τις πολύτιμες γνώσεις του στην ομάδα.

 

PedKTM 4

Ο Dani το σίγουρο είναι πως δεν θα αγωνιστεί ξανά ενώ πρόσφατα έληξε και η συνεργασία του με τον Sete Gibernau που εκτελούσε χρέη προπονητή ή θα λέγαμε κυρίως προσωπικού εμψυχωτή. Μετά τον Bradley Smith, που πρόσφατα ανακοίνωσε τη συνεργασία του ως δοκιμαστής της Aprilia για το 2019, ο Pedrosa αναμένεται να επικεντρωθεί στην ανάπτυξη της RC16, ώστε να μπορέσει KTM να πρωταγωνιστήσει τα επόμενα χρόνια.

 

PedKTM 3

 

Ο πρώτος δοκιμαστής της KTM, Mika Kallio τραυματίστηκε στο Sachsenring, με τον Randy de Puniet να τον αντικαθιστά στις δοκιμές που πραγματοποιήθηκαν στην πίστα του Misano.

Η Honda παρουσίασε στην Μαδρίτη τη νέα της μοτοσυκλέτα για το MotoGP του 2019
Σήμερα, 23 Ιανουαρίου, στις 12:00 το μεσημέρι, θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση της εργοστασιακής ομάδας της Honda
Η χειρουργική επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε ο Jorge Lorenzo ήταν επιτυχής
11 ομάδες WorldSBK και 8 WorldSSP είναι έτοιμες για τις δοκιμές που θα γίνουν στην ισπανική πίστα της Jerez στις 23 και 24 Ιανουαρίου