Αγώνες Εξωτερικού

MotoGP δοκιμές Jerez: Ο Zarco απτόητος και η Honda δοκιμάζει "φτερά"

ενώ στην Yamaha ψάχνονται ακόμη


08.05.2018

O Johann Zarco ήταν ο ταχύτερος την πρώτη ημέρα των δοκιμών που γίνονται στην πίστα τη Jerez

Αρκετοί από τους υπόλοιπους αναβάτες δοκίμασαν νέα εξαρτήματα. Ειδικότερα οι αναβάτες της Honda ξόδεψαν πολύ χρόνο δοκιμάζοντας τριών τύπων φέρινγκ, επισημαίνοντας πως η «φύση» του επόμενου αγώνα στο Le Mans επιβάλει την χρησιμοποιήσει διαφορετικού τύπου winglets

jerez test 2018 4

"Η δοκιμή σήμερα ήταν καλή για μένα και είμαι πολύ χαρούμενος που ήμουν τόσο γρήγορος. Όλο το Σαββατοκύριακο στο Jerez αισθάνθηκα καλά, οπότε ο στόχος ήταν να συνεχίσουμε να δοκιμάζουμε ρυθμίσεις για να έχουμε έτοιμη τη μοτοσυκλέτα. Νομίζω ότι κατάλαβα πολλά πράγματα κατά τη διάρκεια του αγώνα.

"Ο στόχος ήταν να βρεθεί περισσότερη πρόσφυση. Η αίσθηση που παίρνουμε από τη μοτοσυκλέτα είναι αρκετά καλή. Δεν θέλησα να δοκιμάσω νέα μέρη, γιατί ήθελα να επικεντρωθώ σε νέες ρυθμίσεις για να βελτιώσουμε την απόδοση μας. Έκανα το 1'37.7 το απόγευμα, πράγμα που σημαίνει ότι το νέο ελαστικό από τη Michelin λειτούργησε καλά. Δεν θέλησα να δοκιμάσω τα ελαστικά Qualifying και επειδή ήμουν ταχύτερος από το Σάββατο είμαι πολύ ευχαριστημένος."

jerez test 2018 2

Κάνοντας δοκιμές σε νέα μέρη και ηλεκτρονικές ρυθμίσεις ο Valentino Rossi και ο Maverick Viñales ήταν αρκετά ικανοποιημένοι από ό, τι κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου - αλλά παραδέχθηκαν πως απέχουν πολύ ακόμη ούτως ώστε να είναι απόλυτα έτοιμοι.

Όπως έγινε γνωστό μετά τον αγώνα της Κυριακής οι αναβάτες είχαν συνάντηση με τους μηχανικούς του εργοστασίου η οποία δεν έγινε σε καλό κλίμα. Όμως ο Rossi φάνηκε πιο ευδιάθετος την Δευτέρα και αυτό έδειξε πως η συζήτηση έφερε καλά αποτελέσματα.

jerez test 2018 3

"Είχαμε πολλά πράγματα να κάνουμε και ήταν μια καλή δοκιμή. Δοκίμασα κάποιες λύσεις, μερικές ήταν καλύτερες, μερικές λιγότερο, αλλά βελτιωθήκαμε έστω και λίγο. Στις επόμενες ημέρες θα έχουμε κάτι πιο σημαντικό να δοκιμάσουμε. Τα νέα ελαστικά της Michelin είναι πολύ καλά, βελτιώθηκαν πολύ, έδωσαν πολύ περισσότερη πρόσφυση μπορούμε να πάμε πιο γρήγορα "

Στις δοκιμές δεν συμμετέχουν οι εργοστασιακές ομάδες της Ducati, της Aprilia και της Suzuki.

times

Από την απόλυτη κυριαρχία του Jonathan Rea και της Kawasaki, φέτος ο Bautista και η Ducati «διαλύουν» τον ανταγωνισμό
Μοναδικές επιδόσεις με νέα ρεκόρ για τα MotoGP™ ελαστικά της Michelin
Οι διοργανωτές της MotoE ανακοίνωσαν την αιτία της πυρκαγιάς στο paddock της Jerez, που κατέστρεψε την πλειονότητα των μοτοσυκλετών και του εξοπλισμού
Η συνέχεια του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Enduro δόθηκε στις Σέρρες, με τους αναβάτες της ΚΤΜ SEE MICHELIN MOTO MARKET MOTOREX TEAM ENDURO να κατακτούν τρεις νίκες, μία δεύτερη και μία τρίτη θέση