Αγώνες Εξωτερικού

WorldSBK Imola: O Rea ισοφαρίζει το ρεκόρ του Fogarty! (Video

59 νίκες στα Superbike


15.05.2018

O Jonathan Rea συνεχίζει να γράφει ιστορία στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike μετά τη διπλή νίκη στην ιταλική πίστα

Πλέον ο Βρετανός ισοφάρισε το ρεκόρ νικών του συμπατριώτη του Carl Fogarty. Ο τρεις φορές Πρωταθλητής ήταν κυρίαρχος όλο το Σαββατοκύριακο στην Imola. Αρχικά κατέκτησε την pole position και στην συνέχεια κέρδισε στο πρώτο σκέλος τoν team mate στην ομάδα της Kawasaki, Tom Sykes. Αυτή ήταν η πρώτη νίκη του JR στην συγκεκριμένη πίστα από το 2015. Το βάθρο συμπλήρωσε ο αναβάτης της Ducati, Marco Melandri.

Αποτελέσμα A' Σκέλος (Pdf)

Στο δεύτερο σκέλος ξεκινώντας από την 9η θέση του grid κατέκτησε μία ακόνη νίκη, που ολοκλήρωσε το πρώτο φετινό double. Ο Rea άφησε πίσω τον νικητή και των τεσσάρων σκελών των δύο προηγούμενων ετών, Chaz Davies (Ducati). Οι δύο τους έδωσαν μεγάλες μάχες, αλλά με εφτά γύρους να απομένουν ο αναβάτης της Kawasaki έκανε την κίνηση του περνώντας τον αναβάτης της ιταλικής μάρκας υπό το βλέμμα του διευθυντή της Ducati, Claudio Domenicalli.

hi 05 Imola WorldSBK 2018 Sunday Rea DSC8869

Αυτή ήταν η 59η νίκη του Ουαλού και πλέον θεωρείται σίγουρα πως θα συντρίψει το ρεκόρ του King Carl μέσα στη σεζόν.

Ο Rea δήλωσε πως αν του έλεγαν πως θα επιτύχει κάτι τέτοιο πριν δέκα χρόνια θα γέλαγε. Ευχαρίστησε όλους όσους τον έχουν βοηθήσει στην καριέρα του στα Superbike από το 2009 έως σήμερα.

Αποτελέσματα B' Σκέλος (Pdf)                       Βαθμολογία (Pdf)

hi 05 Imola WorldSBK 2018 Rea Race2 2353

Είπε χαρακτηριστικά «Ζω ονειρεμένες στιγμές. Νιώθω πολύ τυχέρος που βρίσκομαι σε αυτή τη θέση, που ζω οδηγώντας μοτοσυκλέτες. Αυτό ήθελα να κάνω από παιδί και κατάφερα να την κάνω δουλειά μου και να κερδίζω αγώνες.»

Το Σαββατοκύριακο 16 - 17 Μαρτίου η ομάδα της Yamaha κέρδισε 4 καρό σημαίες, πολλά βάθρα και συγχρόνως προσέφερε μεγάλες συγκινήσεις!
Από την απόλυτη κυριαρχία του Jonathan Rea και της Kawasaki, φέτος ο Bautista και η Ducati «διαλύουν» τον ανταγωνισμό
Μοναδικές επιδόσεις με νέα ρεκόρ για τα MotoGP™ ελαστικά της Michelin
Οι διοργανωτές της MotoE ανακοίνωσαν την αιτία της πυρκαγιάς στο paddock της Jerez, που κατέστρεψε την πλειονότητα των μοτοσυκλετών και του εξοπλισμού