Αγώνες Εξωτερικού

Ο Pedrosa με KTM το 2019

Σύμφωνα με πληροφορίες του Motorsport.com


10.09.2018

 

Πληθαίνουν οι φήμες που θέλουν τον Ισπανό αναβάτη να αναλαμβάνει χρέη δοκιμαστή για τους Αυστριακούς το 2019

Ο Pedrosa, ο οποίος αποχωρει από τους αγώνες θα αντικατασταθεί από τον Jorge Lorenzo στη Repsol Honda το 2019. Ο Ισπανός που σε όλη του την αγωνιστική καριέρα αποτέλεσε αναβάτη των Ιαπώνων, είχε δηλώσει πως σκέφτεται το ενδεχόμενο να εκτελέσει χρέη δοκιμαστή στο μέλλον.

Η KTM θέλησε να εντάξει στην ομάδα της τον Ισπανό με στόχο να αποτελέσει έναν βασικό κρικο στην εξέλιξη του MotoGP project της εταιρείας. Άλλωστε ο επικεφαλής της KTM Mike Leitner αποτέλεσε για πολλά χρόνια διευθυντής της ομάδας του Dani.

Πέραν αυτού ο κύριος χορηγός τόσο του Ισπανού, όσο και της KTM είναι η Red Bull, που έχει επενδύσει στο αγωνιστικό project της αυστριακής μάρκας. Λογικά θα υπάρχουν "πιέσεις" και από αυτή την πλευρά για να προσφέρει ο Pedrosa τις πολύτιμες γνώσεις του στην ομάδα.

 

PedKTM 4

Ο Dani το σίγουρο είναι πως δεν θα αγωνιστεί ξανά ενώ πρόσφατα έληξε και η συνεργασία του με τον Sete Gibernau που εκτελούσε χρέη προπονητή ή θα λέγαμε κυρίως προσωπικού εμψυχωτή. Μετά τον Bradley Smith, που πρόσφατα ανακοίνωσε τη συνεργασία του ως δοκιμαστής της Aprilia για το 2019, ο Pedrosa αναμένεται να επικεντρωθεί στην ανάπτυξη της RC16, ώστε να μπορέσει KTM να πρωταγωνιστήσει τα επόμενα χρόνια.

 

PedKTM 3

 

Ο πρώτος δοκιμαστής της KTM, Mika Kallio τραυματίστηκε στο Sachsenring, με τον Randy de Puniet να τον αντικαθιστά στις δοκιμές που πραγματοποιήθηκαν στην πίστα του Misano.

Από την απόλυτη κυριαρχία του Jonathan Rea και της Kawasaki, φέτος ο Bautista και η Ducati «διαλύουν» τον ανταγωνισμό
Μοναδικές επιδόσεις με νέα ρεκόρ για τα MotoGP™ ελαστικά της Michelin
Οι διοργανωτές της MotoE ανακοίνωσαν την αιτία της πυρκαγιάς στο paddock της Jerez, που κατέστρεψε την πλειονότητα των μοτοσυκλετών και του εξοπλισμού
Η συνέχεια του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Enduro δόθηκε στις Σέρρες, με τους αναβάτες της ΚΤΜ SEE MICHELIN MOTO MARKET MOTOREX TEAM ENDURO να κατακτούν τρεις νίκες, μία δεύτερη και μία τρίτη θέση