Αγώνες Εξωτερικού

Η καριέρα του Nikcy Hayden «ζωντανεύει» στο Mugello

Με τις μοτοσυκλέτες που πρωταγωνίστησε το Ketanky Kid


Γράφει ο Μανόλης Βλαχάκης  //  30.05.2017

 

Τα MotoGP, όπου έζησε όπως ο ίδιος είχε δηλώσει πολλές φορές, τα καλύτερα χρόνια της ζωής του και της αγωνιστικής του καριέρας, θα τον τιμήσουν με τη σειρά τους το Σαββατοκύριακο 3 και 4 Ιουνίου

Η θλίψη που προκάλεσαν τα νέα του σοβαρού ατυχήματος αρχικά και του θανάτου του στη συνέχεια σόκαρε τούς πάντες στο χώρο της μοτοσυκλέτας.


Η κηδεία του διεξήχθη στις 29 Μαΐου (μεταδόθηκε live από την σελίδα του στο Facebook) μέσα σε κλίμα βαθιάς οδύνης, με κάθε επισημότητα από την καθολική κοινότητα του Owensboro που ήταν ιδιαίτερα ενεργό μέλος.

hayden bike
Από την οικογένεια της μοτοσυκλέτας, πέραν των οδηγών που εξέφρασαν τη λύπη τους για το χαμό του συναθλητή τους μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, εκδηλώσεις μνήμης ξεκίνησαν στο Donington Park όπου διεξήχθη ο τελευταίος αγώνας του WorldSBK.
Όλο το αγωνιστικό σαββατοκύριακο και οι νίκες των αναβατών, ήταν αφιερωμένα στο πάντα χαμογελαστό παιδί από το Κεντάκι.

nicky wheely honda

Τα MotoGP, όπου έζησε όπως ο ίδιος είχε δηλώσει πολλές φορές, τα καλύτερα χρόνια της ζωής του και της αγωνιστικής του καριέρας, θα τον τιμήσουν με τη σειρά τους το Σαββατοκύριακο 3 και 4 Ιουνίου.
Στο Mugello, λίγα χιλιόμετρα απο το σημείο που συνέβη το ατύχημα του, θα εκτεθούν οι μοτοσυκλέτες που οδήγησε τα τελευταία χρόνια.
Μία Honda RCV, πάνω στη σέλα της οποίας κατέκτησε και το πρωτάθλημα αναβατών το 2006, μία Ducati Desmosedici την οποία οδήγησε για πέντε χρόνια, μία Honda RCV της ομάδας Aspar με την όποια αγωνίστηκε τα τελευταία δύο χρόνια πριν πάει στο πρωτάθλημα WorldSBK και η Honda CBR 1000RR Fireblade που συμμετείχε για τελευταία φορά σε αγώνα στην πίστα της Imola.


rossi hayden


Ο Nicky ήταν ένας αναβάτης ξεχωριστός που ποτέ δεν περνούσε απαρατήρητος με την πολύ καλή και ιδιαίτερη συμπεριφορά του!
Σίγουρα αυτό το αγωνιστικό τριήμερο θα είναι πολύ δύσκολο συναισθηματικά για αρκετούς πρώην συναθλητές του στο πρωτάθλημα του MotoGP.

Το Σαββατοκύριακο 16 - 17 Μαρτίου η ομάδα της Yamaha κέρδισε 4 καρό σημαίες, πολλά βάθρα και συγχρόνως προσέφερε μεγάλες συγκινήσεις!
Από την απόλυτη κυριαρχία του Jonathan Rea και της Kawasaki, φέτος ο Bautista και η Ducati «διαλύουν» τον ανταγωνισμό
Μοναδικές επιδόσεις με νέα ρεκόρ για τα MotoGP™ ελαστικά της Michelin
Οι διοργανωτές της MotoE ανακοίνωσαν την αιτία της πυρκαγιάς στο paddock της Jerez, που κατέστρεψε την πλειονότητα των μοτοσυκλετών και του εξοπλισμού