Αγώνες Εξωτερικού

Λιγότερες ημέρες επίσημων δοκιμών για τo MotoGP του 2019

Η χρήση αερόσακων γίνεται υποχρεωτική


15.06.2018

H χρήση αερόσακων από όλους τους αναβάτες και των τριών κατηγοριών και η μείωση των ημερών επίσημων δοκιμών βρέθηκαν στο επίκεντρο των συζητήσεων της επιτροπής GP με τις τελικές αποφάσεις να είναι οι ακόλουθες

Οι εργοστασιακές ομάδες αναμένεται να μειώσουν τον αριθμό των ημερών δοκιμών. Μια απόφαση που πάρθηκε εξαιτίας της περαιτέρω αύξησης των αγώνων στο ημερολόγιο του 2019 αλλά και λόγω της πολιτικής μείωσης του κόστους. Το πρόγραμμα των δοκιμών έχει ως εξής:

• Δύο ημέρες επίσημων δοκιμών μετά το τελευταίο GP (Valencia) του 2018
• Δύο ημέρες επίσημων δοκιμών τον Νοέμβριο του 2018
• Τρεις ημέρες επίσημων δοκιμών στη Sepang (Φεβρουάριος 2019)
• Τρεις ημέρες επίσημων δοκιμών στο Losail, δύο εβδομάδες πριν από το πρώτο GP του 2019.
• Τρεις ημέρες δοκιμών μετά από GP του 2019 (δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη ημερομηνία)

Το πρόγραμμα δεν ισχύει για τις ομάδες που δεν ήταν ανταγωνιστικές την σεζόν 2018.

Χρήση αερόσακων

Οι wild card συμμετοχές πρέπει να χρησιμοποιούν φόρμα με αερόσακο και όλα τα απαραίτητα προστατευτικά ίδιων προδιαγραφών με των αναβατών που συμμετέχουν μόνιμα στο Πρωτάθλημα. 

Από το αυστριακό GP στις κατηγορίες Moto2 και Moto3 οι wild card συμμετοχές θα φέρουν τον ίδιο εξοπλισμό ασφάλειας που χρησιμοποιούν και οι αναβάτες της μεγάλης κατηγορίας.

Τέλος η επιτροπή MotoGP εγκρίνει τις wild card συμμετοχές του Michele Pirro (Ducati Team) και του Stefan Bradl (HRC) στο GP του San Marino.

Μετά την ακύρωση του πρώτου αγώνα που ήταν προγραμματισμένος να γίνει στη Jerez, οι διοργανωτές αναγκάστηκαν να κάνουν το ίδιο και για τον δεύτερο αγώνα στο Le Mans
Oι περσινοί νικητές του Isle of Man, Michael Dunlop, Peter Hickman και Dean Harrison επιβεβαίωσαν την συμμετοχή τους στον αγώνα του 2019
Το Σαββατοκύριακο 16 - 17 Μαρτίου η ομάδα της Yamaha κέρδισε 4 καρό σημαίες, πολλά βάθρα και συγχρόνως προσέφερε μεγάλες συγκινήσεις!
Κατακτώντας τη νίκη στο Β΄σκέλος ο αναβάτης της Husqvarna Motul Michelin Acerbis Team ανεβαίνει στο βάθρο της MX2