Αγώνες Εξωτερικού

Ο Pedrosa με KTM το 2019

Σύμφωνα με πληροφορίες του Motorsport.com


10.09.2018

 

Πληθαίνουν οι φήμες που θέλουν τον Ισπανό αναβάτη να αναλαμβάνει χρέη δοκιμαστή για τους Αυστριακούς το 2019

Ο Pedrosa, ο οποίος αποχωρει από τους αγώνες θα αντικατασταθεί από τον Jorge Lorenzo στη Repsol Honda το 2019. Ο Ισπανός που σε όλη του την αγωνιστική καριέρα αποτέλεσε αναβάτη των Ιαπώνων, είχε δηλώσει πως σκέφτεται το ενδεχόμενο να εκτελέσει χρέη δοκιμαστή στο μέλλον.

Η KTM θέλησε να εντάξει στην ομάδα της τον Ισπανό με στόχο να αποτελέσει έναν βασικό κρικο στην εξέλιξη του MotoGP project της εταιρείας. Άλλωστε ο επικεφαλής της KTM Mike Leitner αποτέλεσε για πολλά χρόνια διευθυντής της ομάδας του Dani.

Πέραν αυτού ο κύριος χορηγός τόσο του Ισπανού, όσο και της KTM είναι η Red Bull, που έχει επενδύσει στο αγωνιστικό project της αυστριακής μάρκας. Λογικά θα υπάρχουν "πιέσεις" και από αυτή την πλευρά για να προσφέρει ο Pedrosa τις πολύτιμες γνώσεις του στην ομάδα.

 

PedKTM 4

Ο Dani το σίγουρο είναι πως δεν θα αγωνιστεί ξανά ενώ πρόσφατα έληξε και η συνεργασία του με τον Sete Gibernau που εκτελούσε χρέη προπονητή ή θα λέγαμε κυρίως προσωπικού εμψυχωτή. Μετά τον Bradley Smith, που πρόσφατα ανακοίνωσε τη συνεργασία του ως δοκιμαστής της Aprilia για το 2019, ο Pedrosa αναμένεται να επικεντρωθεί στην ανάπτυξη της RC16, ώστε να μπορέσει KTM να πρωταγωνιστήσει τα επόμενα χρόνια.

 

PedKTM 3

 

Ο πρώτος δοκιμαστής της KTM, Mika Kallio τραυματίστηκε στο Sachsenring, με τον Randy de Puniet να τον αντικαθιστά στις δοκιμές που πραγματοποιήθηκαν στην πίστα του Misano.

Η ιταλική ομάδα και ο Αυστραλός Παγκόσμιος Πρωταθλητής αποφάσισαν από κοινού να τερματίσουν τη συνεργασία τους
Νίκη για τον Βρετανό στον τελευταίο γύρο του WESS, με τον Bolt να κερδίζει τον τίτλο του πρωταθλητή για το 2018
Εν αναμονή της αλλαγής των κανονισμών με την θέσπιση από την FIM και την Dorna και τρίτου σκέλους σε κάθε αγώνα, δόθηκε στη δημοσιότητα το πρόγραμμα του WorldSBK 2019
Οι αναβάτες που θα στελεχώσουν τις ομάδας του πρώτου στην ιστορία Παγκόσμιου Κυπέλλου MotoE