Αγώνες Εξωτερικού

MotoGP Δοκιμές Catalunya: Δοκιμάζουν τα πάντα

O Marquez ταχύτερος


19.06.2018

Ο Marc Marquez πραγματοποίησε τον καλύτερο χρόνο κατά την μονοήμερη δοκιμή στην πίστα της Καταλωνίας, που βρήκε όλους τους αναβάτες του grid να δοκιμάζουν δοκιμάζουν νέα εξαρτήματα, ελαστικά και μοτοσυκλέτες

Ο Marquez, με 1.38.919 έκανε ενενήντα γύρους, καταφέρνοντας την τελευταία να επικρατήσει με ελάχιστη διαφορά του Andrea Iannone. O Ισπανός με μια μαύρη RCV επικεντρώθηκε στις δοκιμές αεροδυναμικών βοηθημάτων, ενώ το box της ομάδας παρέμεινε κλειστό στα αδιάκριτα μάτια για το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας. Ο team mate του στην ομάδα της Repsol σημείωσε τον έβδομο καλύτερο πραγματοποιώντας 80 γύρους παρ’ ότι είχε μια πτώση.

Ο Cal Crutchlow της LCR Honda ήταν έκτος λίγα χιλιοστά μπροστά από τον Pedrosa. Ο Βρετανός ασχολήθηκε και αυτός με την αεροδυναμική της μοτοσυκλέτας του αλλά και με τις αναρτήσεις και τα ηλεκτρονικά. Ο έτερος αναβάτης της LCR Honda, ο πρωτοεμφανιζόμενος Takaaki Nakagami 16ος μετά από 88 γύρους, με τον Franco Morbidelli (Honda EG 0,0 Marc VDS) να ανακηρύσσεται ο ταχύτερος rookie με τον 12ο καλύτερο χρόνο.

Ο Iannone ήταν ο ταχύτερος στο μεγαλύτερο μέρος της ημέρας παρ΄ ότι πραγματοποίησηε 37 γύρους. Ο team mate του στη Suzuki, Alex Rins ήταν 8ος, μετά από 83 γύρους, ενώ ο αναβάτης εξέλιξης Sylvain Guintoli συνέχεισε τις δοκιμές του νέου πλαισίου, ενώ ο Rins το απόγευμα δοκίμασε ένα νέο ψαλίδι.

Ο Tito RabatΤίτο Ραμπάτ ήταν ο κορυφαίος αναβάτης με Ducati (Avintia Racing) και πραγματοποιώντας 80 γύρους έμεινε 4 δέκατα μακριά από τον Marquez. Επικεντρώθηκε στις δοκιμές αναρτήσεων και είχε ταχύτερο ρυθμό. Ο ομόσταυλός τους Xavier Simeon έκανε πάνω από 70 γύρους τελειώνοντας την ημέρα με τον 19ο χρόνο. Ο Danilo Petrucci σε με 40 γύρους σημείωσε τον τέταρτο καλύτερο χρόνο, παρά μια πτώση που είχε και επικεντρώθηκε στην εξέλιξη του πλαισίου της GP18. Ο έτερος αναβάτης της Alma Pramac Ducati, Jack Miller ήταν δέκατος, δοκίμασε τα φρένα και προσπάθησε να κάνει την μοτοσυκλέτα πιο ομάλη σε απόδοση. Η εργοστασιακή ομάδα της Ducati δεν συμμετείχε στις δοκιμές.

Ο Johann Zarco του με την Monster Yamaha Tech 3 ήταν πέμπτος, με τον Γάλλο να κάνει περισσότερους από 70 γύρους και να ψάχνει να βρει τις καλύτερες ρυθμίσεις. Ο Hafizh Syahrin ήταν 13ος μετά από 42 γύρους. Ο Maverick Viñales ήταν ο δεύτερος ταχύτερος αναβάτης με Yamaha, κάνοντας περισσότερους από 80 γύρους και τελειώνοντας τις δοκιμές στην ένατη θέση. Ο Valentino Rossi ήταν 14ος μετά από 58 γύρους.

Οι αναβάτες της Aprilia Racing Team, Aleix Espargaro και Scott Redding βρέθηκαν στην 11η και 18η θέση αντίστοιχα.

Η ομάδα της KTM συμμετείχε με τρειες αναβάτες. Ο Pol Espargaro, o Bradley Smith και ο αναβάτης εξέλιξης Mika Kallio ασχολήθηκαν με την εξέλιξη της RC19 του 2019, δοκιμάζοντας κινητήρες και πλαίσια. Ο Smith ήταν ο κορυφαίος της αυστριακής ομάδας με τον 15ο καλύτερο χρόνο με τον Espargaro να κάνει τον 17ο.

Το Σαββατοκύριακο 16 - 17 Μαρτίου η ομάδα της Yamaha κέρδισε 4 καρό σημαίες, πολλά βάθρα και συγχρόνως προσέφερε μεγάλες συγκινήσεις!
Από την απόλυτη κυριαρχία του Jonathan Rea και της Kawasaki, φέτος ο Bautista και η Ducati «διαλύουν» τον ανταγωνισμό
Μοναδικές επιδόσεις με νέα ρεκόρ για τα MotoGP™ ελαστικά της Michelin
Οι διοργανωτές της MotoE ανακοίνωσαν την αιτία της πυρκαγιάς στο paddock της Jerez, που κατέστρεψε την πλειονότητα των μοτοσυκλετών και του εξοπλισμού