Αγώνες Εξωτερικού

WESS Red Bull Romaniacs: Ο Wade Young κερδίζει! (Video)

Τέταρτος διαφορετικός νικητής σε ισάριθμους αγώνες


01.08.2018
 
Εντυπωσιακή οδήγηση από τον Νοτιοαφρικάνο που έγινε ο νεότερος νικητής στην ιστορία του δημοφιλή αγώνα Hard Enduro
 
 
Με τον 22 ετών Wade Young να κερδίζει και να γίνεται ο τέταρτος διαφορετικός νικητής, σε ισάριθμους αγώνες στο νεοσύστατο πρωτάθλημα WESS, ολοκληρώθηκε ο φετινός αγώνας Red Bull Romaniacs. O αναβάτης της Sherco Factory Racing έγινε ο νεαρότερος νικητής στη δεκαπενταετή ιστορία του αγώνα προσθέτοντας μία ακόμη λαμπρή στιγμή στην καριέρα του που μεταξύ άλλων περιλαμβάνει και τρεις νίκες στον αγώνα Roof of Africa.
 
wade young red bull romaniacs 2018 day 3
 
Wade Young: “Ήταν πάντα στόχος μου να κερδίσω αυτόν τον αγώνα και μόλις τον εκπλήρωσα. Είναι ο πιο σκληρός αγώνας του κόσμου και είναι εκπληκτικό να κερδίζεις εδώ!”
 

Η μάχη του βάθρου

Μαζί με τον Young, στο βάθρο ανέβηκαν επίσης ο Γερμανός Manuel Lettenbichler (KTM) και ο Βρετανός Jonny Walker (Red Bull KTM Factory Racing) που προηγείται στη βαθμολογία του πρωταθλήματος. Παρά τη μεγάλη διάρκεια του αγώνα, Young και Lettenbichler ξεκίνησαν την πέμπτη και τελευταία μέρα με μόλις τέσσερα λεπτά διαφοράς.
 
manuel lettenbichler red bull romaniacs 2018 day two
 
Οι δυο τους έδωσαν δυνατές μάχες, με τον Γερμανό να κερδίζει την τελευταία ειδική αλλά τον Young να παίρνει τη νίκη του αγώνα για μόλις δύο λεπτά και να δηλώνει: “Δε μπορώ να πιστέψω πως κέρδισα. Ήταν πολύ μεγάλος και σκληρός αγώνας. Ο Manni (Lettenbichler) κατάφερε να με φτάσει και προσπάθησε να φύγει μπροστά δημιουργώντας διαφορά στις ανηφόρες. Κατάφερνα να αντεπιτεθώ στα γρήγορα κομμάτια κι αυτό γινόταν όλη μέρα!”
 
jonny.walker Red Bull Romaniacs WESS 2018 Rnd4 4276
 
Ο Lettenbichler μπορεί να έχασε τη νίκη αλλά κατάφερε όχι μόνο να διατηρήσει τη δεύτερη θέση στη βαθμολογία αλλά και να μειώσει τη διαφορά του από την κορυφή και τον Walker. Ο ίδιος δήλωσε: “Τα έδωσα όλα την τελευταία μέρα για να κρατηθώ μπροστά και να πάρω τη νίκη αλλά κάθε φορά που περνούσα τον Wade (Young) αυτός επέστρεφε.”
 
alfredo gomez red bull romaniacs 2018
 

Πέντε ημέρες Hard Enduro

Όπως κάθε χρόνο από το 2014, ο αγώνας ξεκίνησε με έναν εντυπωσιακό πρόλογο μέσα στην πόλη Sibiu όπου ο Billy Bolt(Husqvarna) ήταν ο ταχύτερος όλων και συνεχίστηκε με τέσσερις μέρες στα Καρπάθια όρη. 500 αναβάτες από 53 διαφορετικές χώρες κάλυπταν καθημερινά περισσότερα από 160km στον μεγαλύτερο αγώνα του φετινού πρωταθλήματος WESS το οποίο θα συνεχιστεί με τον πέμπτο αγώνα στις 8-9 Σεπτεμβρίου, στην Πολωνία (Red Bull 111 Megawatt).
 
Αποτελέσματα Red Bull Romaniacs 2018
1. Wade Young (Sherco - RSA) 26:03:15
2. Manuel Lettenbichler (KTM - GER) 26:05:30
3. Jonny Walker (KTM - GB) 26:39:22
4. Billy Bolt (Husqvarna - GB) 28:27:36
5. Alfredo Gomez (Husqvarna - ESP) 28:55:17
 
Βαθμολογία World Enduro Super Series
1. Jonny Walker (GBR) 2900 points
2. Manuel Lettenbichler (GER) 2715 pts
3. Billy Bolt (GBR) 2520 pts
4. Wade Young (RSA) 2220 pts
5. Paul Bolton (GBR) 1832 pts
 
πηγή: red bull
Από την απόλυτη κυριαρχία του Jonathan Rea και της Kawasaki, φέτος ο Bautista και η Ducati «διαλύουν» τον ανταγωνισμό
Μοναδικές επιδόσεις με νέα ρεκόρ για τα MotoGP™ ελαστικά της Michelin
Οι διοργανωτές της MotoE ανακοίνωσαν την αιτία της πυρκαγιάς στο paddock της Jerez, που κατέστρεψε την πλειονότητα των μοτοσυκλετών και του εξοπλισμού
Η συνέχεια του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Enduro δόθηκε στις Σέρρες, με τους αναβάτες της ΚΤΜ SEE MICHELIN MOTO MARKET MOTOREX TEAM ENDURO να κατακτούν τρεις νίκες, μία δεύτερη και μία τρίτη θέση