Αγώνες Εξωτερικού

WorldSBK Misano: Η ρουτίνα συνεχίζεται

Δεν έχει αντίπλαο ο Rea


10.07.2018

Ο Rea εύκολα ή δύσκολα κερδίζει σε όλους τους αγώνες. Στην πίστα του Misano έκανε ένα ακόμη double και πλέον με οχτώ σκέλη να απομένουν ο τέταρτος τίτλος είναι ακόμη πιο κοντά

Εκτός σοβαρού απροόπτου θα πρέπει να ασχολούμαστε με το ποιος θα κατακτήσει την δεύτερη και τρίτη θέση τόσο στους αγώνες όσο και στο Πρωτάθλημα στο οποίο ο αναβάτης της Kawasaki προηγείται με 92 βαθμούς διαφορά.

world sbk misano 2018 4

Α’ Σκέλος

Παρ’ ότι έχασε την pole position την τελευταία στιγμή, ο Rea έδειξε για μια ακόμη φορά πως είναι ανίκητος. Κάνοντας εκπληκτική εκκίνηση και όντας μοναδικός αναβάτης που στην αρχή του αγώνα γύρναγε στο 1.34 κατάφερε να ξεφύγει με το καλημέρα και να φτάσε σε μία ακόμη εύκολη νίκη.

world sbk misano 2018 6

Αρκετά πιο πίσω του ο Eugene Laverty με την Aprilia RSV4, μπόρεσε να μείνει δεύτερος μέχρι τον 16ο γύρο, όταν έκανε λάθος δίνοντας την ευκαιρία στον Chaz Davies με την Ducati να τον προσπεράσει.

world sbk misano 2018 2

Τελικά ο Laverty ανέβηκε για δεύτερο συνεχόμενο αγώνα στο βάθρο, μετά από τέσσερα χρόνια απουσίας από τις θέσεις του βάθρου.

Αποτελέσματα A’ Σκέλος

B’ Σκέλος

Στο κυριακάτικο σκέλος ο Πρωταθλητής έκανε το 2 στα 2, αν και δυσκολότερα από το Α’ σκέλος διότι ένας απίστευτα γρήγορος Mikael nan der Mark με το Yamaha R1 τον κοντράρισε σε ίσια μέχρι τέλους.

world sbk misano 2018 5

Εκτός από ικανότητα ο Rea διαθέτει και τύχη. Ο πρωτοπότος του αγώνα Xavi Fores έκανε εξαιρετική εκκίνηση και βρέθηκε στην πρώτη θέση, όμως στον δεύτερο γύρο το Ducati Panigale πρόδωσε τις προσπάθειες του αναγκάζοντας τον να εγκαταλείψει.

world sbk misano 2018 3

Για να φτάσει στην κορυφή ο Rea κυριάρχησε σε δύο μάχες με τους εργοστασιακούς αναβάτης της Ducati. Πρώτα με τον Davies και στη συνέχεια με τον Melandri.

world sbk misano 2018 7

Μετά και την προσπέραση στον Ιταλό, κυνήγησε τον Van der Mark που είχε βρει «ανοιχτή» πίστα μπροστά του και είχε ξεφύγει. Τελικά πέντε γύρους πριν το τέλος ο Βρετανός βρέθηκε κολλημένος στον τροχό του Ολλανδού ακολουθούμενος από τον Melandri. Με τρεις γύρους να απομένουν ο Rea ανέβηκε στην πρώτη θέση και ο van den Mark μην μπορώντας να ακολουθήσει τον ρυθμό του αναβάτη της Kawasaki αρκέστηκε στην δεύτερη θέση κρατώντας πίσω του τον Melandri.

Αποτελέσματα Β’ Σκέλος                Βαθμολογία

Επόμενος αγώνας σχεδόν σε δύο μήνες και πιο συγκεκριμένα στις 15 και 16 Σεπτεμβρίου στην πίστα του Portimao στην Πορτογαλία.

Από την απόλυτη κυριαρχία του Jonathan Rea και της Kawasaki, φέτος ο Bautista και η Ducati «διαλύουν» τον ανταγωνισμό
Μοναδικές επιδόσεις με νέα ρεκόρ για τα MotoGP™ ελαστικά της Michelin
Οι διοργανωτές της MotoE ανακοίνωσαν την αιτία της πυρκαγιάς στο paddock της Jerez, που κατέστρεψε την πλειονότητα των μοτοσυκλετών και του εξοπλισμού
Η συνέχεια του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Enduro δόθηκε στις Σέρρες, με τους αναβάτες της ΚΤΜ SEE MICHELIN MOTO MARKET MOTOREX TEAM ENDURO να κατακτούν τρεις νίκες, μία δεύτερη και μία τρίτη θέση